Print Studio Pro

Плъгинът Print Studio Pro на Canon предоставя перфектната връзка в работния процес между вашето изображение и завършения отпечатан продукт. Този уникален софтуер е създаден специално за професионалните принтери PIXMA и ви позволява да постигнете с лекота печат на снимки с експертно качество.

psp-banner

Съвместими принтери:

Инсталиране

Плъгинът Print Studio Pro се добавя автоматично към съвместимите приложения за работа с изображения при инсталирането на софтуера PIXMA Pro. Също така можете да изтеглите най-новата версия на този плъгин за текущите модели професионални принтери PIXMA или за предходните модели Pro9000MkII и Pro9500MkII от техните страници за поддръжка.

  Стартиране на Print Studio Pro

  За да стартирате Print Studio Pro, отворете изображението (или множество изображения), което желаете да отпечатате в Adobe Photoshop, Photoshop Elements или Lightroom. Ако използвате Digital Photo Professional на Canon, просто изберете изображенията от папката им.

  ps.png

  Adobe Photoshop®

  Меню
  File
  >
  Щракнете върху Automate >
  Изберете Canon Print Studio Pro...

  pse.png

  Adobe Photoshop Elements®

  Меню
  File
  >
  Щракнете върху Automation Tools >
  Изберете Canon Print Studio Pro...

  lr.png

  Adobe Lightroom®

  Меню
  File
  >
  Щракнете върху Plug-in Extras >
  Изберете Canon Print Studio Pro...

  dpp.png

  Canon Digital Photo Professional

  Меню File >
  Щракнете върху Plug-in printing >
  Изберете Print with Print Studio Pro

  Елементи на главния екран

  Print Studio Pro обединява различни функции за печат в един екран за лесно управление. Тук можете да избирате тип, формат на хартията, да задавате управление на цветовете, както и да коригирате цветовете на изображенията, преди да ги отпечатате. Прегледът в реално време показва избраните цветове и полета, за постигнете желаните крайни резултати.

  main screen
  PSP logo

  (1) Преглед в реално време на избраното изображение
  (2) Инструменти за изрязване и ротиране на изображения
  (3) Миниатюрни изображения на всички отворени/избрани изображения
  (4) Зона за избор и запаметяване на предпочитани настройки
  (5) Зона с настройки за печат (Тип хартия, Оформление, Управление на цветовете)
  (6) Бутон за отпечатване с настройка за брой копия

  Основни настройки за печат

  Зоната с настройки за печат в Print Studio Pro е мястото, където можете да изберете трите основни настройки за печат на снимки: тип и формат на хартията, разположение на изображението върху хартията и управление на цветовете (ICC профили).

  media type

  Настройки за хартия

  В раздела за тип печатен носител изберете или името на хартията за фотохартиите на Canon, или типа хартия за другите хартии (напр. друга гланцирана хартия, друга художествена хартия или канаваца).

  Изберете правилния формат на хартията и съответната тава за хартия (задна тава или устройство за ръчно подаване на хартия). Обикновено хартията с гланцирано, лъскаво и матирано покритие се зарежда в задната тава за автоматично подаване, а по-дебелата и тежка хартия се зарежда в устройството за ръчно подаване.

  Настройки за оформление на изображението

  Можете да избирате между предварително зададени оформления – отпечатване със или без бели полета, както и 2 или 4 изображения в една страница. Когато отпечатвате с бели полета, можете да настроите размера на изображението, като в прозореца за преглед разтеглите неговите ъгли чрез мишката или като изберете точния размер на изображението или полетата в милиметри от менюто за оформление.

  Лесно можете да центрирате изображението върху хартията чрез менюто за подравняване, както и да добавите свое оформление към списъка (чрез щракване върху бутона "плюс"), което да използвате за следващи проекти.

  Layout
  profile 2

  Управление на цвета

  Професионалните фотопринтери PIXMA позволяват да отпечатвате снимки, които изглеждат точно като изображенията на монитора.

  За най-добри резултати задайте режим на цвета "ICC профил" и изберете профил "Автоматичен" за хартии на Canon или съответния ICC профил за други хартии. За Rendering Intent е необходимо да зададете настройка Perceptual.

  Допълнителни настройки

  Print Studio Pro разполага с допълнителни функции, позволяващи да постигате резултати в съответствие с творческите си идеи. Можете да добавяте текст към снимките, да избирате режим за черно-бели снимки, да запаметявате предпочитаните настройки и мн. други.

  Монохромен печат и прозрачно мастило

  Изберете режим "Print Black and White Photo", за да трансформиране цветно изображение в монохромно или да отпечатате по-естествено изглеждащи черно-бели снимки от монохромни изображения.

  Ако изберете опцията "Clear coat the entire page", се полага прозрачно мастило Chroma Optimiser (където е достъпно) върху цялата отпечатана повърхност, което допълнително подобрява гланцираността. По подразбиране прозрачното мастило се полага само върху цветни зони.

  Black & White
  text printing

  Добавяне на текст към снимки

  Чрез настройката за текст (част от раздела за оформление) можете да добавите персонализиран горен колонтитул, долен колонтитул, номер на страница, информация за авторски права или за заснетата снимка (ако е запаметена такава в данните за изображението).

  Шрифтът на текста, както и неговият размер и цвят, може да бъде персонализиран. За повечето настройки за текст е необходимо оформление с бяло поле.

  Корекции на изображението

  При печат на черно-бели снимки можете лесно да изберете тоналност с една операция – за да зададете по-топла или по-студена тоналност за монохромните снимки. Цветните изображения могат да бъдат настройвани по всички цветови оси.

  Функцията за печат на вариации ви дава възможност да отпечатвате страница с миниатюрни изображения на ваша снимка с корекции по определена цветова ос, яркост и контраст.

  Corrections

  Препоръчителни условия за наблюдение на цветово съответствие между екран и печат:

  Настройки на екран
  Цветова температура D50 (5000K)
  Яркост: 120 cd/m2
  Гама: 2,2

  Околна светлина:
  Флуоресцентни лампи D50 за оценяване на цветове (цветова температура: 5000 K, high colour rendering properties)
  Осветеност при преглед на печатни материали: 500lx ± 125lx