Кратка информация за Canon Inc.

Кратка информация за Canon Inc., PDF

Изтеглете кратка информация за Canon Inc. Ltd [PDF 149 KB]

Корпоративен профил: Canon Inc. със седалище в Токио, Япония е световен лидер в иновациите и доставчик на решения за работа с изображения за потребителите и за бизнеса. Първата търговска фирма на Canon – Kwanon е създадена през 1933 г., а няколко години по-късно през 1937 г. е основана компанията Precision Optical Industry Co. Ltd, предшественик на Canon Inc. Понастоящем компанията разработва, произвежда и продава богата гама копирни машини, принтери, фотоапарати, оптични и други продукти, удовлетворявайки огромното разнообразие от нужди на потребителите. Марката Canon е утвърдена по целия свят и се ползва с голямо доверие от страна на крайните потребители, бизнес клиентите и индустриалния сектор.

Корпоративна философия – Киосей: Корпоративната философия на Canon е синтезирана в думата Киосей, която означава "живеем и работим заедно за общото благо". Тази философия е основата на всяка дейност на Canon – от разработването на екологични методи за производство до предлагането на по-голям избор от продукти за потребителите.

Стратегически приоритети: Canon се стреми да осигури добър растеж чрез бърза трансформация, като целта е да се присъедини към 100-те най-добри компании в глобален мащаб. Диверсификацията в нови бизнес области и разширяването в области като медицински устройства за работа с изображения, производствен печат на снимки, мрежови камери, професионално кинооборудване и насложена реалност, както и разширяването на бизнеса чрез сливания и придобивания (M&A) – всичко това ще играе ключова роля при постигането на тази цел. Глобалното разрастване чрез три регионални централи също ще помогне на стратегията на Canon чрез увеличаване на иновациите и производство на продукти, които са по-близо до пазара.

Финанси: Консолидираните нетни продажби на Canon Inc. за второто тримесечие на фискалната 2014 г. възлизат на 926,8 милиарда йени (9,2 милиарда щатски долара или 6,7 милиарда евро*).
*Сумите в евро и долари са изчислени само за удобство на читателя при курс на йената JPY 101 = 1 щатски долар и JPY 138 = 1 евро за цифрите на второто тримесечие на 2014 г., приблизителният обменен курс на токийския пазар за обмен на валута към 30 юни 2014 г.

Структура на компанията: Canon вярва, че ключът към непрестанния й успех е в непрекъснатото разработване, производство и продажби във всички глобални региони.

С приблизително 194 000 служители в цял свят Canon разполага с производствени и маркетингови клонове в Япония, Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Океания, както и с глобална мрежа за научно-развойна дейност, включваща компании, базирани в САЩ, Европа, Азия и Австралия.

Основни дейности на Canon Group

Подразделение за офис продукти: Многофункционални мрежови устройства за офиса (MFD), цветни мрежови цифрови многофункционални устройства, мрежови цифрови многофункционални устройства за лична употреба, копирни машини за офиса, пълноцветни копирни машини, копирни машини за лична употреба, лазерни принтери

Подразделение за производствен печат: Широкоформатни мастиленоструйни принтери, цифрови производствени принтери

Подразделение за потребителски продукти: Цифрови SLR фотоапарати, компактни цифрови фотоапарати, сменяеми обективи, цифрови видеокамери, многофункционални мастиленоструйни принтери, еднофункционални мастиленоструйни принтери, скенери за изображения, студийно оборудване, калкулатори

Подразделение за индустрия и други продукти: Оборудване за полупроводникова литография, LCD оборудване за литография, медицинско оборудване за работа с изображения, офталмологични продукти, магнитни глави, микромотори, компютри, мобилни терминали, документни скенери

Производство и продукция: Производствените процеси на Canon непрекъснато се развиват като част от целта на компанията да предлага по-висококачествени продукти на своите клиенти в кратък срок. Чрез реформи, като например автоматизирано производство и производство на принципа на самостоятелните екипи, Canon се стреми към иновации в производствената система на всеки етап от процеса – снабдяване, производство и дистрибуция. Наред с това Canon се стреми да допринесе за опазване на околната среда чрез закупуване на екологични части и материали и ефективна дистрибуция.

Основана през 1961 г., фабриката в Toride се занимава с производството на офис продукти за обработка на изображения, използвайки уникалната за компанията производствена система на принципа на самостоятелните екипи, въведена преди около 14 години.

Системата на принципа на самостоятелните екипи премахва нуждата от конвейерни производствени линии и се състои от малки екипи, наричани още "клетки", които сглобяват продуктите изцяло. Броят на извършваните операции на всеки от работниците зависи от нивото на индивидуалните му умения. Този метод помага за увеличаване на ефективността в производството и позволява гъвкавост в производствените обеми.

Научно-развойна дейност и технологии: Canon използва най-съвременната научно-развойна дейност, като така предлага на потребителите уникални продукти от собствени разработки. През фискалната 2013 г. компанията инвестира 306,3 милиарда йени в научно-развойна дейност, което представлява 8% от продажбите. През 2013 г. компанията регистрира 3825 патента* в САЩ, което я поставя на трето място сред всички корпорации. С това Canon за 28-ма поредна година се класира сред петте най-добри компании в САЩ с регистрирани патенти.

Петте уникални технологии за работа с изображения на Canon са в основата на всички настоящи продукти на компанията и са създадени чрез интегриране на редица технологии, разработени през цялата история на Canon:

Заснемане на изображения – Висока резолюция и висококачествени технологии за обективи, сензори за изображения и обработка на изображения

Електрофотография – Технологията за електрофотография е в сърцето на лазерните принтери и копирните машини и е оценена като най-добрата в света

Мастиленоструен печат – Работейки с микроскопични капки мастило с размер един пиколитър (една трильонна част от литъра), тази технология позволява създаването дори на ДНК чип

Фотолитография – Литографската технология на Canon за полупроводниковата индустрия интегрира най-доброто в оптичните технологии и технологиите за ултрапрецизно позициониране

Екрани – Следващо поколение технология за плоски екрани, която позволява създаване на големи екрани с висококачествени изображения и ниска консумация на енергия

За повече информация относно глобалната дейност на Canon Group вижте www.canon.com.

*Източник: Бюро за патенти и запазени марки на САЩ; Изчислено на базата на публикуваната седмична сумарна информация.