A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

ФОТОГРАФИЯ НА ДИВА ПРИРОДА

Пътувайте с малко багаж: фотографирайте природата с компактния PowerShot SX740 HS

Катерица, притичваща по клон; елен, надничащ срамежливо зад дърветата; червеношийка, висяща от хранилка: заснемането на дивата природа изисква бързи реакции и способността да се приближите до действието, без да плашите обектите. Независимо дали се разхождате, седите в градината си, или сте далеч на сафари, Canon PowerShot SX740 HS с джобен размер, 40x оптично увеличение и 4K разделителна способност може да ви приближи до действието, за да заснемете перфектната снимка.

Ето пет причини защо този лек и компактен фотоапарат с увеличение е идеален за пътуване с малко багаж.

1. Заснемане на отдалечено действие с 40x увеличение

Гну в саваната на Национален парк Найроби, Кения. © Georgina Goodwin
Благодарение на мощното 40x оптично увеличение и технологията ZoomPlus тази снимка на гну в Кения е ясна и фокусирана, въпреки че е заснета с голямо увеличение. © Georgina Goodwin

Мощното 40x оптично увеличение на Canon PowerShot SX740 HS означава, че не е нужно да се приближавате прекалено много до животните и да рискувате да ги подплашите, което ви позволява да преодолеете едно от големите препятствия пред фотографията на дивата природа и да снимате отдалече. Режимът „Помощ при кадриране“ ви помага лесно да уловите обекта в кадъра, а технологията ZoomPlus удвоява по цифров път оптичното увеличение до 80x.

2. С джобни размери и преносим

С компактен фотоапарат не се налага да изпускате важни моменти, защото можете да го носите с вас навсякъде – от гора до поле, от сафари до море. Лекият фотоапарат Canon PowerShot SX740 HS с дебелина под 4 cm се побира удобно в джоба ви, така че да ви е под ръка, когато ви потрябва – в готовност за снимане на грабливата птица, която се впуска в полезрението отгоре, или лисицата в градска среда, криеща се в сенките. Възможностите са безкрайни с този компактен спътник: можете да снимате снимки на дивата природа с висока разделителна способност по всяко време и навсякъде.

3. Повече ъгли

Подвижният LCD дисплей на Canon PowerShot SX740 HS в комбинация с режима „Селфи“ на фотоапарата ви позволява да направите перфектното селфи „навън в природата“. Завъртащият се на 180 градуса дисплей е невероятно гъвкав, позволявайки ви например да снимате от нивото на кръста, без да се навеждате, и пак да наблюдавате изображението, което заснемате.

4. Споделяйте снимките си

Близък план на един от 60-те носорога в Национален парк Найроби с две волски птици, известни с това, че ядат паразити, кацнали на гърба им. Подобни снимки са перфектни за споделяне с приятели в социалните медии. © Georgina Goodwin

Ако обичате да споделяте фотографиите си с приятелите и семейството си, функциите Bluetooth и Wi-Fi означават, че свързването на Canon PowerShot SX740 HS с вашия смартфон ще бъде много лесно. Просто използвайте функцията за автоматично прехвърляне на приложението Canon Camera Connect и след секунди ще започнете да прехвърляте изображения към телефона или таблета си, за да ги публикувате в социалните медии или да ги изпращате на любими хора. Дори ако снимате само за удоволствие, тази функция е истински дар и прави изключително лесно архивирането на най-новите ви снимки в компютър.

Не трябва да правите компромис с качеството на видеото, когато избирате компактен модел. Малкият, но мощен Canon PowerShot SX740 HS записва невероятно 4K видео, улавяйки грубите косми от козината на животното или сложните шарки на перата на птица. Високата разделителна способност, комбинирана с оптичен стабилизатор на образа, означава че е възможно да снимате с върхово качество дори когато сте в движение. Можете също да извличате снимки от видеозаписи или да снимате в режим "Видео от последователни кадри" – идеален за заснемане на драматичен залез.

Написано от Tamzin Wilks

Свързани статии
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

ФОТОГРАФИЯ НА ДИВА ПРИРОДА

Потопете се в природата

Фотографът на дива природа Толга Актас за това как PowerShot ZOOM може да ви помогне да се потопите в мига.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

ФОТОГРАФИЯ НА ДИВА ПРИРОДА

Съвети за фотография на дива природа

Съвети и техники, които да пренесат фотографията на дивата природа на следващото ниво и да извлечете максимума от вашия фотоапарат и обективи на Canon.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

ФОТОГРАФИЯ НА ДИВА ПРИРОДА

Въздействащи и бързи снимки на дивата природа с Canon EOS 90D

Фотографът Markus Varesvuo хареса бързия EOS 90D за невероятни моменти в дивата природа, които траят само един миг. Вижте забележителните резултати от неговите кадри.

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники