ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

Предизвикателство за изработка от хартия 3: рожден ден през есента

В третото от нашата поредица от предизвикателства за изработка от хартия открийте как дизайнерът Pippa Hiscock създаде весел декор за рожден ден.
Голяма торта и по-малки кексчета са украсени с декорации от хартия и са подредени на масичка за кафе до реквизит за снимки, а на заден план виси банер, изработен от хартия.

Като част от нашето предизвикателство с хартия на PIXMA, възложихме на творци и семейства да създават красиви хартиени фигурки за различни поводи през цялата година.

Този път предизвикателството за дизайнерката Pippa Hiscock беше да създаде декор за рождения си ден – който се пада през есента – за да освежи мрачните и дъждовни дни с помощта на шаблони от Canon Creative Park, принтер Canon PIXMA и любимите ѝ снимки.

Гама от декорации от хартия за рожден ден, включително банер и множество реквизити за снимки, са разпръснати на маса до ножица, дъска за рязане и пакет хартия Canon.

От банери до реквизити за снимки, Pippa изтегли набор от шаблони като част от предизвикателството за изработка от хартия. Тя предпочита да прави рециклируеми декорации от хартия пред купуването на пластмаса за еднократна употреба.

Партито за рожден ден винаги е забавно празненство, независимо от възрастта ви. Сезоните играят роля при планирането на партита – летният рожден ден може да бъде най-добре прекаран в градина или парк, докато може да е разумно да организирате събиране у дома през есента, тъй като времето е малко по-студено. Партитата за рожден ден на възрастни не трябва да са скучни. Дори и навън да вали, можете да създадете собствено забавление, на което да се наслаждавате с любимите си хора. Предизвикайте детето в себе си и се заиграйте с творенията в Canon Creative Park.

Със стотици шаблони, от които да избирате, включително топери за торти, цветни висящи украси и забавни игри, темата може да бъде всякаква, стига да ви носи тази детска радост. Създаването на ваши собствени парти декорации е достъпен начин за декориране и уникален начин за персонализиране на партито ви. След това можете да рециклирате хартиените шаблони или да ги запазите за бъдещи събития.

Canon Creative Park е пълен със забавни шаблони, от които да избирате, за всеки важен момент – независимо дали е 5-и, 25-и или 60-и рожден ден. „Беше наистина лесно да се намерят изработки на тема рожден ден“, казва Pippa. „Страхотно е, че знаете колко труден е всеки шаблон и колко време може да отнеме, за да знаете какво да очаквате.

„Да не използвам пластмаса е наистина важно за мен, особено когато става въпрос за нещо като парти. По този начин можете да се забавлявате, без да ви тежи на съвестта. Дори раздадох някои от хартиените творения, които оцеляха от партито, на съседи след това, за да могат да се използват повторно, преди да бъдат рециклирани.“

Pippa е творец на колажи от хартия и винаги е обичала да прави неща с ръцете си. „Винаги изработвах нещо от картон като дете“, казва тя. „Има нещо в това, което наистина фокусира ума ми и ме отпуска. Освен това е много възнаграждаващо да имате физически предмет, който да използвате в края на процеса.

„Хареса ми да участвам в това предизвикателство, тъй като съчетава любимите ми неща – изработване, организиране и създаване на специални моменти и торта – всичко това без пластмаса.“

Вижте как Pippa се справи с предизвикателството, докато споделя най-добрите си съвети за създаване на ваша собствена декорация за рожден ден от хартия.

Дизайнерката Pippa Hiscock се усмихва, докато изрязва хартиен шаблон, отпечатан на принтер Canon PIXMA чрез приложението Canon Creative Park.

Запознайте се с твореца

Кой: Pippa Hispock

Какво: дизайнер и създател на продукти за дома и подаръци

Участва още: кучето Rothko

Избор на шаблони

Ръка държи смартфон с екран, показващ шаблон от Creative Park, а на масата стои принтер Canon PIXMA.

Можете да получите достъп до Canon Creative Park чрез смартфон, таблет или лаптоп и да избирате от стотици шаблони, така че вашите партита винаги да изглеждат оживени и забавни. Прегледайте за вдъхновение или търсете по ключови думи, за да намерите бързо точно това, което търсите.

За своя рожден ден Pippa реши да потърси шаблони в Canon Creative Park, използвайки ключовите думи „рожден ден“ и „парти“, и успя да намери огромен избор от привличащи окото шаблони. „Исках голяма украса за стената, за да имаме хубав фон за много забавни снимки, така че гирляндът „happy birthday“ (Честит рожден ден) и реквизитите за снимки бяха очевидният избор“, казва Pippa.

След като разполагаше с по-големите елементи Pippa огледа детайлите и реши, че трябва да има торта. „Разбира се, че ще има торта, така че малката висяща украса на тортата беше перфектна“, продължава тя. „Тя просто трябваше да бъде изрязана, сгъната и залепена върху връв, след това или окачена на стената, или завързана за дървени клечки за тортата.“

Съветвайки онези, които се докосват до това за първи път, Pippa казва да изберат няколко атрактивни, но прости декорации, като гирлянд или банер с име за начало, и да проверят степента на трудност на всеки шаблон. „Неща като висяща украса с име за рожден ден правят голямо впечатление на вашето парти и са много лесни за правене“, казва тя.

Отпечатване на вашите шаблони

Разпечатка на шаблон на Canon Creative Park се появява от принтер Canon PIXMA.

Въпреки че Pippa използва редица различни шаблони, за да украси своето пространство и да създаде фото реквизити, които да използва по време на партито, тя искаше изключително много да създаде нещо голямо, което да има незабавно въздействие. Този банер „happy birthday“ (Честит рожден ден) беше лесен за изрязване и връзване с връв.

Две ръце биговат шаблон на Canon Creative Park, преди да го сгънат.

Някои шаблони са по-сложни от други. Ако правите изработки от хартия със семейството, има много прости шаблони, които могат да бъдат изрязани от родителите и сглобени лесно от малки деца, докато по-големите деца и възрастните се захващат с по-предизвикателните дизайни.

„Някои от шаблоните бяха бързи и лесни, а някои бяха по-скоро предизвикателство, изискващо повече време и концентрация, но беше удоволствие да изработя всички тях“, казва Pippa. „Беше толкова хубаво да прекарам време в творене с чаша чай и в крайна сметка получих някои наистина цветни декорации за партито.“

Pippa конфигурира своя принтер Canon PIXMA за връзка с домашната си Wi-Fi мрежа и след това се свърза с помощта на смартфона си и приложението Canon Creative Park. По този начин тя може просто да потърси шаблоните, които иска да използва, след което да щракне върху бутона за печатане.

След като е отпечатала избраните от нея шаблони, Pippa изрязва всички модели. След това дойде време за решаващата фаза на биговане преди сгъването на хартиените шаблони. Това гарантира, че крайният продукт е здрав и устойчив. След като сте биговали и сгънали шаблоните, залепете заедно всички останали секции, като следвате предоставените инструкции, и не забравяйте да оставите творенията от хартия да изсъхнат напълно, преди да ги използвате като декорация.

Сглобяване на декорацията

Изглед през рамото на Pippa, която изрязва снимка на лицето си, отпечатана върху гланцирана фотохартия на Canon.

Pippa изряза снимки на себе си и кучето си Rothko, за да ги залепи на клечки за зъби. Можете също така да използвате шаблони на Creative Park, за да добавите лични щрихи към забавен пикник или декорация на маса за вечерно парти.

Ръка поставя клечка за храна с изображение на главата на Pippa в горната част на кексче.

Живееща в Бристол, Обединеното кралство, Pippa работи основно от вкъщи с Rothko като неин спътник в домашния офис. Тя отпечата снимка на Rothko и нейното лице върху фотохартия Canon Plus Glossy II и ги прикрепи към клечки за зъби с биоразградимо тиксо, преди да ги постави върху кексчетата.

Pippa използва снимки, за да направи забавни, персонализирани знаменца, които да постави в кексчета. Това е чудесен начин да направите партито си уникално. Можете също да направите това за годежно парти със снимки на щастливата двойка или да използвате любимите си празнични снимки или портрети на домашни любимци. „И преди съм правила топери за кексчета, но никога не съм използвала снимки“, казва тя. „Беше наистина забавно да търся снимки на гостите за печат.“ Тя дори препоръчва да го направите с приятелите си на самото парти, за да могат те да изберат своя снимка.

Pippa отпечата любимите си изображения върху фотохартия Canon Plus Glossy II с помощта на принтер PIXMA, изряза фигурите и след това просто прикрепи снимките към клечките за зъби с помощта на биоразградимо тиксо. Можете да ги направите двустранни, като отпечатате две копия на вашите снимки или напишете забавно съобщение или име на гърба.

Не забравяйте, че е лесно да добавите своя личен стил към съществуващите шаблони в приложението Canon Creative Park чрез добавяне на рисунки или дори панделка, каквото творческото ви сърце пожелае. „Висящата украса за рожден ден беше лесна за персонализиране, като избрах прекрасна ярка неонова връв, за да я закача“, казва Pippa.

Можете дори да се съберете с приятели и да създадете ръчно изработени подаръци, или ако искате да преминете на следващото ниво, можете да опитате да изградите сложни произведения на изкуството от хартия.

Нека партито започне!

Четирима души се усмихват, докато позират с реквизити от хартия за фотокабини, създадени с помощта на Canon Creative Park и принтер PIXMA.

Pippa и нейните приятели изработиха и използваха реквизити за фотокабини за рожден ден за своите тържества, но можете да изберете реквизити за фотокабини на Canon Creative Park на спортна или фестивална тематика.

Pippa и нейните приятели се забавляваха на рождения ден. „Прекарахме си страхотно и в крайна сметка направихме няколко забавни снимки, използвайки всички реквизити и маски в стила на фотокабина“, казва тя.

Всички харесаха и персонализираните снимки на знаменца. Те послужиха за малки уникални парти подаръци, които могат да се използват повторно на други тържества. „Клечките със снимки на кексчетата ги разсмяха и така можех да им дам торта за вкъщи след партито“, казва тя.

Pippa казва, че отново би направила шаблони на Canon Creative Park. „Творческите проекти бяха забавни и в крайна сметка получих по-необичайни и лични декорации на много по-ниска цена, отколкото ако бях купила готови“, казва тя. „А фактът, че всичко това може да бъде рециклирано след това, прави нещата още по-добри!“

С Creative Park планирането и организирането на парти за рожден ден може да бъде забавна и творческа дейност, която да споделите със семейството и приятелите си, независимо от възрастта. В крайна сметка сме толкова стари, колкото се чувстваме, така че давайте – разровете се из Creative Park и дайте воля на детето в себе си.

Ако ви харесва идеята за комбиниране на творчество с алтернативна декорация на пластмасовата, следете нашето последно предизвикателство за изработка от хартия, фокусирано върху празнично зимно тържество, и вижте какво можете да направите тази година с шаблоните на Creative Park. Разгледайте страницата ни в Pinterest за вдъхновение и не забравяйте да споделите творенията си, като използвате хаштага #MadeWithPixma!

Снимка на фотоапарат Canon, заснета отгоре, разположен върху принтер Canon PIXMA, с колаж от снимки на заден план.

CANON CLUB

Изключителна общност за творци като вас. Преследвайте страстта си с подкрепа, вдъхновение, ползи и други. Лесно е да се присъедините. Купете продукт. Регистрирайте го. Присъединете се към Canon Club.
Tamzin Wilks

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Мастиленоструйни принтери

  Plus Glossy II PP-201

  Photo Paper Plus Glossy II на Canon е идеалната фотохартия за изключително качествени резултати с гланцирана повърхност. Тя осигурява перфектен изглед за цифрови изображения и размножаване на снимки.

Свързани статии