ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ И СКРАПБУК АЛБУМИ

Създайте свой собствен персонализиран семеен фотоалбум

Следвайте нашето ръководство стъпка по стъпка и създайте фотоалбум, изпълнен с ценни спомени.
Принтер Canon PIXMA върху маса с ножици, сива панделка и снимки около него.

Поддържането на взаимоотношения никога не е било по-важно. Във време, когато сме все по-отдалечени от семейството и приятелите си, оценяването на всеки споделен момент с любимите хора е от ключово значение. В миналото семейният албум е бил основен елемент във всяко домакинство и той заслужава да бъде възроден. Така че, вместо да купувате такъв, защо да не отделите време да създадете своя собствена персонализирана колекция от спомени, която наистина отразява кои сте като семейство?

Скрапбук албумът е идеалният творчески инструмент за изработка и персонализиране на фотоалбуми с декоративни визуални елементи. С цял набор от шаблони, налични в приложението и уебсайта на Creative Park, и благодарение на интелигентните технологии, вградени в гамата от безжични принтери на Canon PIXMA и лесните за използване функции на приложението SELPHY Photo Layout, което работи с гамата Canon SELPHY, можете да създадете свое собствено творческо студио.

Разгледайте този урок за подробни инструкции за това как да създадете свой собствен персонализиран фотоалбум.

Принтер Canon PIXMA и SELPHY QX10 на маса с отпечатани снимки и творчески материали.

Пригответе всичко необходимо за тази задача и направете от нея забавно семейно занимание.

Ще ви трябват:

 • Принтер Canon PIXMA и/или Canon SELPHY ;
 • Приложение или уебсайт на Creative Park;
 • Фотохартия и творческа хартия на Canon (препоръчваме използването на двустранна матова фотохартия Canon MP-101D за декоративните части);
 • Селекция от снимки и дизайнерски елементи, които искате да отпечатате;
 • Ножици, занаятчийски нож, лепило, картон и всякакви декоративни елементи, които бихте искали да включите във вашия скрапбук.

1. Изберете своите декоративни елементи

Снимка на момиче и момче на плажа с техните баби и дядовци. Под нея и до нея има различни цветни хартии и ръчно изработено цвете – всичките в нюанси на розовото.

Изберете от десетки скрапбук декорации на уебсайта или приложението Creative Park, за да направите албума си специален.

Уебсайтът на Creative Park предлага широка гама от дизайнерски елементи, които можете да използвате за вашия скрапбук, включително модели за изрязване, скрапбук комплекти, оригинални фоторамки и др.

Можете също така да изтеглите лесното за използване приложение на Creative Park от App Store или Google Play. Всичко, от което се нуждаете, е Canon ID и поддържан принтер на Canon. Шаблоните, налични в приложението, са организирани в различни категории. Лесният за използване дизайн на приложението ви позволява бързо да намирате раздела, който търсите.

Използвахме четири цветни хартии за вътрешността на албума, но има много повече за избор от Creative Park. Добавете 3D ефект с цветя или открийте друг стикер, който пасва на темата на страницата и го отпечатайте с принтера PIXMA. Препоръчваме матова фотохартия за всички декоративни части на албума.

2. Създайте вътрешните страници

SELPHY Square QX10 разпечатка и изображение на семейство на велосипеди. На масата има множество цветни хартиени листове и снимки с различни размери на едно и също семейство.

Оставете въображението си да се развихри с Creative Park и приложението SELPHY Photo Layout и изберете снимки и дизайнерски елементи, за да създадете свой собствен персонализиран албум.

Отпечатайте снимки в различни размери, за да добавите разнообразие към албума си. Фотохартията на Canon за принтерите PIXMA се предлага в широка гама от размери и покрития. Ако решите да печатате на вашия принтер SELPHY, използвайте приложението SELPHY Photo Layout и създайте колажи от снимки с различни пропорции.

Нашите снимки са отпечатани с помощта на принтерите Canon SELPHY Square QX10 и SELPHY CP1300. Можете да добавяте творчески щрихи към вашите снимки, като картинки, филтри, бели полета, текст и наслагвания, с приложението SELPHY Photo Layout. Освен това самозалепващият се гръб на разпечатките от хартия SELPHY Square QX10 улеснява залепването им в скрапбук албума без проблеми.

След като отпечатате всичко, просто изрежете и залепете различните елементи, като ги насложите един върху друг, следвайки инструкциите на шаблона или вашия собствен дизайн.

3. Създайте корицата на албума

Страница от албум със снимки в розово и корица в зелено със снимки и декорации върху нея.

Добавете рамки и печати в приложението SELPHY Photo Layout и отпечатайте снимките си на принтерите Canon SELPHY CP1300 или SELPHY Square QX10.

Сега сме на частта от урока за собственоръчно изготвяне: изготвяне на корицата на вашия ръчно изработен албум.

Избрахме комплекта за начинаещи (семейство) на уебсайта на Creative Park и го разпечатахме с помощта на принтера PIXMA TS5350a на Canon. Използвахме както гъвкав картон (напр. кутия от мюсли), така и твърд картон (напр. кутия за обувки, опаковка за колети), за да изградим основата на корицата на албума с помощта на макетно ножче и лепило/тиксо.

Можете да използвате много неща, които можете да намерите вкъщи, като например тел и панделка или нещо, което се вписва в темата на албума, за да създадете декоративните елементи. Насложете ги едно върху друго и ги залепете върху цветната хартия, за да завършите проекта си.

4. Сглобете своя персонализиран фотоалбум

Страници на албум в розово с тубичка с лепило върху тях.

Можете да създадете много по-малки албуми, всеки с различна тема.

Всичко, което остава да направите, е да сглобите всичките си страници заедно с корицата, за да създадете своя ръчно изработен албум. И това не може да бъде по-лесно! Просто сгънете по протежение на всяка от страниците си и я залепете към вътрешния гръб на корицата възможно най-вляво.

Вече можете да разгледате ценните си спомени или да подарите албума на семейството или приятелите си за специални поводи. Това е идеалният подарък за Деня на майката, Деня на бабите и дядовците или рождените дни.

Ако искате да подобрите уменията си за семейна фотография, вижте тези съвети на посланика на Canon, Helen Bartlett.

За по-голямо вдъхновение разгледайте нашата страница в Pinterest и споделете вашите творения с нас, като използвате хаштага #MadeWithPixma.


Написано от Claire Kaleta и Agi Wojcik

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Принтери за дома

  SELPHY SQUARE QX10

  Съхранявайте вашите специални спомени като красиво изработени разпечатки, които можете да правите навсякъде – безжично.
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1500

  Създавайте за секунди разпечатки с наситен цвят и висока издръжливост с този лесен за използване компактен фотопринтер.
 • Принтери за дома

  SELPHY CP1300

  Стилни и преносими – за прекрасни безжични разпечатки и снимки за документи от съвместими смарт устройства и фотоапарати.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.
 • Свързани статии

 • Жена изрязва шаблони на Creative Park, докато седи на дървено бюро, върху което е поставен принтер Canon PIXMA и селекция от материали за изработка.

  ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за творчество

  От семейни проекти до професионални такива, Canon разполага с идеалния принтер за вас.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Моята първа година в разпечатки

  Портретната фотографка Jemella Ukaegbu споделя най-добрите си съвети за улавяне и запазване на моментите от първата година на вашето бебе.

 • ОСНОВИ

  Снимане за отпечатване

  Седем най-добри съвета за заснемане на спомени, които да се запазят в разпечатка.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Създайте своя собствена книга с приказки

  Развихрете въображението си с ръчно изработена книга с приказки с помощта на Canon SELPHY CP1500.