A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Преобразете телефона си и други аксесоари с печат

Всички обичаме своите смартфони, таблети и лаптопи, но те са толкова безлични, когато ги извадите от опаковката след закупуване. За щастие бързо можете да промените това с любимите си снимки, графични оформления или модели, когато сте въоръжени с повторно лепяща се фотохартия Canon RP-101 и принтер Canon PIXMA. И понеже повторно лепящата се фотохартия отговаря на името си, можете да променяте декорацията толкова често, колкото искате, и дори да я промените, за да пасва на облеклото ви!

След като телефонът, таблетът и лаптопът ви изглеждат добре, със сигурност ще забележите и други неща в дома, които биха могли да се възползват от малко персонализиране. Например хладилникът ви може да се преобрази с любимите ви снимки, отпечатани на повторно лепяща се фотохартия, или дори можете да опитате магнитна фотохартия MG-101, която е идеална за най-различни метални предмети.

От какво имате нужда

Отпечатване

Магнитната фотохартия и повторно лепящата се фотохартия на Canon са с размер 4 х 6 инча (10,16 x 15,24 cm), което е идеално за печат на снимки, но можете също да изрежете отпечатаните изображения, за да получите по-малки стикери и магнити в избрани форми. Ако използвате подходящо оформление, можете да създадете повече от един стикер или магнит от един лист хартия.

Ето какво трябва да направите:

1. Изберете своето изображение

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Независимо дали искате да отпечатате свои собствени изображения, или декорации от Creative Park, за да украсите вашите устройства, възможностите са безкрайни.

Семейните снимки са страхотни за стикери, но можете също да фотографирате неща, като например рисунките на децата си, ръчно написана бележка или предмети, като листа или цветя. Ако не търсите фотореалистичен изглед, опитайте да приложите филтър към изображението чрез вашия телефон или компютър.

Има и атрактивни декорации, достъпни за изтегляне от Creative Park. Ще намерите набор от много мотиви и модели, заедно с някои универсални шаблони за кейсове за смартфони, които с внимателно изрязване и подравняване могат да бъдат залепени прецизно към гърба на вашия телефон или съществуващ вече кейс.

2. Заредете хартия в принтера

Свързани статии
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Приложение Easy-PhotoPrint Editor

Научете как да овладеете забавното и интуитивно приложение Canon Easy-PhotoPrint Editor.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Преобразете гардероба си

Тениски с надписи, персонализирани чанти... лесно ръководство за печат върху текстил.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Дайте воля на своята креативност с разпечатки

Открийте как да използвате хартия, приложения и принтер на Canon, за да преобразите дома си и да персонализирате всичко – от телефона си до хладилника.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Преди да заредите принтера, не забравяйте да изберете своя печатен носител, независимо дали искате да показвате снимките си като магнити на хладилника, или като стикер на лаптопа си.

След това трябва да решите коя хартия искате да използвате и да я заредите във вашия принтер PIXMA. Повторно лепящата се фотохартия е чудесен избор за разнообразни повърхности, включително деликатни електрически уреди, а магнитната фотохартия на Canon е подходяща за много метални предмети. Преди да създадете декорацията с магнитната фотохартия, проверете дали предметът, който искате да украсите, е магнитен.

3. Разпечатайте изображението

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
С Wi-Fi възможностите на серията Canon PIXMA можете да отпечатате своята декорация направо от смартфона си.

Благодарение на приложението Canon PRINT можете да отпечатате декорацията чрез съвместими принтери PIXMA директно от вашия смартфон – или, ако предпочитате, можете да отпечатате от компютър. Ако вашият принтер е съвместим с PIXMA Cloud Link на Canon, можете да отпечатвате направо от своите акаунти в социалните мрежи, включително Instagram и Facebook, чрез приложението Canon PRINT.

4. Изрежете изображението

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Не забравяйте да изрежете разпечатката си така, че да отговаря на размера на вашия смартфон. Ако украсявате по-голям предмет, като например лаптоп или таблет, може да не е необходимо да изрязвате нищо – можете просто да разпечатате и декорацията е готова.

Ако сте отпечатали снимка на целия лист хартия, можете да прескочите направо към следващата стъпка, но ако декорацията ви е по-малка, ще трябва да изрежете стикера според размера. Прилични остри ножици са идеални за рязане на повторно лепяща се фотохартия, но отделете време и изрязвайте бавно по контурите на декорацията, за да постигнете гладки ръбове. Ако изрязвате стикер за кейс за смартфон, не забравяйте да проверите позицията и подравняването на камерата и да изрежете правилно. Добра идея е първо да направите шаблон от обикновена хартия или картон. След това можете да разчертаете краищата на шаблона с молив, преди да изрежете разпечатката си.

Макетен нож може да е по-добрият избор за рязане на магнитна фотохартия на Canon, но използвайте подложка за рязане, чиста дъска за рязане или дебело сгънат вестник, за да защитите повърхността отдолу. Метална линийка или нещо подобно може да ви улесни, когато изрязвате всякакви прави участъци, и се опитайте да режете с гладко и стабилно движение.

5. Отлепете гърба и залепете

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Внимателно отлепете гърба на стикера и залепете стикера върху устройството си. Ако използвате магнитната хартия, няма нужда да отлепяте – просто го поставете върху подходяща повърхност.

Сега е време да отлепите гърба на повторно лепящата се фотохартия и да залепите стикера върху вашия смартфон или друго устройство. Започнете от единия ъгъл или ръб на стикера и внимателно отлепвайте гърба и залепвайте стикера с бавно движение. Линийка може да ви е полезна тук, за да можете да отлепвате гърба и залепвате стикера в права линия, като плъзгате линийката постепенно върху стикера.

Магнитната фотохартия няма отлепящ се гръб и е готова за поставяне веднага след изрязването.

6. Сменете позицията

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
И двете хартии са повторно лепящи се и не оставят никакви следи, така че можете да местите магнитите от хладилника на радиатора и можете да сменяте новия си стикер за смартфон, когато пожелаете.

Едно от страхотните неща в използването на повторно лепяща се фотохартия Canon RP-101 и магнитна фотохартия MG-101 е, че можете да премествате декорациите, за да освежавате устройствата си, без да оставяте лепкави следи. Можете да имате нов облик за всеки ден от седмицата!

Написано от Angela Nicholson

* Съвместимост на повторно лепяща се фотохартия RP-101: серия TS/TR/G, серии MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400, серии MX530, MX490, MX470, серии iP2800, iP110
Съвместимост на магнитна фотохартия MG-101: серия TS/TR/G, серии MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400, серии MX530, MX490, MX470, серии iP8700, iP2800, iP110, серии iX6800

Свързани продукти

Свързани продукти

Свързани продукти

Препоръчани приложения

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники