A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Печат за ръчно изработени хартиени предмети

Това е сезонът за творчество – шест неща, които можете да направите сами тази Коледа, като използвате своя принтер.

Много от нас свързваме празничния сезон с ръчно изработени предмети от хартия още от детството си и независимо от възрастта, създаването на коледни подаръци и орнаменти е един забавен и отпускащ начин да прекарваме време с хората, които обичаме, като същевременно създаваме лични подаръци за семейството и приятелите. Изработването на предмети от хартия е също така начин да си отделим малко време за почивка, когато коледната подготовка стане прекалено напрегната.

Независимо дали събирате семейството си у дома, или просто искате да проявите творчество сами, безплатната онлайн услуга Canon Creative Park разполага с широка гама от шаблони, които можете лесно да отпечатвате и комбинирате, за да създавате всичко – от кутии за подаръци до коледни календари и детски играчки. Всичко, което ви трябва, е принтер, малко хартия и основни инструменти за работа с хартия (вижте по-долу). Извадете прясно приготвените курабийки и поставете света около себе си на пауза – време е да проявите творчество!

Нуждаете се от:

  • Принтер – вижте кой е идеалният принтер за вас
  • Хартия 
  • Ножици, макетно ножче
  • Лепило за хартия и дърво
  • Линийка или триъгълник
  • Молив
  • Предмет със заострен връх
  • Клечка за зъби
  • Пинсети

1. Създайте свои коледни декорации

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Декорирайте стаите със звезди, камбанки или хартиени модели на Дядо Коледа – разделът Дом и начин на живот на Creative Park разполага с голяма колекция от коледни декорации тип „направи си сам“, които са лесни за печат, изрязване и сглобяване. Тези очарователни снежни човеци ще изглеждат празнично както на коледното дърво, така и на камината. Просто отпечатайте шаблона и следвайте показаните инструкции.

Съвет за изработка: Преди да залепите, сгънете и притиснете по линиите за сгъване и добавете извивки, където е необходимо.

2. Отброявайте дните с домашно изработен коледен календар

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Това са шаблони на коледни календари като тези от магазините, но нито един не е толкова личен, колкото създадения от вас самите. Независимо дали глезите любимите си хора, или играете ролята на тайния Дядо Коледа на работа, получателят ще бъде впечатлен да види уникален, ръчно изработен календар, пълен със сладки.

Съвет за изработване: Следете коя част каква е, като запишете номера на всяка част с молив на гърба.

3. Подарете персонализирани подаръци, като създадете кутии за подаръци

Свързани статии
Christmas card printing

ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

Печат на коледна картичка

Добавете свой стил към празнична фотосесия и отпечатайте уникални коледни картички.

How to shoot festive pet portraits

ПОРТРЕТИ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Как да снимате празнични портрети на домашни любимци

Открийте как да извлечете максимума от фотографията на вашия домашен любимец и да направите празнични коледни портрети с тези най-добри съвети.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

СЕМЕЙНА ФОТОГРАФИЯ

Топ 10 съвета от Lena Petrova за коледна фотография

Уловете духа на Коледа с 10 съвета от този семеен фотограф за заснемане на забавни и спонтанни портрети.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Не само че ръчно изработените кутии за подаръци са забавни и лесни за изработка, но те могат да направят подаръците ви наистина специални – и са много по-евтини, отколкото закупуването на коледни такива. В Creative Park можете да намерите кутии за подаръци във формата на коледни дръвчета и звезди или елегантни кутии за подаръци със коледно настроение, както и много забавни и декоративни кутии, които можете да използвате през цялата година. Можете дори да отпечатвате собствени етикети за подаръци или да изработвате спираща дъха изскачаща коледна картичка.

Съвет за изработка: Не забравяйте да залепите частите в последователността, посочена чрез цифри.

4. Създайте свои забавни с домашно изработени игри

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

С цялото свободно време през празничните дни добра идея е да измислите забавление, което ще събере цялото семейство. В Creative Park можете да намерите шаблони за различни игри, които можете да изработите сами и да играете със семейството си. Освен този пъзел с коледна тематика, има много блок пъзели за малките деца, геометрични пъзели за по-големите и игри като бинго и рулетка, които могат да се играят от цялото семейство.

Съвет за изработка:Използвайте пинцети, когато взимате и сглобявате малките части.

5. Декорирайте детската стая с ръчно изработени коледни висящи играчки

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Не е нужно бебешките играчки да са купени от магазина. Тази сладка висяща играчка с въртящо се коледно дърво и снежинки е творчески и личен начин да внесете коледното настроение в детската стая на вашите бебета или бебетата на вашите близки, а в Creative Park можете също да намерите висящи играчки на друга тематика, включително слонове, птици, балони с горещ въздух и космос.

Съвет за изработка: Притиснете сгъвките с линийка и остър предмет като стар химикал без мастило, за да получите по-прецизна и по-лесна сгъвка.

6. Създавайте ръчно изработени играчки за младия изследовател

A papercraft model stegosaurus.

Независимо дали динозавър, големи бозайници, птички, самолети, или влакове, които вашите деца харесват в момента, Creative Park разполага с достатъчно фигури на играчки, за да задоволи интереса на любопитното дете. Можете да отпечатвате и сглобявате играчките сами, създавайки празнично забавление за децата си, или да отпечатвате набор от шаблони за подарък на творчески настроено дете, заедно с комплект инструменти като лепило и ножици.

Съвет за изработка: Използвайте клечка за зъби за нанасяне на лепило. Тънко нанесеното лепило придава по-добър завършен вид.

Написано от Kathrine Anker

Свързани продукти

Свързани статии

Разделът „Вдъхновете се“ важен източник на полезни фотографски съвети, съвети за купувача и проницателни интервюта – всичко, от което се нуждаете, за да откриете най-добрия фотоапарат или принтер и да вдъхнете живот на следващата си творческа идея.

Обратно към всички съвети и техники