РЪКОВОДСТВО ЗА КУПУВАЧА

Ръководство за коледни подаръци от Canon

От забавни преносими принтери до пълнокадрови безогледални фотоапарати – ето няколко страхотни идеи за подаръци за всички ваши познати, които искат да проявят творчество!
Canon Camera
Имате нужда от идеи за коледни подаръци за всички творчески личности в живота ви? Независимо дали искате да изненадате любим човек с фотоапарат за моментални снимки, или да зарадвате фотограф ентусиаст с пълнокадров фотоапарат, каталогът на Canon има по нещо за всеки.

В това празнично ръководство за купувача събрахме няколко предложения за най-добрите подаръци от Canon за всеки, който обича да твори, независимо от бюджета. От забавни преносими принтери до безогледални фотоапарати – ще откриете някои страхотни идеи за перфектен коледен подарък!

За влогъри, блогъри и създатели на съдържание: Canon PowerShot G7 X Mark III

Звездата на YouTube и влогър Mike Gray натиска бутона за запис на сензорния екран на Canon PowerShot G7 X Mark III.

Идеалният коледен подарък за хората, които искат да започнат да водят влог, Canon PowerShot G7 X Mark III е способен да записва детайлно 4K видео и е снабден с 3,5-милиметров жак за микрофон.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
Като един от най-усъвършенстваните компактни фотоапарати на Canon PowerShot G7 X Mark III значително превъзхожда камерата на телефона или любителския фотоапарат от базов клас. Компактен и пълен с творчески функции, той също така е чудесно допълнение към DSLR или безогледален фотоапарат.

Големият 20,1 MP CMOS сензор и резкият f/1.8-2.8 широкоъгълен вариообектив на Canon PowerShot G7 X Mark III осигуряват превъзходно качество на изображението, независимо дали заснемате снимки или 4K видео. Подвижният LCD сензорен екран улеснява снимането под творчески ъгли, като може също така да бъде завъртян напред, за да помогне при композирането на перфектни селфита. Съчетайте фотоапарата с леката Ръкохватка-статив Canon HG-100TBR, за да се насладите на гъвкавостта да снимате, като държите фотоапарата за удобната ръкохватка или като използвате ръкохватката като статив за супер стабилни селфита. Освен това PowerShot G7 X Mark III разполага с винаги включена функция за Bluetooth и Wi-Fi, която автоматично прехвърля изображенията в телефона ви, за да можете да ги споделяте бързо, докато сте в движение.

Записът на видео е отличителна характеристика на PowerShot G7 X Mark III. Той може да записва детайлно 4K видео и е оборудван с 3,5 mm вход за микрофон за също толкова ясен звук. Освен това можете да записвате Full HD видео със 120 fps (кадъра в секунда) за гладко възпроизвеждане на забавен каданс, а винаги включената функция за Bluetooth и Wi-Fi ви позволява да сдвоявате PowerShot G7 X Mark III със смартфона или таблета си за по-лесно споделяне на съдържание онлайн.

За създадели на семейно видео: Canon EOS M50

Влогърът Stef Michalak заснема видео на малкия си син, докато кара колело без педали.

За тези, които искат да преминат към запис на видео, EOS M50 би бил перфектният подарък.

Фотоапаратът Canon EOS M50.

EOS M50 записа видео с невероятно висока резолюция и уникално излъчване и усещане.

Предлагайки стил на работа като на DSLR фотоапарат и сензор с DSLR размер в малко тяло, Canon EOS M50 ви дава пълен контрол над снимането без теглото на фотоапарата с класически размери. Конструкцията му не включва огледало, така че е по-тънък и работи по-тихо в сравнение с DSLR. Освен това разполага с вграден OLED електронен визьор, така че можете да виждате ефектите от творческите филтри и всички настройки на експонацията, преди да снимате.

Производителността на EOS M50 е по-голяма, отколкото предполага теглото му. С честота на заснемане на серия от снимки 10 fps той може да улови перфектния момент със своя 24,1 MP CMOS сензор. Доказаната технология Dual Pixel CMOS AF на Canon осигурява бързо и прецизно проследяване чрез фокуса, а 3,0-инчовият подвижен сензорен екран улеснява избора на точка за фокусиране и регулирането на настройките.

Фотоапаратите EOS M използват специално разработената за тях серия леки EF-M обективи, между които можете да избирате, и са съвместими с EF и EF-S обективи чрез специален адаптер. Широкоъгълен вариообектив, като например EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM, е перфектният избор за заснемане на зимни пейзажи или семейни портрети на закрито. Неговият STM мотор, осигуряващ гладко и тихо фокусиране, и динамичният стабилизатор на образа улесняват също така записа на професионално изглеждащо 4K UHD видео.

За навлизане в DSLR фотографията на достъпна цена: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Открийте креативността си и поемете контрол с Canon EOS 850D – многофункционален DSLR фотоапарат, подходящ както за заснемане на видео, така и за фотография.

Малко кафяво-бяло куче, тичащо през гората.

Съвместим с гамата EF и EF-S обективи, EOS 850D може да издигне фотографията ви на следващото ниво. Заснето с Canon EOS 850D с обектив Canon EF 70-200mm f2.8L IS III USM при f/2.8, 1/2700 s и ISO800.

Canon EOS 850D е усъвършенстван многофункционален фотоапарат, способен да заснема невероятно детайлни 24,1 MP снимки и ясно 4K видео. Компактните му размери и ниското тегло ви позволяват да го носите навсякъде. Разнообразните му възможности се разширяват от подвижен сензорен екран за композиране на кадри от висок или нисък ъгъл.

Преливайки от творчески функции, EOS 850D е чудесен избор за онези, които искат да издигнат фотографските си умения на следващото ниво. Той е по-голям от EOS M50, но има по-дълъг живот на батерията и разполага с оптичен вместо с електронен визьор, който е по-удобен за окото, когато ви се налага да гледате през визьора продължително време. Разположението на контролите включва горен селектор и заден селектор за бързо регулиране на настройките за снимане, а 45-те свободно избираеми кръстовидни AF точки ви позволяват да фокусирате ясно конкретни детайли.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM е отличен първи обектив за EOS 850D, предлагащ широк диапазон на увеличение, който ви позволява да изпълните кадъра с пейзажни или градски гледки или да се приближите, за да уловите действието. Неговата Nano USM технология осигурява гладко и тихо фокусиране, което е фантастично за запис на видео, а оптичният стабилизатор на образа за 4 стъпки по-ниска скорост на затвора не позволява размазване на изображението, когато снимате при слаба светлина или с голямо увеличение.

За стъпка нагоре към следващото поколение пълнокадрова безогледална технология: Canon EOS RP

Canon EOS RP, използван за заснемане на пейзаж на град, осветен през нощта.

Гнездото за RF обективи на Canon EOS RP означава, че можете да се възползвате от гама обективи Canon RF от следващо поколение.

Canon EOS RP.

Този универсален пълнокадров безогледален фотоапарат е идеален за заснемане както на портрети, така и на пейзажи.

Искате да направите стъпката към пълнокадровата фотография? 26,2-мегапикселовият Canon EOS RP е моделът от базов клас в системата Canon EOS R от пълнокадрови безогледални фотоапарати. Той тежи приблизително колкото модел с APS-C сензор, доказвайки, че пълнокадров не означава задължително тежък, и е превъзходен за всеки, който иска да развие уменията си или се интересува от най-новите технологии. Освен това не се скъпи да предложи усъвършенствани функции, които можете да разучавате с разширяването на опита ви.

Една от отличителните характеристики на Canon EOS RP е гнездото за RF обективи, което предлага високоскоростна комуникация между фотоапарата и обектива. Наред с осигуряването на по-бързо автоматично фокусиране то предоставя подобрено стабилизиране на образа и качество на изображението от по-високо ниво благодарение на разширяващата се гама RF обективи от следващо поколение.

Съчетайте фотоапарата със стандартен RF вариообектив, като например Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM или Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, или с компактен обектив с фиксирано фокусно разстояние на достъпна цена, като например новия обектив Canon RF 50mm F1.8 STM, и ще сте готови да заснемете всичко – от пейзажи до портрети. Благодарение на гамата от опционални монтажни адаптери EF-EOS R фотоапаратът EOS RP е напълно съвместим с вашите EF и EF-S обективи без никаква загуба на качество.

Високочувствителната система Dual Pixel CMOS AF на Canon EOS RP предлага до 4779 избираеми AF точки, като задният екран изпълнява функцията на тъчпад за избор на AF точка дори когато използвате електронния визьор. Когато функцията "AF с разпознаване на очи" е активирана, фотоапаратът автоматично разпознава и проследява непрекъснато човешките очи за изключително резки портрети.

За незабавно заснемане на паметни моменти и спомени: Canon Zoemini S и Canon Zoemini C

Жена, държаща Canon Zoemini S в едната ръка и Canon Zoemini C в другата.

Фотоапаратите за моментални снимки от тип 2 в 1 на Canon биха били забавен подарък за всеки, който иска компактно устройство, способно да заснема групови селфита и да разпечатва снимки и др.

Canon Zoemini S в розово злато.

8-мегапикселовият Canon Zoemini S с джобен размер разполага с вградена ринг-лампа за безупречни селфита и се предлага в три цвята, включително розово злато.

Фотоапаратите за моментални снимки от тип 2 в 1 на Canon позволяват на начинаещите фотографи да снимат и отпечатват с едно и също устройство с джобен размер. Canon Zoemini C и Canon Zoemini S разполагат с монтирани отпред огледала за композиране на перфектни селфита и групови снимки. Всеки от тях побира 10 листа фотохартия Canon ZINK™ с лепящ гръб и размер 2x3 инча – и няма нужда да се занимавате с мастила, тъй като всяка устойчива на петна, скъсване и вода разпечатка използва слой микро кристали, които реагират при нагряване. Просто насочете, снимайте, отпечатайте и залепете.

Canon Zoemini S разполага още с вградена ринг-лампа за заснемане на идеални снимки и предоставя възможност за Bluetooth свързване, така че функциите за снимане и печат – включително отпечатване направо от албума на камерата на смартфона – могат да се управляват от смартфон или таблет чрез безплатното приложение Canon Mini Print.

Забавните и леки фотоапарати за моментални снимки Canon Zoemini са налични в гама от цветове. На децата много ще им харесат ярките тонове на Canon Zoemini C – изберете между пчелно жълто, ментово зелено, морско синьо или розова дъвка. Докато държащите на стила тийнейджъри може да предпочетат розовото злато, перленото бяло или матовото черно на Canon Zoemini S.

За отпечатване и споделяне навсякъде: Canon SELPHY Square QX10 и SELPHY CP1300

Четири принтера Canon SELPHY Square QX10, всеки в различен цвят.

Принтерът Canon SELPHY Square QX10 е перфектният подарък за всеки, който иска да отпечатва снимки от смартфона си в движение – и се предлага в четири различни цвята.

Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 е бърз Wi-Fi фотопринтер, идеален за отпечатване на уникални снимки от съвместими смарт устройства, фотоапарати и др.

Компактните фотопринтери Canon SELPHY са стилни и преносими устройства, който предоставят висококачествени разпечатки дори когато сте в движение.

Компактен, удобен и наличен в четири страхотни цвята, Canon SELPHY Square QX10 с функция за Wi-Fi свързване ви позволява да отпечатвате детайлни 68 x 68 mm квадратни снимки направо от вашия смартфон. Този захранван от батерия принтер е създаден да ви придружава навсякъде и батерията му може да се зареди лесно чрез USB кабел. SELPHY Square QX10 използва термосублимационна технология, което означава, че снимките ви ще издържат до 100 години, ако се съхраняват в албум. Ярките отпечатани стикери са направени от висококачествена хартия с осигурено поле за надпис и можете дори да добавите креативни картинки и филтри с помощта на безплатното приложение SELPHY Photo Layout на Canon.

Ако искате повече контрол над печатния процес, тогава Canon SELPHY CP1300 е за вас. Способен да отпечата 10 x 15 cm (4 x 6 инча) снимка с качество на фотолаборатория само за 47 секунди, този Wi-Fi принтер разполага с голям накланящ се екран за улеснено използване. Canon SELPHY CP1300 ви предоставя избор между четири покрития на разпечатката и предлага набор от функции за оформление на снимки и фотоколажи чрез безплатното приложение SELPHY Photo Layout, включително разпечатки тип "фотокабина" и разпечатки за лични документи.

За камера, която може да се използва навсякъде по време на дейности на открито: Canon IVY REC

Камера за приключения Canon IVY REC в синьо.

Опростената конструкция и мощната камера превръщат Canon IVY REC в перфектния спътник по време на приключения на открито.

Млада жена, гледаща през визьора на камерата за приключения Canon IVY REC.

Щипката на Canon IVY REC изпълнява функцията и на удобен визьор, който ви помага да композирате кадрите.

Запалените по дейностите на открито и любителите на екстремни спортове ще се влюбят в Canon IVY REC – забавна камера за приключения на достъпна цена, която е създадена за приключенски живот. Независимо дали става дума за каране на велосипед в планината по пресечен терен, или разплискване на водата в река, Canon IVY REC е устойчива на удари1 и вода2.

Благодарение на голямата си щипка, която изпълнява функцията и на визьор, помагащ ви да композирате кадрите, тази малка камера може да се закачи за раницата или колана ви, така че да е готова за тръгване по всяко време. Простите контроли на Canon IVY REC ви позволяват да снимате, без да се суетите с настройките.

Canon IVY REC заснема 13 MP снимки и Full HD видео при 60 fps и е снабдена с електронен стабилизатор на образа за снимки без размазване в трудни условия. Освен това се свързва безжично с мобилно устройство, така че камерата може да се управлява отдалечено чрез безплатното приложение Canon Mini Cam, а снимките и видеозаписите могат да се преглеждат и споделят онлайн.


Написано от Marcus Hawkins


1 Устойчива на изпускане от максимум два метра. Методиката за тестване на удароустойчивостта е уникална за този продукт и не е гаранция срещу повреда или неизправност на продукта.
2 Водоустойчива до 30 минути на дълбочина два метра. Тествана само в сладка вода. При излагане на вода, различна от сладка, се препоръчва незабавно изплакване със сладка вода.

Свързани статии

 • Превърнете деня, прекаран със семейството, във фантастично домашно видео

  ВИДЕО ТЕХНИКИ

  Превърнете деня, прекаран със семейството, във фантастично домашно видео

  Уловете ценни семейни моменти и научете как да се възползвате максимално от видео функциите на вашия EOS фотоапарат със семейния влогър Stef Michalak.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Съвети за моментално печатане с Canon SELPHY SQUARE QX10

  Трикове и съвети за това как да се развихрите с принтера Canon SELPHY SQUARE QX10.

 • Canon Zoemini C и Canon Zoemini S на маса с бележник със залепени картинки.

  ТВОРЧЕСКИ ИДЕИ

  Развихрете се с гамата Zoemini на Canon

  8 начина да дадете воля на творчеството си в движение с фотоапарат за моментални снимки и джобен принтер.

 • Звездата на YouTube и влогър Mike Gray натиска бутона за запис на сензорния екран на Canon PowerShot G7 X Mark III.

  ВЛОГОВЕ

  Творчески влогове с PowerShot G7 X Mark III

  Звездата от YouTube MikeVisuals разкрива как създава увлекателни влогове с компактния Canon PowerShot G7 X Mark III и споделя ценни съвети за влогъри.