ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

Бъдете творци тази пролет с проект за печат на пеперуди

Aimee Graham, която се занимава с изкуство от хартия, демонстрира как да комбинирате печата и рисуването, за да създадете красиво изкуство на тема пеперуди.
Принтер от серия PIXMA TS5350 на Canon до композиция от цветни пеперуди от хартия.

Пристигането на пеперудите е сигурен знак, че идва пролетта, и какъв по-добър начин да приветствате промяната на сезона от това да създадете свои декорации за дома на тема пеперуди?

Художничката Aimee Graham, която се занимава с изкуство от хартия, първо започва да прави бижута от оригами, но през последната година тя разработва нови идеи, експериментирайки с нови материали и публикувайки своите творения в профила си в Instagram (@aimee__designs).

„Винаги съм била креативна и това да творя стана част от моята грижа за себе си. Осъзнаването, че хората оценяват работата ми, ми даде увереността да започна да изграждам марка“, обяснява Aimee. „Искам да създавам забавни, индивидуални и щадящи природата творби, които хората могат да използват като аксесоари за себе си или домовете си. Също така бих искала да помогна на хората да покажат креативността си.“

Тук Aimee обяснява как е използвала принтер Canon PIXMA TS5350a, шаблони от пълната с вдъхновение безплатна услуга за съдържание Canon Creative Park и малко умения за работа с хартия, за да създаде зашеметяващо и богато на въображение изкуство с пеперуди.

1. Избор и отпечатване на шаблони за вашето изкуство с пеперуди

Жена, отпечатваща шаблони на пеперуди на принтер от серия PIXMA TS5350 на Canon.

Можете да намерите набор от предварително направени шаблони на пеперуди в Creative Park, с които да започнете. „Не са ви необходими сложни инструменти и оборудване, за да бъдете креативни“, казва Aimee.

В Creative Park ще намерите няколко красиви шаблона, които биха могли да послужат като основа за вашите проекти, включително украса с пеперуди и 3D стикери за стена. Можете също така да намерите вдъхновение за вашия проект от хартия в приложението Creative Park, което е достъпно както за iOS, така и за Android. За да разпечатвате от приложението, ще трябва да свържете съвместим мастиленоструен принтер Canon PIXMA – проверете списъка на поддържаните модели принтери*.

„Печатът е чудесна отправна точка за вашите творби“, казва Aimee. „Ако нещо ви се струва твърде предизвикателно, винаги можете да започнете, като отпечатате шаблони и контури. Можете да ги използвате, за да маркирате и изрежете ваши собствени дизайни за декупаж, колаж или просто за вдъхновение.“

Aimee използва принтер Canon PIXMA TS5350a и хартии Plus Glossy и матова фотохартия, за да отпечата своите шаблони, като смята, че принтерът е бърз за настройка и лесен за използване. „Беше изключително удобен за подаване на хартия и промяна на настройките за формат на хартията. Той е малко по-компактен от други принтери, които съм използвала, и изглежда добре.

„Също така качеството на хартията беше перфектно“, добавя тя. „Понякога хартията може малко да се скъса, след като продължите да работите по нея, така че беше наистина добре да използвам нещо, което беше достатъчно издръжливо през целия процес и продължи да бъде стабилно в завършеното си състояние, след като приключих операциите по пробиване на дупки и прекарване на тел през тях!“

2. Декориране на вашите пеперуди от хартия

Жена, носеща големи обеци халки, изрязваща изображение на пеперуда с макетен нож.

За Aimee работата с хартия също е форма на грижа за себе си. „Освен удовлетворението, което получавате от процеса и готовата творба, това е занимателна дейност, която може да се използва като форма на медитация“, казва тя.

Жена, която сгъва цветни пеперуди от хартия до своя принтер от серия PIXMA TS5350 на Canon.

След като отпечатате своя шаблон, можете да използвате творческия си усет, за да украсите вашите пеперуди от хартия, както пожелаете.

Aimee използва 3D стикери за стена от Creative Park като отправна точка за своите дизайни. „Шаблоните ми дадоха конкретно място, от което да започна. Знаех кои форми ми харесват най-много и това улесняваше нещата и ми позволяваше да избегна прекаленото обмисляне“, обяснява тя. „Пеперудите бяха основният фокус на работата, а всичко останало просто беше създадено, за да оформи сцената.“ Aimee изтегли шаблона и инструкциите за създаване на набор от пеперуди, които планираше да подреди в бурканче (стъклен купол за показване на творби) заедно с цветя от креп хартия и зеленина и още някои от собствените си рисувани творби.

След това тя насочи вниманието си към индивидуалните дизайни за кутията-рамка, като този път използва празни шаблони на пеперуди, които беше си набавила онлайн, и сама нарисува нежните шарки на крилата с акварелни бои и писалки, използвайки предпочитаните от нея пеперуди в Creative Park като ориентир.

„Основният ми фокус беше трансформирането на шаблоните с контури в пълноцветни пеперуди, които след това щях да направя 3D. На този етап оцветяването беше от съществено значение. Беше освежаващо да върна творческия процес към детските му корени и просто да се забавлявам “, казва Aimee.

Ако нямате акварелни бои и писалки, цветните моливи ще свършат също толкова добра работа. „Качеството на разпечатките беше страхотно“, споделя ентусиазирано Aimee. „Изобщо няма размазване на мастило и отпечатаните линии бяха наистина фини.“

3. Показване на вашите творби с пеперуди от хартия

Жена, показваща три пеперуди от хартия в дървена кутия-рамка.

Използването на кутия-рамка, за да покажете стенното си изкуство с пеперуди, е чудесен начин да демонстрирате упоритата си работа.

Жена, която поставя пеперуда от хартия в малък стъклен купол.

Работата с хартия може да бъде изключително разнообразно хоби. „Това е 2D форма, която може да се третира като такава или да се превърне в нещо 3D. Само с малко въображение можете да вдъхнете живот на толкова много идеи“, казва Aimee.

Цветя от креп хартия в букети, творби за закачане на стена и кутии-рамки са част от специалностите на Aimee, така че тя веднага можеше да разбере колко лесно би било да включи пеперудите от хартия в нейните дизайни.

„Цялата ми работа е вдъхновена от природата, така че мога да си представя колко добре ще паснат пеперудите в нея“, казва тя. "Веднага видях стъклен купол в съзнанието си, така че наистина бях развълнувана да реализирам идеята.“

За да покаже три от своите рисувани хартиени пеперуди като изкуство за стена, Aimee избра дървена кутия-рамка и закрепи ръчно написан етикет с видовете до всяка една пеперуда.

„Обичам да използвам стъклени куполи и кутии-рамки по този начин“, обяснява тя. „Това ми напомня за буркани с образци, които виждате на места като Природонаучния музей. Запазването на красотата, природата и историята по този начин превръща обекта в произведение на изкуството.“

4. Не се страхувайте да опитате

Жена, закачваща дървена кутия-рамка, съдържаща три пеперуди от хартия, на тухлена стена.

Използването на различни форми на показване може да добави друг елемент към вашето изкуство от хартия, като тази елегантна кутия-рамка.

Жена поставя стъклен купол, пълен с цветни пеперуди от хартия, върху дървена повърхност.

Що се отнася до работата с хартия, най-добре е да започнете с нещо лесно. „Можете да правите проектите по-предизвикателни, когато уменията ви се подобряват – няма нужда да се впускате директно в нещо наистина трудно“, казва Aimee.

Aimee беше наистина доволна от готовите си творби и въпреки че през целия си живот е била креативна личност, смята, че е възможно всеки да постигне подобни резултати.

„Мисля, че всеки има творческа жилка, заровена някъде в него“, казва ентусиазирано тя. „Изкуството може да бъде завладяващо, особено това да се направи нещо от нищо. Но ако започнете с нещо лесно и просто започнете процеса, като вложите енергията си и видите как се развива, вероятно ще се увлечете по него – и това е магията.

„Творческото пътешествие ще е от по-голямо значение, отколкото самата завършена творба. Просто започнете с нещо лесно, направете го забавно и продължете да опитвате.“


За повече вдъхновение за изкуство с хартия ни последвайте в Pinterest. И не забравяйте да споделите вашите творби в социалните мрежи, като използвате хаштага #MadeWithPIXMA.Написано от Andrea Ball* Ако вашият принтер не се поддържа, проверете уебсайта на Creative Park.

Свързани продукти

 • Принтери за дома

  Серия PIXMA TS5350a

  Покажете своето творчество чрез гъвкавата работа с печатни носители, страхотните творчески приложения и лесното свързване към смартфони на серията PIXMA TS5350a
 • Мастиленоструйни принтери

  Plus Glossy II PP-201

  Photo Paper Plus Glossy II на Canon е идеалната фотохартия за изключително качествени резултати с гланцирана повърхност. Тя осигурява перфектен изглед за цифрови изображения и размножаване на снимки.
 • Мастиленоструйни принтери

  Matte Photo Paper MP-101

  Матирана фотохартия за висококачествени разпечатки на снимки, графики и текст с матирано покритие. Подходяща и за творчески приложения, като например поздравителни картички, рекламни дисплеи и оригами.

Свързани статии

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Произведения на изкуството от хартия

  Творецът Zack McLaughlin е вдъхновен от шаблон на земеродно рибарче на Canon Creative Park.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ И ТВОРЧЕСТВО

  Пролетно предизвикателство за творчество с хартия

  Открийте как Hannah Bullivant създаде жизнерадостен декор от хартия, за да отпразнува пролетта.

 • ТВОРЧЕСКИ ПЕЧАТ

  Декорация за маса, изработена от хартия

  Направете красив декор за маса за всякакви поводи с Creative Park.

 • ОТПЕЧАТВАНЕ

  Най-добрите принтери за творчество

  От семейни проекти до професионални такива, Canon разполага с идеалния принтер за вас.