КОМПАКТНИ КАМЕРИ

Идеалният спътник за следващото ви приключение: Canon IVY REC

Малка, лека и компактна – разберете как камерата за приключения Canon IVY REC се справи с предизвикателството при снимане в трудните условия на скалното катерене.
Скалната катерачка Molly Thompson-Smith, застанала на скала и гледаща през визьора на камерата за приключения Canon IVY REC.

Приключението предлага разнообразие от ежедневието, шанс да изпитате страхотния живот на открито и да живеете в момента. Независимо дали изкачвате планина, тичате в гората, или карате каяк по река, суперкомпактната и издръжлива Canon IVY REC няма да ви разочарова. Проектирана да се закача на раница, колан или сбруя, удароустойчива1 и водоустойчива2, Canon IVY REC позволява на мотоциклетистите, туристите, алпинистите, салджиите и други да оставят обемистите фотоапарати и скъпите смартфони у дома и просто да снимат в движение.

Поставихме Canon IVY REC в силните и пъргави ръце на Molly Thompson-Smith, 22-годишна професионална алпинистка, и я помолихме да я изпробва, докато се катери по някои от най-известните скали в Peak District в Обединеното кралство. Ето как премина.

Закачаш и тръгваш

Катерачката Molly Thompson-Smith потрива креда по ръцете си преди изкачването си.

Катерачката Molly Thompson-Smith свежда екипировката си до минимум, когато излиза навън, и се нуждае от оборудване, което няма да й тежи.

Обувки за катерене, въже и карабинер на земята до камера за приключения Canon IVY REC, прикрепена към примка на колан.

Щипката на леката Canon IVY REC ви позволява да я прикрепите към колан или чанта, така че дори не се нуждаете от джобове.

„Мисля, че наличието на нещо малко и компактно става все по-важно за хората, които искат да прекарат дълги дни навън“, казва Molly. „Когато изляза да се катеря, имам обувки, подложки, колани... има толкова много неща, от които се нуждая.

„По време на катерене във Франция преходът по зъбера беше един час ходене по стръмнина. Взех си DSLR фотоапарата през първия ден, но на втория ден си помислих, „просто не си струва – не си струва допълнителната тежест и мястото в чантата ми“. Но беше толкова тъжно, защото гледките бяха невероятни.“

Canon IVY REC е създадена за приключения и е проектирана с мисълта за много малки размери. С широчина само 110,5 mm и тегло само 90 грама камерата не добавя почти никаква допълнителна тежест към комплекта на Molly. Щипката, която служи и за визьор, също означаваше, че тя може да я прикрепи към колана си. „Катеря се с наръч карабинери и примки [приспособления за катерене] по мен,“ казва тя, „така че наличието на малка камера отзад изобщо не ми пречеше.“

Малка, но здрава

Катерачката Molly Thompson-Smith, висяща на скала, с прикрепена към колана камера за приключения Canon IVY REC.

Molly избягваше да носи смартфон при изкачванията си, защото се притесняваше да не го изпусне, но все пак искаше да има възможността да прави снимки на своите приключения.

Катерачката Molly Thompson-Smith се изкачва по скала.

Molly искаше камера за дейности на открито, за да запише нейните впечатляващи постижения – и Canon IVY REC се справи повече от добре в това предизвикателство.

Molly често иска да улови момента, в който достига върха на своето изкачване – особено ако това е значително постижение – но винаги се е притеснявала да носи смартфона си. „Просто е твърде стресиращо“, казва тя. „Бих се притеснявала да не го изпусна или да го счупя на някоя скала.“

За щастие на Molly Canon IVY REC предлага спокойствие. Не само че няма екран, който да се счупи, но е проектирана да издържа на изпускане от височина два метра1 и може да оцелее, ако бъде потопена в до два метра сладка вода за 30 минути2, което я прави идеална за водни занимания, като каране на кану и падълбординг.

„Прикачването на Canon IVY REC върху сбруята или чантата за креда и това, че знам, че е достатъчно здрава да поеме няколко удара, беше наистина успокояващо“, казва Molly. „Беше толкова хубаво да мога да направя финалния кадър на върха.“

Лесна употреба

Molly Thompson-Smith държи сива камера за приключения Canon IVY REC.

Щипката на Canon IVY REC работи и като визьор, за да ви помогне да композирате снимките си. А ако се замърси, можете просто да я изплакнете със сладка вода и да я избършете.

Жена, държаща сива камера за приключения Canon IVY REC и смартфон.

Wi-Fi и Bluetooth възможностите на Canon IVY REC ви позволяват да използвате смартфона си като дистанционно управление и незабавно да споделяте снимките си в социалните мрежи.

Въпреки че се описва като „аматьорка“, що се отнася до фотографията, Molly не е имала проблем да свикне с 13 MP Canon IVY REC, която може да записва Full HD 1080p видео до 60 fps, както и да заснема снимки. „Това е доста лесна за разбиране и използване камера“, казва тя. „Просто я закачате и използвате селектора за режимите с една ръка. Символите са лесни за избор, няма капризен сензорен екран и може да се почиства лесно, така че не е необходимо да се притеснявате да я използвате с ръце, покрити с креда или кал.

„За да тренират, хората пресъздават изкачвания на открито в спортната зала“, продължава Molly. „Преди да се появи тази камера, имаше толкова много пъти, когато седях на въжето и гледах хватки за катерене на открито, мислейки си: „Иска ми се да мога да снимам това, за да мога да го изпробвам“. Наличието на възможност да правите реални снимки на хватките над 40 метра е брилянтно, особено ако там е същността на катеренето. Наистина това е толкова полезна камера.“

За по-креативни снимки, включително зашеметяващи селфита, Canon IVY REC разполага с Wi-Fi и Bluetooth, за да можете да я свържете към вашия смартфон и да използвате безплатното приложение Canon Mini Cam3 като дистанционно управление. Приложението също така позволи на Molly да зарадва последователите си – веднага след изкачването си тя успя да прехвърли своите изображения и видеозаписи в своя смартфон и да ги сподели в социалните мрежи.

Достъпната Canon IVY REC се предлага в четири поразителни цвята – сиво, розово, зелено и синьо – така че можете да изберете нюанс, който да се откроява от избрания от вас терен, независимо дали това са скали, кал, пясък, или вода. „Имам чувството, че мога да я взема навсякъде“, казва Molly.


Написано от Natalie Denton

 1. Удароустойчива при изпускане от до два метра. Методиката за тестване на удароустойчивостта е уникална за този продукт и не е гаранция срещу повреда или неизправност на продукта.
 2. Водоустойчива до 30 минути на дълбочина от два метра. Тествана само в сладка вода. При излагане на вода, различна от сладка, се препоръчва незабавно изплакване със сладка вода.
 3. Използването на приложението Canon Mini Cam изисква съвместимото устройство да бъде свързано към Canon IVY REC чрез Bluetooth® и Wi-Fi®. Приложението Canon Mini Cam е достъпно безплатно в App Store и Google Play. Може да се начисляват такси за данни. Съвместимост с мобилни устройства с iOS 11 или по-нова версия и с Android устройства с Android 5.1 или по-нова версия.

Свързани статии

 • КОМПАКТНИ ФОТОАПАРАТИ

  Запознайте се с Canon IVY REC

  Заснемайте динамични сцени в движение с достъпната и компактна камера, която можете да закачите към дрехите си

 • Младо момиче с вълнена шапка седи с родителите си в гората, като и тримата гледат нещо извън кадър, докато баща й използва Canon PowerShot ZOOM.

  КОМПАКТНИ ФОТОАПАРАТИ

  Вижте по-надалеч: PowerShot ZOOM

  Разберете защо този джобен компактен фотоапарат е идеален за семейни приключения.

 • Двама мъже, носещи раници, се пързалят с кънки по замръзнало езеро.

  ПРИКЛЮЧЕНСКА ФОТОГРАФИЯ

  Съвети за приключенска фотография

  Пет съвета за заснемане на вашите приключения на открито с EOS M6 Mark II.

 • ФОТОГРАФИЯ НА ОТКРИТО

  5 най-добри съвета за заснемане на забавления на открито

  Открийте как да заснемате по-креативни снимки на динамични сцени при приключения на открито със съветите от професионалния фотограф Tom Bing.