ВЛОГОВЕ

Кое е най-доброто оборудване за създаване на съдържание?

Доброто фотографско оборудване е от решаващо значение, ако искате да се отличавате от останалите създатели на съдържание – разберете какво използват нашите творци от Crew Create и как то им помага да създават уникално съдържание.
Canon Camera

Ако сте утвърден инфлуенсър или просто се отнасяте сериозно към публикациите си в социалните мрежи, вероятно вече използвате нещо по-добро от смартфон. Изборът на фотоапарат, който отговаря на вашите творчески занимания, е много важен. Издигането на качеството на вашето съдържание чрез добро фотографско оборудване е много добър ход и тъй като онлайн платформите изобилстват от автори на всякакви видове съдържание, отличителният стил е все по-важен.

Кампанията Crew Create на Canon обедини четирима съвременни онлайн творци, използващи оборудване Canon, за да работят заедно и да вдъхновят други автори да разширят границите на креативността си. Тук представяме фотографското оборудване за заснемане на влогове и изображения, което всеки от тези автори използва, показваме какво го прави толкова специално за тях и как им помага да изработят свой отличителен стил.

В движение с EOS M50 Mark II

Автопортрет на жена с розов пуловер и синя коса, възпроизведен на сензорния дисплей на Canon EOS M50 Mark II.

„Трябва ми фотоапарат, който е логичен, лесен за работа и има достатъчно възможности, за да се развивам и да науча някои трикове“, казва Nifè, която използва Canon EOS M50 Mark II и харесва подвижния сензорен дисплей.

Тъй като често снима без статив и в движение, Нифе се нуждае от лек фотоапарат, който да е удобен за работа както у дома, така и навън. Съдържанието, което създава, трябва да бъде стилно и уникално, така че смартфонът не е подходящ – оборудването трябва да осигурява високо качество и превъзходен творчески контрол.

„Аз използвам Canon EOS M50 Mark II. Той е удобен и лек и мога да го нося в чантата си“, казва Нифе. „Качеството придобива все по-голямо значение. Всеки обича естественият изглед на видеото, заснето със смартфон, но красивите движения в съчетание с качествено видео привличат вниманието на хората.“

„Ако търся по-високо качество, ясни изображения, използвам фотоапарата си. Така имам възможността да изпробвам различни обективи, за да променям визията. Ако пък предпочитам разфокусиран фон например, мога да използвам определен обектив. Ако искам да уловя повече хора в кадър, например за моя влог, тогава е подходящо да използвам широкоъгълен обектив.“

Нифе,

афробийт танцьорка и влогърка, живее в Лондон

Социални мрежи: 1,5 мил. последователи в TikTok @sjustnifee
Любимо оборудване:
Canon EOS M50 Mark II
Ръкохватка-статив Canon HG-100TBR
Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Въпреки че 24,1-мегапикселовият заснемащ сензор на този фотоапарат осигурява невероятни резултати, високата рязкост не е единственото качество, на което Нифе държи. Дори да са с висока рязкост, видеозаписите няма да се открояват, ако са нестабилни. „Ръцете ми са доста нестабилни“, признава тя. „Когато заснемам влог, танцувам или снимам някого, разчитам на обективи с вграден стабилизатор на образа. Не е нужно да се тревожа дали изображението се получава добре.“

Нифе използва ръкохватка-статив Canon HG-100TBR, която играе ролята на стабилен статив или ръкохватка за влогове и разполага със сваляемо Bluetooth дистанционно управление. В съчетание с подвижния сензорен дисплей на фотоапарата това ѝ осигурява максимална гъвкавост.

„Мога да настроя фотоапарата, да взема дистанционното управление и да започна да записвам, където и да се намирам. Това е изключително полезно, защото създавам различни видове съдържание“, казва тя. „Тъй като работя много с музика и танцувам, е хубаво да имам самоснимачка, за да мога да се отдалеча от фотоапарата и да заема позиция, за да знам как изглеждам, преди да се впусна в танца.“

Творческа свобода с EOS RP

Мъж с черна блуза, седящ пред бюро в домашно звукозаписно студио, държащ фотоапарат Canon EOS RP пред окото си.

„Аз не съм професионален фотограф. Използвам Canon EOS RP и веднага разбрах, че това е невероятен фотоапарат“, казва Jack Garratt, който е възхитен от начина, по който фотоапаратът го насърчава да разширява креативността си, като същевременно е интуитивен и лесен за използване.

За да бъдете успешен автор на съдържание, трябва да бъдете готови да надскачате себе си. Като музикант, който постоянно развива своите творчески умения, Джак Гарат се нуждае от оборудване – независимо дали става дума за музикален инструмент, или фотоапарат – даващо широко поле за художествена изява. Canon EOS RP отговаря на тези негови изисквания, като същевременно е достатъчно лесен за използване, за да позволи свободно творческо изразяване благодарение на интуитивната подредба на бутоните и безжичната функционалност.

„Много е интуитивен“, казва Джак. „Бързо установих, че изображенията се получават точно както желая, което е страхотно – това ми дава увереност и ме насърчава да опозная фотоапарата по-добре.“ Интуитивната природа на фотоапарата окуражава Jack да опознава настройките му по-задълбочено и да работи с него като с творчески инструмент.

За да научите повече за вашия фотоапарат, изтеглете приложението Canon Photo Companion.

Джак Гарат

Музикант и продуцент, носител на награди „Брит“.

Социални мрежи: 90,9 хил. последователи в Instagram @jackgarratt
Оборудване Canon:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

„Скоростта е много важна, защото идеите се отлитат бързо. Да мога да снимам, след което веднага да изпратя изображението в телефона си и да го споделя оттам – това запазва свежестта на идеята и удължава мига.“

Можете да споделяте изображения от смартфона си, като използвате приложението Canon Camera Connect, и можете да съхранявате изображенията си, като използвате системата на Canon за трансфер на съдържание и съхранение в облака image.canon, която получава изображения от вашия фотоапарат и ги прави достъпни за вашите устройства и платформи за споделяне в облака.

Избирайки най-подходящия фотоапарат за снимане на влогове и снимки, ще повишите нивото на цялото си съдържание. С помощта Canon EOS RP, отличаващ се с богат набор от функции и голям пълнокадров заснемащ сензор, ще се радвате на пълна творческа свобода. „Възможността да снимам във формат 4K премахва всички ограничения“, казва Джак.

„Когато предавам поточно видео, постоянно се движа“, казва той. „Функцията за проследяване на лица и очи чрез автоматичния фокус ми позволява да създавам желаното съдържание.“

Спортни кадри с висока скорост с EOS R6

Човек, който изважда Canon EOS R6 от чанта, поставена до футболна топка.

Ewan Baggot се наслаждава на невероятното качество, което Canon EOS R6 дава на съдържанието му. „Качеството на изображението е много важно за мен. Онлайн платформите преливат от съдържание и ви трябва нещо, с което да се откроите.“

„Обичам да използвам Canon EOS R6, защото е много универсален“, казва той. „Разполагам с обектив Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM с увеличение до фокусно разстояние 240 mm. Невероятен е. Мога да разположа фотоапарата при централната линия на терена и успешно да приближа наказателното поле. Мога да се отдръпна назад или да се приближа съвсем близо.

„Качеството на изображението е фантастично. Резолюцията 4K при честота 60 fps е разкошна: функционира безпроблемно и гладко. Честотата 120 fps за силно забавен каданс също е прекрасна“, продължава той. „Проследяващият автофокус е страхотен. Във футбола се движа толкова бързо, че доста често рискувам да изгубя фокус. Но автофокусът е толкова бърз, че може да проследи очите ми, краката ми, стъпките ми – всичко.“

Мъж в бял суитшърт, който държи футболна топка в лявата си ръка, а в дясната – фотоапарат Canon.

Юън Багът

Футболен фрийстайлър, презентатор и продуцент.

Социални мрежи: 107 хил. последователи в Instagram @eabskills
Оборудване Canon:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Но не само качеството на изображението прави Canon EOS R6 идеален за Юън. Когато създавате съдържание, лесното използване и боравенето с фотоапарата също са много важни – и в това отношение той е отличен.

„Мога да завъртя дисплея и да гледам това, което снимам“, обяснява ентусиазирано Юън. „Когато изпробвате някой трик, искате веднага да видите как се получава.

„Много ми допада, че менютата във всички фотоапарати Canon са сходни. Много харесвам това – удобството да можеш да използваш друг фотоапарат, който има познат интерфейс. Всичко е ясно и сте готови за работа.“

Творческа лекота с PowerShot G7 X Mark III

Мъж, коленичил зад Canon PowerShot G7 X Mark III пред стена, покрита с графити.

За уличния художник Fat Cap Sprays фотоапаратът трябва максимално да облекчава създаването на впечатляващото съдържание, което той споделя онлайн. „Искам да мога да се съсредоточа върху рисуването“, казва той. „ Canon PowerShot G7 X Mark III ми дава спокойствие. Знам, че ще запише страхотно съдържание, така че спокойно се концентрирам върху рисуването.“

За автори като Fat Cap Sprays, които са постоянно в движение, докато творят изкуство и снимат видео, физическите размери са важна характеристика на оборудването. Без компактен и лек фотоапарат като Canon PowerShot G7X Mark III създаването на впечатляващо съдържание в движение може да се окаже трудна работа.

„Нося много материали, с които рисувам, и ми трябват всички цветове. Затова е важно фотоапаратът ми да е достатъчно компактен, за да се побира в чантата с останалите материали“, казва той.

Fat Cap Sprays

Уличен художник от Източен Лондон, известен със своите сияещи неонови рисунки.

Социални мрежи: 5,3 мил. последователи в TikTok @fatcapsjers
Оборудване Canon:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Ръкохватка-статив Canon HG-100TBR
Стереомикрофон Canon DM-E100

„Използвам ръкохватка-статив Canon HG-100TBR, за да мога да снимам в близък план с една ръка, докато рисувам с другата. Харесва ми размерът на фотоапарата, много е компактен и лек. Тъй като държа флакона със спрей в другата си ръка, не мога да работя с прекалено тежък фотоапарат, тъй като това разваля баланса ми.

Разбира се, има много ултракомпактни устройства, които записват видео, но за Fat Cap Sprays е важно фотоапаратът да може да записва гладко видео и, най-вече, с напълно реалистични цветове.

„Вграденият стабилизатор на образа в Canon PowerShot G7 X Mark III е чудесен, защото когато записвам видео, то трябва да е гладко“, казва той. „Също така харесвам качеството на изображението. Работя с много ярки цветове и фотоапаратът ги улавя такива, каквито искам да изглеждат. Важно е да дава реалистична представа за моите рисунки, защото аз се занимавам с улично изкуство – хората го виждат на живо.“


Автор Питър Волински

Свързани продукти

Свързани статии

 • Изглед през рамото на фотограф на LCD екран на Canon EOS R10, показващ две танцьорки на фламенко, които биват снимани.

  ТЕХНОЛОГИЯ

  DSLR в сравнение с безогледален фотоапарат

  Обмисляте преминаване към безогледален фотоапарат? Сравняваме разликите, за да ви помогнем да решите.

 • ВЛОГОВЕ

  Усъвършенствайте онлайн съдържанието си

  Шест съвета и техники от експерти как да създавате съдържание в социалните мрежи, което да ви откроява от всички останали.

 • Човек, който записва влог с Canon EOS R10. На заден план се вижда портокалово дърво, отрупано с плодове.

  ВЛОГОВЕ

  Най-добрите фотоапарати за влогъри на Canon

  Тези страхотни фотоапарати за влогове на Canon вдъхват живот на вашите влогове, като ви дават контрол и изключително качество на видеото.

 • ВЛОГОВЕ

  Влогове за пътешествия с ултраширокоъгълен обектив

  Приключенският влогър Chloe Gunning засне еднодневна екскурзия в града с Canon RF 16mm F2.8 STM.