КОМПАКТНИ ФОТОАПАРАТИ

Защо PowerShot G7 X Mark III е най-добрият компактен фотоапарат на Canon за творческо съдържание

Разберете как този джобен фотоапарат за 4K стрийминг може да разгърне вашата креативност и да се впише идеално в ежедневието ви.
Жена, настройваща своя Canon PowerShot G7 X Mark III до лаптопа си, за да заснеме йога упражненията в хола си.

Каквото и съдържание да обичате да създавате, за да изразявате себе си, са необходими инструменти, които могат да ви помогнат да развихрите творческото си вдъхновение в ежедневието. Canon PowerShot G7 X Mark III комбинира 4K видео, 20,1-мегапикселов сензор и подвижен сензорен екран в компактно тяло, което го прави идеалният творчески спътник.

Независимо дали сте влогър, учител по йога, офис служител, родител или музикант, този джобен фотоапарат може да се използва като уебкамера за провеждане на видеоразговори и за безжично предаване на живо, за записване на приключения на открито, ежедневни влогове и заснемане на празнични снимки. Компактен, с универсален 24 mm обектив с широк ъгъл и 4,2x увеличение, усъвършенствана система за стабилизиране на образа за снимки без размазване и вградена, интуитивна и лесна за използване технология, Canon PowerShot G7 X Mark III ви помага да заснемате и споделяте важните моменти.

Тук, трима създатели на съдържание – онлайн учителката по йога и инфлуенсър в социалните мрежи Sarah Malcolm, влогърът и експерт по създаване на албуми с изрезки Mei-Ying Chow и видеографът и фотограф Jamie James – споделят своя опит за това как този фотоапарат им помага да споделят своята работа, живот и изкуство онлайн.

Mei-Ying Chow

Видеоблог на нейните творчески проекти

Canon PowerShot G7 X Mark III на плот със SELPHY Square QX10 и албум с изрезки.

Mei-Ying Chow е студентка последна година по икономика в King's College London с 90 000 абонати в YouTube. Тя е експерт по създаване на албуми с изрезки, като е изградила собствена марка през последните седем години с ежедневни влогове в социалните мрежи, и използва PowerShot G7 X Mark III, за да документира както живота си като студентка, така и творческите си умения.

„През последните пет-шест години създавам албуми с изрезки в моя канал и винаги съм си водила дневник“, казва Mei-Ying. „За тези снимки създадох страница за дипломирането на сестра ми, което беше през 2018 година. Тъй като тази година няма да имам дипломиране, тъй като беше отложено, реших да се възползвам максимално от нейното.”

Фотоапарат Canon PowerShot G7 X Mark III, насочен надолу към статив, заснемащ жена, която изработва страница от албум с изрезки върху легло.

Mei-Ying заснема изработването на своя албум с изрезки с кадри отгоре и отблизо, заснети с G7 X Mark III, в комбинация с красиви разпечатки от принтера SELPHY Square QX10, разпечатани от смартфона й.

Жена, снимаща албум с изрезки отгоре с фотоапарат Canon PowerShot G7 X Mark III.

Влогърката Mei-Ying Chow е възхитена от възможностите на G7 X Mark III за стабилизиране на образа, тъй като често обича да снима, държейки фотоапарата в ръка.

„Сензорният екран на G7 X Mark III улеснява много нещата, когато снимам отблизо, защото автофокусът е наистина бърз чрез докосване на екрана и е по-лесен за задържане“, казва Mei-Ying. Тя също така хвали и ръкохватката-статив Canon HG-100TBR, която ѝ помага при снимките в тесни студентски помещения. Ръкохватката-статив се свързва към фотоапарата без никакви кабели и се предлага в комплект с Bluetooth дистанционно управление BR-E1, което я прави лесна за използване, където и да се намирате.

„Малката височина на ръкохватката-статив HG-100TBR е страхотна, тъй като студентската ми стая е наистина малка, така че разчитам да имам малък статив с правилната височина“, обяснява тя.

Ясният звук също е важен за онлайн видеото на Mei-Ying, като звуковите ефекти подобряват цялостното изживяване на уроците за изработване на албуми с изрезки в нейния канал. Лекият стерео микрофон Canon DM-E100 се включва директно във фотоапарата, за да се улови стерео звук.

Mei-Ying споделя, че в комбинация с външен микрофон „Качеството на звука на PowerShot G7 X Mark III е много по-добро от това на вградения микрофон на моя DSLR фотоапарат. Звукът от микрофона е наистина ясен и ми харесват слоевете, които той добавя, така че можете да чуете дори рязането с ножицата ми и различните звуци, така че да се ангажират всички сетива. Опитвам се да не ги заглушавам, когато добавям музиката, защото чувствам, че това прави видеото по-вълнуващо.“

Най-новата актуализация на фърмуера прави PowerShot G7 X Mark III идеален за влогъри като MEI-Ying благодарение на новия специален режим за записване на влогове.

Sarah Malcolm

Йога на живо от всекидневната

Жена, настройваща своя Canon PowerShot G7 X Mark III до лаптопа си, за да предава на живо йога урок.

За създатели на съдържание като Sarah, които имат повече от 1000 абоната, е възможно да предават на живо директно в YouTube с Canon PowerShot G7 X Mark III.

Млада жена в ярка блуза, занимаваща се с йога в хола си, докато фотоапаратът Canon PowerShot G7 X Mark III заснема движенията й.

„Функцията за проследяване на лица на PowerShot G7 X Mark III е наистина полезна“, казва онлайн инструкторът по йога Sarah Malcolm, „така че винаги съм на фокус по време на моите часове.“

Базираната в Лондон онлайн учителка по йога и инфлуенсър в социалните мрежи Sarah Malcolm преподава часовете си по йога на живо чрез Zoom® поради пандемията от Covid-19 и се нуждае от прост комплект от оборудване за своите сесии.

„Преминах към онлайн преподаване в началото на 2020 г., когато цялата ми работа в студиото беше спряна в рамките на една нощ“, казва Sarah. „Но промяната се оказа наистина значима и по някакъв начин доведе до още по-силна връзка с учениците от преди. Най-доброто нещо в моята снимачна конфигурация е простотата.

Използвайки G7 X Mark III, за да заснема своите йога сесии, със стерео микрофон DM-E100 за висококачествен звук, PD-E1 захранващ адаптер за продължително снимане и ръкохватка-статив HG-100TBR за стабилност, Sarah установява, че този комплект от оборудване далеч надминава качеството на нейния телефон и лаптоп. G7 X Mark III също позволява извеждане на чисто 4K видео (без насложени индикации) през HDMI изхода, ако желаят.

„Не можех да повярвам на разликата в качеството, когато настройвах фотоапарата за онлайн курсовете си“, казва Sarah. „G7 X Mark III е лек, лесен за употреба и има много по-широк зрителен ъгъл от моята вградена камера на лаптопа, така че е много по-лесно за моите ученици да виждат по-добре. Възможността да наблюдавам композирането на сцената на завъртян на 180-градуса напред LCD екран също е наистина полезна, тъй като означава, че не излизам от кадър.“

Млада жена, облечена в сив пуловер, снимаща отгоре плодов шейк и кафе с много пяна.

Sarah е силно впечатлена от качеството на Canon PowerShot G7 X Mark III, който има 20,1-мегапикселов сензор.

Плодов шейк, кафе с пяна и резен портокал върху дъска за рязане, заснети отгоре.

Когато не преподава онлайн, Sarah, която също така е един от домакините на подкаста за храна и здраве, Kitchen Club, често споделя изображения на питателни ястия и напитки за своята армия от 17 500 последователи в Instagram, използвайки G7 X Mark III с настройка за отвор на диафрагмата f/1.8-2.8 за заснемане на ярки и резки изображения без нужда от допълнителна обработка. Заснето с Canon PowerShot G7 X Mark III при 24 mm, 1/125 s, f/1.8 и ISO 125. © Sarah Malcolm

Фотоапаратът може да се използва и като уебкамера, като изтеглите софтуера Canon EOS Webcam Utility, който работи с повечето приложения за видео конференции и стрийминг. Това го прави идеален за учители по йога – и за фитнес инструктори като цяло – които предлагат членство в онлайн платформи.

Когато снимате, PowerShot G7 X Mark III поставя червена рамка около кадъра като подобрена индикация за запис за допълнително потвърждение и няма фалстартове. А чрез подобрените AF възможности на PowerShot G7 X Mark III създателите на съдържание като Sarah могат да бъдат уверени, че са на фокус по време на записа.

Jamie James

Фокусирани влогове сред природата

Мъж се снима как медитира близо до ръба на скала с Canon PowerShot G7 X Mark III. Океанът се вижда на заден план.

За Jamie James, който работи като щатен видеограф и фотограф през последните шест години и е специализиран в заснемане на съдържание за дейности на открито за марки като Vans и The North Face, универсалният и качествен фотографски комплект е от съществено значение за създаването на съдържание.

Jamie подлага Canon PowerShot G7 X Mark III на тест, докато заснема видео и снимки в дивата природа. Високата кадрова честота на фотоапарата (до 120 кадъра в секунда) и вариообективът 4.2x 24-100mm f/1.8-2.8 се оказват идеални за драматичните скали на Юрския бряг, които служат като фон на Jamie. Наред с това стабилизаторът на образа за 4-стъпки по-ниска скорост на затвора на PowerShot G7 X Mark III позволява заснемане на снимки при по-ниски скорости на затвора, без заклащането на фотоапарата да е проблем.

С най-новата актуализация на фърмуера PowerShot G7 X Mark III предлага подобрено стабилизиране на образа, което означава, че можете да снимате с увереност. Предлага също функция „AE с приоритет на лице“, което прави по-лесно от всякога заснемането на хора в движение.

Мъж, приклекнал на плажа, снимащ газов котлон с Canon PowerShot G7 X Mark III.

Като видеограф и фотограф, който не планира своите снимки, Jamie James е развълнуван от гъвкавостта, която Canon PowerShot G7 X Mark III предлага.

Морска пяна, разплискваща се на пясъчен бряг привечер.

„Моят творчески процес е да изследвам и снимам това, което изглежда страхотно“, казва той. „Това е просто да излезеш и да видиш какво се случва и да уловиш това, което се случва в момента“. Снимано с Canon PowerShot G7 X Mark III при 100,8 mm, 1/200 s, f/2.8 и ISO 160. © Jamie James

„Заснех се как си правя кафе и правя упражнения за разтягане, тъй като исках да споделя малка част от живота си, както и колко е важно да прекарвам време със себе си сред природата и колко успокояващо може да бъде това“, казва той. „Универсалността на този обектив е невероятна, тъй като е възможно да се заснемат широки пейзажи, както и да се постига добро увеличение.“

„Размерът е всичко, когато поемате на дълги приключения, така че да можете да поставите фотоапарата в джоба си и да го извадите и заснемете снимка в RAW формат, тъй като, докато посягате към раницата, може да пропуснете момента", казва Jamie.

С най-новата актуализация на фърмуера PowerShot G7 X Mark III предлага също помощни линии за различни съотношения на изображението, които улесняват снимането за различни платформи и за печат. Можете дори да покажете на екрана подходящ за Instagram маркер, докато записвате, за да знаете, че съдържанието ще е подходящо за социалните мрежи.

Можете да избегнете преекспонирани снимки, като използвате индикация „зебра“ с PowerShot G7 X Mark III, която обозначава зоните на преекспониране.

Мъж, изваждащ фотоапарат Canon PowerShot G7 X Mark III от джоба на палтото си.

Приключенията на Jamie сред природата означават, че той се нуждае от компактен и достатъчно лек фотографски комплект за носене на отдалечени места, а G7 X Mark III има капацитета да осигурява на професионалните видеографи и фотографи всичко необходимо в джобен размер.

Използването на висококачествена уебкамера за видеоразговори е от значение и за творци като Jamie, тъй като аудиторията му може да усети качеството на работата му – и всичко това е възможно с Canon PowerShot G7 X Mark III чрез USB връзка.

„Като видеограф и фотограф искам да създам добро впечатление. Ако мога да участвам в Zoom® разговор и предавам на живо наистина кинематографична сцена и с хубава дълбочина на рязкост, клиентите получават представа какво ще получат, когато работят с мен.“

Написано от Lorna Dockerill

Свързани продукти

Свързани статии

  • ВИДЕО

    Съвети за подобряване на вашите видеоклипове в социалните мрежи

    Четирима създатели на съдържание обсъждат какво представлява страхотното съдържание и как човек да се открои онлайн.

  • ВЛОГОВЕ

    Как да станете влогър

    Започнете да създавате качествени влогове с нашите съвети за влогове за начинаещи.

  • ФОТОГРАФИЯ

    Сравнение между EOS R50 и EOS R10

    Сравняваме ключовите характеристики и дизайн на два АPS-C фотоапарата от EOS R системата.

  • ВЛОГОВЕ

    Запознайте се с PowerShot V10

    Открийте защо малката 4K камера за влогове на Canon е перфектният стартов комплект „всичко в едно“.