ОТПЕЧАТВАНЕ

Най-добрите домашни принтери за служители, които работят хибридно

Открийте най-добрия принтер на Canon за вашия домашен офис, който отговаря на вашите нужди и бюджет.
Жена седи на бюро, използвайки маркер върху разпечатка. До нея има принтер Canon MAXIFY, а през големия прозорец отпред се вижда градина.

Времената се променят. Повече хора от всякога вършат част или по-голямата част от работата си от вкъщи, като ходят в офиса само когато е наистина необходимо. Jamie Watson е отличен пример. Стратегически директор в рекламна агенция в Бристол, той работи с клиенти, изследователски екип и творчески концептуален екип и е превърнал трапезарията си в домашен офис.

„Когато имам много работа за вършене, работата от вкъщи е доста добър начин да се измъкна от разсейванията в офиса“, казва той. „Можете да управлявате времето си малко по-добре и работното време не е чак толкова строго като традиционното работно време. Очевидно е, че не е нужно и да пътувате, така че можете да свършите повече работа за един ден. Аз съм запален по колоезденето, така че мога да отида да карам велосипед, без да се налага да смятам колко време ще ми отнеме да стигна до офиса или обратно.“

Jamie много рано откри, че надеждният принтер е от съществено значение, и реши, че серията Canon PIXMA TR4650 е идеалният принтер за домашен офис за неговите специфични изисквания. Това обаче със сигурност не е единственият вариант. Обширната гама от принтери PIXMA и MAXIFY на Canon включва модели, като PIXMA TS7750i, MAXIFY GX1040 и MAXIFY GX2040, перфектни принтери за домашни офиси за хора, които, като Jamie, са свикнали да печатат в офис среда. Тези принтери са лесни за настройка и употреба. Те също така са проектирани да бъдат бързи, ефективни и рентабилни, като същевременно осигуряват качество на печат с професионален стандарт, на който вашият бизнес може да разчита.

Тук Jamie споделя как неговият домашен принтер му позволява да бъде далеч от екрана, за да се потопи напълно в проектите, върху които работи у дома, а ние разглеждаме някои допълнителни предимства на принтерите на Canon за домашния офис.

Човек, който посяга към предната част на принтер Canon PIXMA.

У дома нямате предимствата на помощния персонал, който може да имате в офиса, така че надеждността и лесната поддръжка са по-важни от всякога. Принтерът 4 в 1 от серия Canon PIXMA TR4650 използва 4-цветно хибридно мастило и подобрено поставяне на патрони с мастило, което прави смяната на патроните още по-лесна и опростена.

Изчистете ума си с разпечатки

Принтерът от серия PIXMA TR4650 на Jamie му помага да се отдалечи от лаптопа си, да намали времето си пред екрана и да се съсредоточи върху хартиените копия на документите, които са необходими за работата му. „Предпочитам да чета клиентските задания на хартия“, казва Jamie, „за да се задълбочите в информацията, така че да не се разсейвате от каквото и да е на екрана ви – като известие за имейл или чат с екипа. По-лесно е да се фокусирате върху това, което четете, като подчертавате и добавяте въпроси. Просто се чувствам малко по-концентриран върху това, което правя, и това, което чета.

„Когато получавам резултати от проучвания от агенции за проучвания с много различни таблици и графики, предпочитам да ги имам разпечатани на няколко листа хартия пред мен и да ги сравнявам, вместо да ги преглеждам в слайдове“, добавя той.

Когато работите в офиса, никога не ви се налага да се притеснявате за настройката на принтера и за нивата на хартията и мастилото. У дома не бива да е по-различно. Напомнянето за премахване на документ, подобрената предна тава за хартия, която улеснява зареждането на хартия, и по-бързото и лесно поставяне на патрона с мастило прави този принтер лесен за използване и ефективен домашен принтер за професионалисти като Jamie.

Абонаментните услуги за мастило са налични за избрани принтери на Canon в избрани региони. Услугата за автоматична доставка на мастило на Canon ви осигурява една администраторска задача по-малко, за която да се тревожите, тъй като нивата на мастилото на вашия принтер се следят автоматично и резервните патрони или бутилки с мастило се доставят до вратата ви, преди да имате нужда от тях. Регистрацията за услугата е безплатна и можете да я отмените по всяко време. С плана за печат на PIXMA можете да изберете персонализиран план за печат за вас, при който плащате фиксирана месечна цена въз основа на вашето потребление на печат и получавате доставка на мастило, когато то започне да свършва.

Ръка на потребител натиска бутон на контролния панел на принтер Canon PIXMA, който се намира на бюро в офиса.

Въпреки че са бюджетни принтери, Canon PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i са особено гъвкави. Тяхното пигментно черно мастило гарантира ясно изглеждащи монохромни документи, които са много устойчиви на размазване, дори когато използвате маркери, а багрилните цветни мастила осигуряват висококачествени разпечатки на снимки върху гланцирана фотохартия.

Многофункционални принтери за хибриден начин на работа

Подобно на серията Canon PIXMA TR4650, която има Jamie, PIXMA TS7650i е бюджетен принтер „всичко в едно“, който е подходящ за печат на снимки и творчество, както и за създаване на бизнес документи. Компактният му размер го прави перфектен там, където пространството е ограничено, а печатащите глави от следващо поколение позволяват високи скорости на печат от около 15 ipm (импресии в минута) за монохромни и 10 ipm за цветни документи. Това е и първият домашен принтер на Canon с устойчиво на маркери черно мастило, еквивалентно на това на бизнес моделите GX, така че можете да използвате маркери без риск от размазване на текста. Той дори има накланящ се цветен сензорен екран с алтернативни интерфейси за работа, учене и начин на живот. Качеството на печат е отлично, а разширените функции за Wi-Fi печат ви позволяват да сканирате директно към смартфон или таблет. PIXMA TS7750i има в допълнение автоматично подаващо устройство за документи за по-лесно сканиране и копиране на документи с повече страници, което е идеално за домашния офис.

Canon MAXIFY GX1040 е по-ориентиран към бизнеса принтер „всичко в едно“, който е насочен към безпроблемна интеграция между дома и офиса. Неговият персонализируем интерфейс с цветен сензорен екран ви дава възможност да възлагате сложни, но често повтарящи се задания, като печат и сканиране в облак, с едно или две докосвания. Благодарение на презареждаемите патрони с мастило MegaTank можете да очаквате да получите хиляди монохромни и цветни документи от един комплект бутилки с мастило, спестявайки време и пари в сравнение с типичните принтери за домашни офиси с касети. Всички мастила са пигментни и са устойчиви на размазване както за цветни, така и за монохромни документи. Подобно на PIXMA TS7650i, той е бърз, със скорост на печат от около 15 ipm монохромно и 10 ipm цветно, а MAXIFY GX2040 има в допълнение удобството на автоматично подаващо устройство за документи за скенера, както и възможности за факс.

Човек, който използва смартфон, за да разпечатва на своя домашен принтер Canon.

С приложението Canon PRINT можете да управлявате принтери с Wi-Fi на Canon изцяло от вашия смартфон или таблет, от настройка, печат, копиране и сканиране до поддръжка, проверка на нивата на мастилото и дори закупуване на резервни мастила. За Jamie това означава, че може да се откъсне изцяло от лаптопа си, когато пожелае. „Въпреки че работите дистанционно“, казва той, „има хора, които ви се обаждат и ви изпращат съобщения през цялото време. Като се отдалечите от лаптопа си, се отдалечавате от това, което ви разсейва. Разпечатвам нещо, след това го прочитам долу в кухнята и това ми позволява да се фокусирам по-добре.“

Човек, който пише върху отпечатан слайд от презентация, с принтер Canon на бюрото до него.

Разпечатките имат много предимства – можете да ги разпръснете и да преглеждате няколко наведнъж, за да ги сравнявате, пояснявате и носите навсякъде. Понякога Jamie започва задание на хартия и използва възможностите за сканиране на своя принтер. „Ако работя по проекти за бранд стратегия или трябва да съставя концепция за бранд стратегия, просто предпочитам да я нарисувам ръчно“, казва той. „След това сканирам и изпращам по имейл до останалата част от екипа като работна скица, вместо да изразходвам много време за съставяне в софтуер за презентация.“

Трансформиране на скицираното на хартия в цифрова информация

Принтерите на Canon с Wi-Fi ви улесняват да печатате, копирате и сканирате от вашия смартфон или таблет с помощта на приложението Canon PRINT, както и да проверявате статуса на принтера и нивата на мастилото, където и да сте чрез Wi-Fi мрежата.

Джейми открива, че използването на приложението Canon PRINT има много предимства. „Конфигурирането на принтера беше много лесно, което беше най-важното за мен, защото имам чувството, че за всеки принтер, който някога съм имал, ми отнемаше около пет дни, за да го настроя и да започна да работя с него. А този просто го направи сам“, казва с ентусиазъм той.

Той също така разполага с полезна връзка с Easy-Layout Editor, което ви позволява да подреждате документи, като PDF файлове и файлове с изображения, на една страница преди печат – идеално за работата, която върши Jamie.

Жена поставя купчина документи в устройството за подаване на документи върху принтер Canon PIXMA на бюрото до себе си.

Мястото често е ограничено в домашния офис, но PIXMA TS7650i разполага с вътрешна касета за подаване на хартия, за да спести място, както и със задно подаващо устройство с удобен прозрачен капак за специализирани печатни носители и фотохартия. PIXMA TS7750i (показан тук) разполага в допълнение с автоматично подаващо устройство за документи за лесно сканиране и копиране на множество страници.

Предимството на приложенията на Canon за хибридна работа

С приложението Canon PRINT можете да сканирате и печатате към и от облака.1 Това е голямо предимство за хибридни служители, които трябва да споделят документи с колеги в офиса или да работят на други отдалечени места.

PIXMA Cloud Link е напълно подходяща за малки фирми, които споделят и съхраняват файлове в споделена облачна услуга, като Google Drive™, Dropbox™ или Evernote®,2 което означава, че тези файлове могат да бъдат достъпни за печат, независимо къде се намирате.

Jamie казва, че когато екипите споделят своите проекти, актът на отпечатване на документи и проекти, преди да ги закачи на стената или да ги покаже, му помага да обмисля творчески идеи по време на работата.

„Когато получим творчески идеи от нашите екипи за концепции, които могат да бъдат графични дизайни, доста често проектът просто трябва да се дооформи и почти сте стигнали до правилното решение“, казва той. „Така че ми харесва да го разпечатам, тъй като ми позволява да го обмислям на заден план, когато е отпечатан и закачен на стената или бюрото ми. Малко по-лесно е да го погледнете и подсъзнателно да продължавате да мислите.“

Друго бизнес предимство за хибридните служители е безплатното приложение Canon PosterArtist. То включва хиляди напълно адаптивни оформления, вдъхновени от висококачествени произведения на изкуството, за създаване на флаери, банери и плакати. Ако правите маркетингови материали в големи обеми, той е изключително икономичен спътник с големия капацитет на мастилото и ниските експлоатационни разходи на MAXIFY GX1040 и други принтери MegaTank на Canon.

Принтер на Canon до домашно растение, телефон и някакви разпечатки.

Jamie е фотограф любител и обича да излиза с фотоапарата си – а с принтера Canon PIXMA TR4650 е възможно да се създават висококачествени разпечатки, с които да украсите дома си.

Човек преглежда селекция от разпечатки на снимки с принтер Canon PIXMA на бюрото в домашния си офис на заден план.

Ако се нуждаете от гъвкав принтер както за ежедневни задачи, така и за работата ви, PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i са подходящи. Те са пълни с функции, които са лесно достъпни чрез цветните сензорни екрани и са идеални за разнообразна гама от документи, снимки и задачи за изработка.

Многофункционалност за домашен печат

Гамата принтери PIXMA и MAXIFY на Canon са не само чудесни за хибридна работа, но и достатъчно гъвкави за домашно обучение, училищни задачи на децата и семейни снимки. Приложението Easy-PhotoPrint Editor на Canon улеснява създаването на разнообразни оригинални снимки, като например разпечатки с потребителски формат, календари и оформления на квадратни снимки, което е идеално за лични проекти у дома, както и за работа.

Запаленият аматьор фотограф Jamie използва своя принтер от серия PIXMA TR4650, за да отпечатва снимки за поставяне в рамки, тъй като е възможно да отпечатвате снимки с размер 4 х 6 инча без бели полета за секунди. Същото важи и за PIXMA TS7650i и PIXMA TS7750i, които също използват багрилни цветни мастила за първокласно качество на печат върху гланцирана фотохартия.

В крайна сметка принтерът е от съществено значение, когато работите от вкъщи. Независимо дали вашият приоритет е да намерите компактен принтер, който да пасне в пространството на вашия домашен офис, високоскоростен принтер, който да увеличи максимално вашата производителност, или принтер с готовност за работа в облак, за да интегрирате безпроблемно работата от дома с офиса, има принтер на Canon, който да отговаря на вашите потребности. Научете повече за гамата принтери на Canon за нуждите на дома и малкия бизнес и пробвайте онлайн селектора за принтери на Canon, за да намерите правилния принтер за вашите нужди.


Написано от Lorna Dockerill и Matthew Richards

  1. Сканиране към облак и сканиране към имейл са достъпни само за потребители на оригинално мастило Canon.
  2. Google и Google Drive са търговски марки на Google LLC и този сайт не е одобрен от или свързан с Google по никакъв начин. Dropbox е търговска марка на Dropbox, Inc. Evernote е регистрирана търговска марка на Evernote Corporation и се използва с лиценз.

Свързани продукти

  • PIXMA TR4650 Series

    Мастиленоструйни принтери

    Серия PIXMA TR4650

    Печат, копиране, сканиране и факс – всичко това е толкова просто с този компактен, лесен за използване и универсален модел за работещите от дома.
  • PIXMA TS7650i

    Принтери за дома

    PIXMA TS7650i

    Бърз, висококачествен принтер, който безпроблемно се вписва във вашия начин на живот благодарение на компактния си размер и опростен начин на употреба.
  • PIXMA TS7750i

    Принтери за дома

    PIXMA TS7750i

    Бърз, висококачествен принтер, който безпроблемно се вписва във вашия начин на живот благодарение на компактния си размер и опростен начин на употреба.
  • Принтери за малък офис

    MAXIFY GX1040

    Останете продуктивни у дома с този бърз, компактен, лесен за употреба и икономичен принтер 3 в 1 със зареждаеми патрони с мастило.
  • Принтери за малък офис

    MAXIFY GX2040

    Бъдете продуктивни у дома с този бърз, компактен и икономичен принтер 4 в 1 с ADF за 35 листа.
  • Свързани статии

  • СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

    Как да печатате сигурно

    8 начина да използвате функциите за сигурност на принтера Canon, за да осигурите защитен печат.

  • ОТПЕЧАТВАНЕ

    Как да използвате безжичен принтер

    Интелигентни начини да се възползвате максимално от вашия принтер.

  • ОТПЕЧАТВАНЕ

    Правилното приложение за печат на Canon за вас

    Бъдете креативни и организирани с приложенията за печат на Canon – има подходящо приложение за всеки проект.

  • ОТПЕЧАТВАНЕ

    Мастиленоструен или лазерен: кой е подходящият за вас?

    Открийте разликите между мастиленоструйните и лазерните принтери на Canon и разберете кой отговаря най-добре на вашите нужди.