СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

Открийте принтера, който улеснява хибридната работа

Научете защо Canon PIXMA TR4650 е най-добрият домашен принтер за преминаване към дистанционна работа.
Canon Camera
Когато пандемията от Covid-19 принуди служителите да започнат работа от дома си, Jamie Watson, любител фотограф и директор по стратегиите в рекламна агенция в Бристол, скоро трансформира трапезарията си в собствен домашен офис. Докато сроковете надвисвали над него, а творчеството спадало, той открил, че нещо липсва: добър принтер.

С облекчаване на мерките от локдауна преминаваме към по-хибриден начин на работа, при който преходът между работа у дома и в офиса е по-важен от всякога. Jamie работи с клиенти, екип за проучвания и екип за творчески концепции, за да помогне за създаването на иновативни кампании и др. за редица марки. Сега той работи както от дома, така и в офиса, и оценява различните предимства на всяко.

Идеалният домашен офис не е завършен без добър принтер – нещо, което често осъзнаваме при натоварен график или преди среща, когато възникне необходимост от печат. А с увеличаването на работещите дистанционно, това е функционална технология, която може да доведе до по-малко време пред екрана и всъщност да ускори творческите процеси.

Преминаването между домашна и офис среда може да бъде лесно с подходящото оборудване. С гамата високопроизводителни принтери на Canon, по-специално компактните принтери 4 в 1 Canon PIXMA TR4650, е възможно бързо и лесно да се създаде същият професионален стандарт за печат.

„Когато имам много работа за вършене, работата от вкъщи е доста добър начин да се измъкна от разсейванията в офиса“, казва Jamie. „Можете да управлявате времето си малко по-добре и работното време не е чак толкова строго като традиционното работно време. Очевидно е, че не е нужно и да пътувате, така че можете да свършите повече работа за един ден. Аз съм запален по колоезденето, така че мога да отида да карам велосипед, без да се налага да смятам колко време ще ми отнеме да стигна до офиса или обратно.“

Съвместната работа с членовете на екипа обаче е по-лесна в офис среда и задачите могат да се изпълняват по-ефективно.

Тук Jamie споделя как домашният му принтер му позволява да стои далеч от екрана си, за да се потопи изцяло в проекти, по които работи у дома.

Изчистете ума си с разпечатки

Мъж, който отваря предната тава на принтер Canon.

Принтерът 4 в 1 Canon PIXMA TR4650 използва 4-цветно хибридно мастило и предлага улеснено поставяне на патрони с мастило, което прави смяната на патроните още по-лесна и опростена.

Принтерът Canon PIXMA TR4650 помага на Jamie да се отдалечи от лаптопа си, за да съсредоточи вниманието си върху хартиените документи, които са необходими за работата му. „Предпочитам да чета клиентските задания на хартия“, казва Jamie, „за да се задълбочите в информацията, така че да не се разсейвате от каквото и да е на екрана ви – като известие за имейл или чат с екипа. По-лесно е да се фокусирате върху това, което четете, като подчертавате и добавяте въпроси. Просто се чувствам малко по-концентриран върху това, което правя, и това, което чета.

„Когато получавам резултати от проучвания от агенции за проучвания с много различни таблици и графики, предпочитам да ги имам разпечатани на няколко листа хартия пред мен и да ги сравнявам, вместо да ги преглеждам в слайдове, защото тогава се гледа само едно нещо едновременно“, добавя той.

Когато работите в офиса, никога не ви се налага да се притеснявате за настройката на принтера и за нивата на хартията и мастилото. У дома не бива да е по-различно. Напомнянето за премахване на документ, подобрената предна тава за хартия, която улеснява зареждането на хартия, и по-бързото и лесно поставяне на патрона с мастило прави този принтер лесен за използване и ефективен домашен принтер за професионалисти като Jamie.

А с възможността за работа с PIXMA TR4650 изцяло чрез приложението Canon PRINT, включително печат, копиране, сканиране, текуща поддръжка, проверка на нивата на мастилото и закупуване на нови мастила, няма нужда от компютър.

Трансформиране на скицираното на хартия в цифрова информация

Човек, който използва своя смартфон, за да разпечатва на своя домашен принтер Canon.

Когато работи от вкъщи, справянето със задачите в различни стаи помага на Jamie да се фокусира. „Когато съм в офиса, се движа непрекъснато, за да сменя обстановката и да освежа съзнанието си малко. Седя на бюрото си, след това решавам и сядам в зоната за обяд или на терасата на покрива – казва той. „Правя същото и у дома. Разпечатвам нещата и се отдалечавам от лаптопа си, защото, въпреки че работите дистанционно, има хора, които ви се обаждат и ви пращат съобщения постоянно. Като се отдалечите от лаптопа си, се отдалечавате от това, което ви разсейва. Разпечатвам нещо, след това го прочитам долу в кухнята и това ми позволява да се фокусирам по-добре.“

Човек, който пише върху разпечатана таблица.

Jamie работи с широка гама от клиенти – от брандове в здравеопазването и компании за храни и безалкохолни напитки до доставчици на интернет хостинг и банки.

Ценово достъпният принтер, който Jamie използва, е лесен за конфигуриране с помощта на приложението Canon PRINT, което предлага подобрен начин на работа на потребителя. „Конфигурирането беше много лесно, което беше най-важното за мен, защото имам чувството, че за всеки принтер, който някога съм имал, ми отнемаше около пет дни, за да го настроя и да започна да работя с него. А този просто го направи сам“, казва с ентусиазъм той.

Той е съвместим и с полезното приложение Easy-Layout Editor, което ви позволява да подреждате документи, като PDF файлове и файлове с изображения, на една страница преди печат – идеално за работата, която Jamie върши.

„Ако работя по проекти за бранд стратегия или трябва да съставя концепция за бранд стратегия, просто предпочитам да я нарисувам ръчно“, казва той. „След това сканирам и изпращам по имейл до останалата част от екипа като работна скица, вместо да изразходвам много време за съставяне в Microsoft® PowerPoint®.“

Сканиране към облака с домашен принтер на Canon

Човек, седящ на градинска пейка с чаша и лаптоп.

На Jamie понякога му липсва работата в екип в офиса, което е недостатък на работата от вкъщи. „Тъй като сме в криейтив агенция, определено ни липсва сътрудничеството при работа в офиса“, казва той. „Работата от вкъщи е по-делова, не можете просто да скокнете до бюрото на някого или да разговаряте за нещо по време на обедната си почивка. Трябва да се насрочи среща в календара и да се обадите, а не просто случаен чат.“

Мъж, който поставя велосипедна каска.

Работата от вкъщи определено има своите предимства – преди Jamie е ходил на работа с колело, но сега може да избегне пътуването и да се наслади на колоезденето като хоби, а не като необходимост.

PIXMA Cloud Link на Canon PIXMA TR4650 – функция, която ви помага да печатате и сканирате от/към облака* – е напълно подходяща за малки фирми, които споделят и съхраняват файлове в споделена облачна услуга като Google Drive™, Dropbox™ или Evernote®, което означава, че тези файлове могат да бъдат достъпни за печат, независимо къде се намирате.

Jamie казва, че когато екипите споделят своите проекти, актът на отпечатване на документи и проекти, преди да ги закачи на стената или да ги покаже, му помага да обмисля творчески идеи по време на работата.

„Когато получим творчески идеи от нашите екипи за концепции, които могат да бъдат графични дизайни, доста често проектът просто трябва да се дооформи и почти сте стигнали до правилното решение“, казва той.

„Така че ми харесва да го разпечатам, тъй като ми позволява да го обмислям на заден план, когато е отпечатан и закачен на стената или бюрото ми. Малко по-лесно е да го погледнете и подсъзнателно да продължавате да мислите.“

Многофункционалност за домашен печат

Принтер на Canon до домашно растение, телефон и някакви разпечатки.

Фотографът любител Jamie Watson обича да излиза с фотоапарата си – а с принтера Canon PIXMA TR4650 е възможно да се отпечатват висококачествени материали, с които да украсите дома си. „Опитвам се да направя куп снимки, когато излизам“, казва той. „Живях в Австралия и това ме накара да се заинтересувам от фотография.“

Мъж, затварящ чанта на бюро в домашния си офис.

Многостранният Canon PIXMA TR4650 позволява на Jamie да се включи изцяло в работни проекти, сякаш е в офиса на компанията.

Canon PIXMA TR4650 не е просто страхотен за работа, но също така е достатъчно универсален за домашно обучение, детски училищни задачи и семейни снимки.

Easy-PhotoPrint Editor улеснява отпечатването на снимки по различни оригинални начини, като например снимки с произволен размер, календари и квадратни снимки, което позволява принтерът да се използва както за лични проекти у дома, така и за работа.

Запаленият фотограф Jamie го е използвал, за да отпечатва снимки за поставяне в рамки, тъй като е възможно да отпечатвате 4x6-инчови снимки без полета за секунди. „Скоростта на печат е висока и наистина е добре, когато отпечатвам снимки, които да се поставят в рамки на стената ни в новата ни къща, което означава, че не трябва да плащам, за да ги отпечатам в професионално студио за печат“, казва той.

Домашният принтер Canon PIXMA TR4650 има изчистен и елегантен дизайн, който е още един фактор, когато Jamie и партньорката му избират нещо за дома си. „Принтерите не са от най-красивите неща, но Canon PIXMA TR4650 изглежда наистина добре. Моята годеница е много горда с дома ни и е аранжор на витрини, така че тя е много добра в това да накара нещата да изглеждат страхотно. Избирането на добре изглеждащ принтер беше много важно за нея“, добавя той.

Придайте на домашния си офис завършен вид с усъвършенствания принтер 4 в 1 Canon PIXMA TR4650 за всичките ви нужди при дистанционна работа и лични проекти за печат.

* Сканиране към облак и сканиране към имейл са достъпни само за потребители на оригинално мастило Canon.


Написано от Лорна Докърил

Свързани продукти

Свързани статии

 • Двама строителни работници, които отпечатват документи на Canon PIXMA TR150. На масата до тях има оранжева строителна каска.

  СЪВЕТИ ЗА ПЕЧАТ

  Печатайте в движение с PIXMA TR150

  Научете как преносимият принтер може да помогне за възхода на бизнеса в движение.

 • Подобрете бизнеса си с MAXIFY GX7050

  ПЕЧАТ

  Подобрете бизнеса си с MAXIFY GX7040

  Чудесен за бизнеса – MAXIFY GX7040 на Canon е бърз и гъвкав, осигурявайки най-високо качество на печат с изключително ниски експлоатационни разходи.

 • A Canon PIXMA TR150 prints out a picture of a small blue vase, the inspiration for which is positioned next to it.

  ПЕЧАТ

  Най-добрите принтери PIXMA за дизайнери

  Принтерите са инструменти от съществено значение за дизайнерите – ние ще ви помогнем да изберете правилния модел за вас.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ПЕЧАТ

  Безжичен печат

  Преминете към безжично свързване в домашния си офис и печатайте отвсякъде – конфигурира се лесно.