Дистанционно заснемане от нови ъгли

Най-креативните снимки често се получават, когато погледнем сцената от различна перспектива. Това буквално може да означава да застанете надвесени над група хора за обща снимка, или когато сте си осигурили безопасен достъп до последния етаж на административната сграда, в която работите, да запечатате уникален градски пейзаж, или просто да държите фотоапарата над главата си по време на концерт. Когато заснемате изображения по този начин, не винаги е практично, но често си заслужава.

Нашата технология за отдалечено снимане ви позволява да правите снимки от интересни ъгли и стимулира творческите ви изяви. Можете да се поставите в центъра на групова снимка или да правите уникални селфита – както и да снимате непредвидими обекти, например диви животни от разстояние, без да ги обезпокоявате.

Много от модерните ни фотоапарати вече позволяват използването на смартфон вместо обичайния визьор. Това означава, че можете да управлявате фотоапарата от разстояние. Просто свържете мобилното си устройство към фотоапарата и стартирайте приложението Canon Camera Connect. Ако устройствата ви поддържат NFC комуникация, просто ги доближете едно до друго, за да установите връзка между тях. Когато фотоапаратът е поставен върху стабилна повърхност или статив, можете да настройвате композицията, фокуса и другите функции, като използвате смартфона си. Това ви дава свобода да пробвате различни перспективи и да създавате по-впечатляващи творби.

Снимки с отдалечено заснемане