Запис на видео с киноизглед

Постигането на истински киноефект при запис на видео е изкуство, което изисква определени умения. Равномерно „дърпане на фокуса” – за да сте сигурни, че главният обект се вижда ясно в кадъра – това е един от начините за постигане на усещане за професионализъм.

Овладяването на тази техника изисква доста практикуване. Ако искате да започнете сега, опитайте се да фокусирате статичен обект, докато се движите към него, и настройвайте обектива, за да го запазите на фокус в кадъра.

За да привлечете вниманието на публиката си към основния обект, помислете за разфокусиране на задния план, като в същото време поддържате основния обект на фокус, а примерно при широки пейзажи може да искате да запазите всичко на фокус.

Най-новите ни фотоапарати съдействат за преодоляване на трудностите с „дърпането на фокуса” при запис на видео благодарение на технологията за фокусиране Hybrid CMOS AF III. С нея си осигурявате равномерно автоматично проследяване, а заснеманите обекти винаги са ясни дори когато се движат в кадъра. Някои фотоапарати Canon имат сензорен екран, който ви позволява лесно на премествате фокуса от един обект към друг, без да се налага да настройвате обектива. Просто докосвате обекта на екрана, за да го фокусирате. Резултатът е първокласно видео с равномерни преходи на фокуса, което носи качествата на кинофилм.

Запис на видео с киноизглед