Your photos, our favourites: Urban and street

Вашите снимки, нашите фаворити: градска и улична среда

Вашите снимки, нашите фаворити: градска и улична фотография

Пътувайте с нас от Полша до Индия и след това до Хърватия и вижте любимите ни снимки, споделени в нашата галерия, от последното ни фотографско предизвикателство. Всяко едно изображение улавя момент от градската среда и служи като прозорец към интересната история, стояща зад него.

"Изблик на радост", Михал Патрон

"Изблик на радост", Михал Патрон

"Направих тази снимка на откриването на едно събитие за улично изкуство в Люблин, Полша. Не знаех какво ще се случи, така че се смесих с тълпата и започнах да чакам. Изведнъж машина за изкуствен дим започна да създава огромни облаци, което предизвика вълна от радост в близката група от деца. Видях моя шанс.

Въпреки че димът замъгляваше гледката, използвах възможно най-широкия ъгъл – с децата на преден план и призрачни силуети на заден. Разполагах само с няколко секунди – след това децата се разпръснаха и парадът започна.

Снимката спечели първа награда в Grand Press Photo за 2015 г. – най-престижното състезание за фотожурналистика в Полша."

"Свободни" от Сузана Хиножо

"Свободни" от Сузана Хиножо

"Изкачих се до крепостта Амбър Форт в Джайпур и имах късмета да попадна на провеждането на много специален фестивал. Хората се бяха събрали, за да протестират срещу многовековната култура на неравенството между половете в Индия.

Цялата сцена беше магическа – и внезапно идеалният момент се разкри пред очите ми. Напълно естествен жест на любов и щастие между майка и дъщеря.

В този момент сърцето ми беше напълно в ритъм с това, което виждаха очите ми.”

"Façade med Patina" от Фредерик Фрайдендал

"Façade med Patina" от Фредерик Фрайдендал

"Докато се наслаждавах на обиколка с рикша в Сплит, Хърватия, преминахме покрай един прозорец и гледката внезапно ме привлече. До такава степен, че по-късно почувствах, че съм длъжен да се върна и да я снимам.

Моят инстинкт не ме подведе. Със своята спокойна атмосфера, естествена патина и сложна текстура за мен историята зад тази снимка е просто "моят скъп дом".

За снимки по време на пътуване и улични снимки винаги използвам режим RAW и AV и в този случай отвор на диафрагмата от f/8. Това ми позволява да заснемам възможно най-много детайли."

Участвайте в предизвикателството за този месец

Всеки един от тези фотографи сподели момент, заснет от своите всекидневни изживявания в градска среда. Какво се случва в света около вас? Вдъхновете се от нашата месечна тема в галерията, споделете историята си и може да бъдете включени в нашата творческа витрина следващия месец!