Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Вашите снимки, нашите фаворити: Повтарящи се мотиви и текстури

Този месец ви предизвикахме да забравите за цветовете да се фокусирате върху повтарящи се мотиви, текстури и архитектурата на вашия град. Помолихме фотографите на три от нашите снимки-фаворити да разкажат историите на снимките.

"Районът на Форума" от Никълъс Нойс

"Районът на Форума" от Никълъс Нойс

"Направих тази снимка по време на ваканция в Барселона, Испания. Познавам града, но в един ранен следобед открих новопостроен район, наречен Форум. Като архитект обърнах внимание на новите сгради.

Бях впечатлен от хармоничния контраст между правите и симетричните линии на тази офис сграда. Харесвам противопоставянето между изградените от човек конструкции и произволните форми на облаците в небето. По-късно обработих снимката малко, за да добавя чувство. По този начин успях да покажа небето и сградата еднакво с една и съща експонация."

"Размишления" от Ана Валенте

"Размишления" от Ана Валенте

"Тази снимка беше направена една неделя в Лисабон – специално за предизвикателството на месеца "Повтарящи се мотиви и текстури". 

Винаги изпитвам смес от възбуда и вълнение, когато видя някой пейзаж, който наистина искам да заснема. Сцената, която видях онзи следобед, беше идеална. Пред една сграда с типична португалска архитектура, облицована с красиви плочки и издигаща се над павираната улица, стоеше човек, който се вписваше идеално в сцената. 

Направих снимката, използвайки ръчен режим на фотоапарата, като се опитвах да не привличам вниманието на човека, за да уловя същината на момента."

"Опора" от Гонзало Гарсия

"Опора" от Гонзало Гарсия

"Когато обикалям някой град, се оглеждам постоянно, за да уловя моменти с особена светлина. Обичам също случаи, в които естественото обкръжение на обекта може да помогне за моите композиции. Разхождах се из Овиедо в Испания и забелязах една сграда, обгърната със скеле. Хоризонталните и вертикални структури и дълбочината на цветовете ми напомниха за абстрактна картина. 

Около сградата имаше обезопасяваща ограда, тъй че не можех да променя точката на наблюдение, но все пак се опитах да задържа хоризонталните и вертикални линии в положението, в което ги бях видял. При последващата обработка изрязах внимателно кадъра, за да балансирам композицията. Направих тази снимка с обектива Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM на моя EOS 6D. Мисля, че това е много гъвкава конфигурация."

Участвайте в предизвикателството за този месец

Всяко изображение улавя мотиви, текстури и дизайн по уникален начин, но ние искаме да видим света през вашите очи. Участвайте в предизвикателството този месец и вашата снимка може да бъде показана в Canon Showcase! Вземете своя фотоапарат, изследвайте своя град и прехвърлете снимките тук.