burano-italia-estelle-moreau.jpg

Вашите снимки, нашите фаворити: Моят град

От Стокхолм до Сеул, от Портланд до Палау – този месец сте ни изпратили изображения от целия свят, които ни дават представа за вашия град в една снимка. Ето нашите избрани фаворити измежду изображенията, които сте споделили в нашата галерия.

Бурано, Италия от Естел Моро

"Бурано е остров във Венецианската лагуна, северна Италия. Характерът на Бурано е отлично синтезиран в многоцветните къщи – топъл и открит. Когато се разхождате по тесните алеи на острова, разбирате колко е по-спокоен от Венеция. С разнообразната си и оригинална архитектура, спокойната атмосфера и виещите се канали, Бурано изглежда като свят, отделен от по-голямата си и по-известна сестра. Островът е известен също с производството на дантели – подобаващ занаят за такъв красив малък град.

Направих тази снимка след цял ден разходки из Венеция и Мурано. Чувствах се потисната от ордите туристи, но когато случайно попаднах на Бурано, усетих как духът ми се повдига. Мястото влияе толкова положително върху хората, които стъпват по паважа му – както местните, така и посетителите сякаш се усмихват непрекъснато.

Прекарайте един следобед тук и няма как да не усетите добрата тръпка. Тръгнах си щастлива и освежена, доволна, че съм видяла тази експлозия от цветове, преди да се върна в моя сив, промишлен свят."

Печ в мъгла, Унгария от Роберт Якаб

"Времето винаги те изненадва в Печ – малкият град в южна Унгария, който наричам свой дом. Направих тази снимка в една ранна януарска утрин, докато архитектурата на централния площад тъкмо изплуваше от облаците. Виждат се ярките светлини на кметството, които блестят в мъглата, както и впечатляващият меден купол на джамията на Паша Касим.

За да се подготвя за снимката, следих прогнозата за времето в продължение на дни и след това се отправих към планината, за да намеря идеалната гледка. Фотоапаратът ми понасяше студа добре и почти всички снимки, които направих онази сутрин, са удивителни.

В Печ живеят съвместно много етнически групи. В детството си живеех близо до параклиса, който се вижда на снимката. А сега живея точно до джамията. Според мен тази картина обобщава чудесното културно многообразие на града."

Гладни чайки в Генуа от Ренцо Оробонкоиди

"Направих тази снимка при едно посещение в крайморския град Генуа. Там се намира най-натовареното пристанище в Италия. Надявах се да уловя разнообразните черти на града, до покажа контраста между старите сгради и градските улици и множеството алеи, когато забелязах тези чайки. Те се спускаха ниско над стената, за да грабнат парченцата хляб, които една жена беше оставила. Тази снимка, направена по здрач, е много драматична. Ако погледнете в далечината, може да забележите и пламтящия залез, отразен във водите на Генуа."

Участвайте в предизвикателството за този месец

Всеки от тези фотографи ни е показал кратък миг от своя живот – а ние много ги харесахме. Защо да не уловите своя уникален поглед върху живота? Вдъхновете се от темата на месеца в нашата галерия и споделете своите изображения. Може да се появите в следващото ни издание.

Изпратете ни вашите снимки