hero

Вашите снимки, нашите фаворити: Зима при слаба светлина

Този месец ви предизвикахме да се облечете топло и да извлечете максимума от приглушената светлина през зимата, за да създадете невероятни изображения. Помолихме фотографите на три от нашите снимки-фаворити да разкажат историите на снимките.

Здрач от Хавиер Павиа Бараяс

"Направих тази снимка на планината Флойен с изглед към Берген, Норвегия. Това е една от най-популярните туристически атракции на града. Обичам да излизам с моя Canon, когато вали сняг, но досега не бях рискувал толкова много. Малко се загубих, докато се катерех нагоре към слънцето със своя фотоапарат.

Обичам да правя тези разходки сам – това ми помага да се концентрирам и да се фокусирам върху моето изображение. Въпреки студеното време разходката определено си струваше заснемането на тази снимка на града, който изглежда красив на зимната светлина."

Вълк в мъглата от Марга Стравер

"Тази снимка беше заснета в парк за диви животни Biotop в Германия, близо до село Фелинген. Паркът около езерото е дом за много диви европейски животни, като вълци, лосове, бизони и рисове, живеещи в своята естествена среда.

Беше януари и времето беше лошо. Беше валял дъжд и имаше много мъгла. Между дърветата имаше пет вълка. Изведнъж единият скочи върху старо паднало дърво. За щастие заснех тази снимка от моето скривалище, където бях чакала цял ден, за да направя правилната снимка.

Поради слабата светлина трябваше да използвам по-ниска скорост на затвора и по-високо ISO от обикновено. Надявам се да се върна през пролетта, когато времето и светлината са по-добри. Една от вълчиците беше бременна, така че може би ще има малки, когато я видя отново!"

Планинска църква от Гилермо Гарсиа

"Исландия е рай за любителите на нощната фотография. Гледката и фотографирането на Северното сияние в естествена обстановка е преживяване, което никога няма да забравя. Заснех това през ноември в нощ, когато сияния не бяха прогнозирани. Снимката беше направена в подножието на Киркйуфел, близо до град Грюндарфьордюр Лейк.

Луната беше почти пълна и небето беше ясно. Бях избрал проста композиция с напукан лед на преден план и планината в центъра. Около 11 часа вечерта забелязах зелено петно в небето, което ставаше все по-видимо. Почувствах се невероятно развълнуван, докато зората набираше сила и дължина, създавайки почти съвършена арка над Киркйуфел.

За да заснема движението на сиянието, използвах ръчен режим с 2,5-секундна експонация, f/2,8 отвор на диафрагмата и ISO 3200."

Участвайте в предизвикателството за този месец

Гилермо, Марга и Хавиер са уловили красотата на слабата светлина в своите снимки. Искаме да видим света през вашия обектив, така че защо не вземете участие във фотографското предизвикателство този месец? Вземете своя фотоапарат, изследвайте своя град и прехвърлете снимките тук.