seagulls alexandra simionov header

Вашите снимки, нашите фаворити: динамични сцени и спорт

Този месец сте ни изпратили колекция от удивителни изображения, вдъхновени от темата за динамика и спорт. Всяко от тези изображения предлага уникална перспектива и ни подтиква да излезем навън и да уловим момента. Това е колекция от нашите фаворити и техните истории.

"Торнадо" от Gaudenz Gerig

"Торнадо" от Gaudenz Gerig

"Направих този кадър на плажа Баланган в Бали, Индонезия. След изтощителен урок по каране на сърф сутринта седях и си почивах на плажа, разговаряйки с един сърфист, с когото се бях запознал. Той ми каза, че независимо от ситуацията сърфистите винаги търсят хубава, дълга и постоянна вълна. Времето беше хубаво през последните няколко дни, но онази сутрин имаше облаци откъм морето, които преминаваха пред нашия плаж. На хоризонта се появи торнадо, спускайки се от облаците, докато достигна до повърхността на морето. Фотографското ми оборудване беше с мен и за щастие обективът Canon 70-200 беше вече поставен. Грабнах фотоапарата, набързо коригирах настройките си и заснех няколко кадъра. След като сърфистът хвана вълната, той видя торнадото, но продължи, сякаш нищо не се е случило, и доплува до брега. Торнадото беше в пълния си вихър (от облаците до нивото на морето) само за няколко секунди, така че имах голям късмет да уловя тези два обекта в точното време на правилното място."

"Виланкур" от Vincent Lescaut

"Виланкур" от Vincent Lescaut

"Заснех този кадър в един неделен следобед на състезание по мотокрос във Виланкур, в провинцията на Белгия. Исках да уловя момента и да пресъздам усещане за вълнение и движение. Предизвикателство беше да уловя динамиката в изображение, затова отделих доста време в чакане да направя правилния кадър.

Отделих доста време да проследя обекта, движейки фотоапарата си панорамно през сцената. Исках да подчертая ефекта от скоростта и за сметка на фона, тъй като той не беше особено естетически приятен или важен за снимката. Просто исках да акцентирам върху различните цветове на мотоциклета и състезателя на фона на пистата."

"Чайки" от Alexandra Simionov

"Чайки" от Alexandra Simionov

"Направих тази снимка на Тасос през лятото на 2015 г., докато моят приятел хранеше чайките. Те сякаш бяха доста привикнали да бъдат хранени и досаждаха на хората. Това се случи и предния ден, затова знаех колко бързо се движат чайките. Беше уникално преживяване и се радвам, че имах възможността да уловя момента. Използвах висока скорост на затвора от 1/800 s, за да "замразя" действието."

Участвайте в предизвикателството за този месец

Вдъхновете се от темата на месеца в нашата галерия и споделете своите изображения, за да имате шанса да бъдете представени точно тук в нашата Творческа витрина!

Изпратете ни вашите снимки