depth of field header

Как да снимате с малка дълбочина на рязкост

Зимата е пълна с впечатляващи детайли, готови да бъдат открити. Гледайте как посланикът на Canon Ричард Уолч обяснява как да снимате с малка дълбочина на рязкост, за да накарате обекта си да се открои.

Както Ричард Уолч обяснява в нашето видео, зимата ни дава възможност да уловим емоционално наситени детайли и да експериментираме с дълбочината на рязкост в нашите снимки. Ето още някои идеи, които можете да опитате.

Чрез регулиране на отвора на диафрагмата на вашия фотоапарат можете да контролирате диапазона от сцената, в който всички детайли са фокусирани – замръзнали плодове с разфокусиран фон от заледени дървета, парата от дъха на вашия приятел в студа или заледените шарки на прозорците. Това са чудесни начини да разкажете истории от зимен момент.

Ако сте далеч от града, обърнете внимание на природата. Търсете малки признаци на живот в суровата природа, като например замръзнали паяжини, висящи ледени висулки или пресни следи в сняг.

Като експериментирате с дълбочината на рязкост, можете да създавате още по-въздействащи снимки. Ще се радваме да видим резултатите. Снимайте и споделяйте своите снимки в близък план на зимни детайли или използвайте голяма дълбочина на рязкост за невероятни зимни или градски пейзажи. След това споделете своето изображение в нашата , за да му се насладят и други.