skijoring header

Скиджоринг: зад кулисите

Снимки © Ричард Уолч. Посланик на Canon

Открийте предизвикателствата, преодолени от режисьора Маркус и нашия екип, докато заснемаха нашата история за скиджоринг. Вижте как един дрон и няколко фотоапарата Canon заснеха динамичните събития и екстремните условия в заснежена Патагония.

Един Canon C300 Mark II е монтиран на дрона, за да заснеме последния епичен кадър на Франко и неговия кон Паулито, които продължават пътешествието си към неизвестното.

Нашият оператор се подготвя да снима точно преди валежите от сняг. Метеорологичните условия бяха изключително променливи и пет минути след заснемането на този кадър видимостта падна до само 1,5 метра.


Нашият екип използваше моторна шейна, за да се доближи до действието. Максималната скорост на шейната беше 64 км/ч, но се наложи здраво да се потруди, за да издържи на темпото. С допълнителния кон, шампион по поло на сняг, конят Паулито на Франко Моро се чувстваше уверено в познатите му състезателни условия. Двата коня носеха специално разработени подкови за сняг, за да могат да препускат в снега.