Как да печатате от мобилни устройства с Android


Стъпка 1: Включете Mopria Print Service

В менюто с настройки изберете "Принтери" и се уверете, че услугата Mopria™ Print Service е активирана.Стъпка 2: Изберете своя принтер

Докоснете менюто в приложението и изберете "Печат".


ЗАБЕЛЕЖКА: Някои приложения може да не поддържат функцията за печат. Ако Печат не се извежда като опция, не можете да отпечатвате от това приложение чрез Mopria Print Service.

Стъпка 3: Ще се покаже менюто с настройки на принтера. Изберете "Всички принтери".

Устройството ще потърси достъпните принтери. Щом приключи търсенето, ще се покаже списък с принтери, от които можете да избирате.

  

Стъпка 4: В менюто с настройки на принтера ще се покаже избраният от вас принтер.

•    Ако не е необходимо да променяте опциите за печат, докоснете Печат, за да изпратите задачата за печат.
•    Ако е необходимо да промените опциите за печат, продължете към следващата секция.

Следващи стъпки

Как да промените настройките за печат

Mopria Print Service ви позволява да отпечатвате уебстраници, документи, имейли, снимки и съдържание от приложения, които поддържат печат в Android. Настройките за печат могат да се различават в зависимост от приложението и избрания принтер. Могат да се изведат следните опции за печат:

Брой отпечатани копия >
Промяна на формата на хартията >
Промяна на ориентацията >
Задаване на диапазона от страници >
Цветно или черно-бяло отпечатване >

Брой копия

В менюто за настройки на принтера докоснете "Брой копия" и въведете чрез клавиатурата броя копия, които желаете да отпечатате.

Формат на хартията

От менюто за настройки на принтера докоснете "Формат на хартията" и изберете опцията формат на хартията от менюто:  Letter, A4, 4x6 и 5x7 могат да бъдат възможните варианти в зависимост от приложението и принтера.


Ориентация

От менюто за настройки на принтера докоснете Ориентация и изберете предпочитаната опция.  Автоматично, портрет или пейзаж могат да бъдат възможностите в зависимост от приложението или принтера.Диапазон от страници

За да отпечатате няколко страници, докоснете "Страници" от менюто за настройки на принтера, след което изберете диапазона от страници, който желаете да отпечатате.  ЗАБЕЛЕЖКА: Опцията "Страници" ще се изведе само при работа с определени приложения и типове файлове, като например PDF файлове.


Режим на цвета

От менюто за настройки за принтера докоснете "Цвят" и изберете желаната опция.  Автоматичен, черно-бял или цветен могат да бъдат възможностите в зависимост от приложението и принтера.