Как да печатате от мобилни устройства с Android


Стъпка 1: Включете Mopria Print Service

В менюто с настройки изберете "Принтери" и се уверете, че услугата Mopria™ Print Service е активирана.Стъпка 2: Изберете своя принтер

Докоснете менюто в приложението и изберете "Печат".


ЗАБЕЛЕЖКА: Някои приложения може да не поддържат функцията за печат. Ако Печат не се извежда като опция, не можете да отпечатвате от това приложение чрез Mopria Print Service.

Стъпка 3: Ще се покаже менюто с настройки на принтера. Изберете "Всички принтери".

Устройството ще потърси достъпните принтери. Щом приключи търсенето, ще се покаже списък с принтери, от които можете да избирате.

  

Стъпка 4: В менюто с настройки на принтера ще се покаже избраният от вас принтер.

•    Ако не е необходимо да променяте опциите за печат, докоснете Печат, за да изпратите задачата за печат.
•    Ако е необходимо да промените опциите за печат, продължете към следващата секция.

Mopria Print Service ви позволява да отпечатвате уебстраници, документи, имейли, снимки и съдържание от приложения, които поддържат печат в Android. Настройките за печат могат да се различават в зависимост от приложението и избрания принтер. Могат да се изведат следните опции за печат:

Брой отпечатани копия >
Промяна на формата на хартията >
Промяна на ориентацията >
Задаване на диапазона от страници >
Цветно или черно-бяло отпечатване >

В менюто за настройки на принтера докоснете "Брой копия" и въведете чрез клавиатурата броя копия, които желаете да отпечатате.

От менюто за настройки на принтера докоснете "Формат на хартията" и изберете опцията формат на хартията от менюто:  Letter, A4, 4x6 и 5x7 могат да бъдат възможните варианти в зависимост от приложението и принтера.


От менюто за настройки на принтера докоснете Ориентация и изберете предпочитаната опция.  Автоматично, портрет или пейзаж могат да бъдат възможностите в зависимост от приложението или принтера.За да отпечатате няколко страници, докоснете "Страници" от менюто за настройки на принтера, след което изберете диапазона от страници, който желаете да отпечатате.  ЗАБЕЛЕЖКА: Опцията "Страници" ще се изведе само при работа с определени приложения и типове файлове, като например PDF файлове.


От менюто за настройки за принтера докоснете "Цвят" и изберете желаната опция.  Автоматичен, черно-бял или цветен могат да бъдат възможностите в зависимост от приложението и принтера.