Какво е Mopria?


Мобилен печат чрез MopriaМобилните устройства, сертифицирани по Mopria™, автоматично разпознават принтери, сертифицирани по Mopria, през Wi-Fi връзка, като позволяват на потребителите да отпечатват имейли и документи от мобилни устройства само чрез докосване на Print от менюто и избиране на разпознатия принтер, показан на екрана.

Плъгинът за Mopria Print Service може да бъде изтеглен от Google Play Store, за да осигури функционалност за печат на телефон или таблет с Android (Android версия 4.4 или по-нова).  Щом веднъж сте инсталирали плъгина, просто свържете своето устройство към мрежата, към която е свързан принтера, и отпечатвайте чрез всеки принтер, сертифициран по Mopria, без допълнителни приложения или настройки.

Като съосновател на Mopria Alliance, Canon се ангажира да развива продуктите, сертифицирани по Mopria, правейки отпечатването възможно най-удобно за потребителите.

Следващи стъпки

Говорете с експерт

От какво имам нужда, за да използвам Mopria?

1.    Смартфон или таблет с операционна система Android, версия 4.4 или по-нова
Възможно е за вашия Android смартфон или таблет да е достъпна актуализация за Android KitKat (4.4).  Проверете настройките на телефона си, за да го актуализирате.

2.    Сертифициран по Mopria принтер

Съвместими принтери i-SENSYS:

3.    Безжична мрежа
Мобилното устройство и принтерът трябва да бъдат свързани към една и съща мрежа.  Принтерът трябва да бъде свързан безжично към мрежов рутер или чрез Ethernet кабел.

4.    Приложения, които поддържат печат в Android KitKat
Много приложения за Android, като например Chrome, Gmail, Gallery, Drive и Quickoffice, вече имат опция за печат. Щом плъгинът за Mopria е инсталиран, вашият принтер ще бъде добавен в списъка на менюто за печат.  Ако бутонът Print не се показва в дадено приложение, то не поддържа Android KitKat (4.4) или Mopria Print Service.

Забележка:  Mopria Print Service не се поддържа чрез обществени безжични мрежи, като например обществени Wi-Fi точки за достъп, Bluetooth връзки или мобилни 3G или 4G връзки за данни.
Може да се наложи да актуализирате фърмуера на принтера, за да отпечатвате чрез мобилни устройства, сертифицирани по Mopria.

Как да актуализирам фърмуера си?