Краят на книгите с "изчерпан тираж"

Анди Корк – управляващ директор на Printondemand-worldwide, вярва, че книгите с изчерпан тираж са останали в миналото. "В днешно време не трябва да съществува понятие като книга с изчерпан тираж" казва той. "За издатели, които си партнират с компания за иновативен цифров печат на книги, това означава, че могат да отпечатат всяка книга навсякъде по света, без тя да се изчерпва.”

За Printondemand-worldwide печатането на книги по заявка с помощта на цифров печат се е доказало като един много успешен бизнес модел. Повечето от книгите, които компанията печата, са в единични бройки, но тиражите стигат до 1500 копия, което предлага на издателя цялостно решение от попълване на складови наличности до първи разпечатки.

POD-image1

"Разбира се, че ефективността е от решаващо значение, но надеждността е не по-малко важна. Може да разполагате със страхотна машина, но ако тя не работи в 10% от времето, това вече е проблем. Това обаче не е проблем, който сме имали с Canon. Дори ако машината се повреди, това никога не трае дълго, тъй като сервизните инженери отстраняват проблема за по-малко от два часа."

Анди Корк, управляващ директор на Printondemand-worldwide