За офиса

Силни страни на технологиите на Canon

Нашата гама мрежови камери наследява световноизвестните технологични иновации на нашите професионални кинокамери, при които технологии за висококачествена обработка на изображения и доказани технологии за обективи са проектирани така, че да осигуряват надеждно видеонаблюдение.

Canon Technology Strengths_Billboard

Призната технология за обективи

Благодарение на оптичните технологии на Canon нашите мрежови камери използват обективи с голям отвор на диафрагмата и осигуряват чисти и резки изображения с минимално изкривяване.

Оптичните елементи High UD (Ultra Low-Dispersion) с висок коефициент на пречупване намаляват хроматичната аберация, наблюдавана при телеобективите, свеждат до минимум вдлъбнатото и изпъкналото изкривяване и осигуряват реалистични изображения с висока разделителна способност в цялото изображение и в целия диапазон на вариото.

Ако желаете да прибавите и инфрачервено осветление, инфрачервено коригиращо покритие на обектива подобрява чувствителността, справя се с отблясъците от обектива и подобрява работата на камерата при слаба светлина.

Renowned lens technology_1_370
Стандартен широкоъгълен обектив
Renowned lens technology_2_370
Висококачествен обектив с минимално изкривяване

Технологии за сензори

CMOS сензорите са важен компонент, използван във всяка мрежова камера. Чрез патентовани технологии сензорите на Canon са проектирани да съчетават висока чувствителност и високо качество на изображението с нисък шум.

Благодарение на изключително високата чувствителност и разделителна способност тези сензори се използват в различни сфери, като например медицински изследвания и видеонаблюдение, както и в нашите мрежови камери.

Обработка на изображения

Image processing


Двата процесора за обработка на изображения и мрежов трансфер – DIGIC DV III и DIGIC NET II – дават възможност за безпроблемно заснемане, обработка, кодиране и предаване на изображения.

Процесорът DIGIC DV III – използван също и в професионалните кинокамери Cinema EOS на Canon – осигурява изключително качество на видеото, нисък шум, гладки градации и ярко и прецизно пресъздаване на цветовете – особено при слаба светлина.

Анализ на изображения

Вграденият анализ на видеосъдържанието позволява разпознаване в реално време на потенциални нарушения на сигурността. Могат да бъдат зададени до 15 зони за анализ в дадена сцена чрез 8 различни алгоритъма, които включват разпознаване на нарушители и писъци.

Това променя коренно традиционната сигнално-охранителна дейност, като помага за намаляване на броя на фалшивите сигнали, увеличава ефективността и намалява необходимото пространство за съхранение на данни, като включва записа само при истинска заплаха.

Функцията за свързани събития позволява логическо комбиниране на алармите за осигуряване на условно активиране на аларми.


Image Analysis

Миниатюрна мехатроника

Miniaturised Mechatronics


Нашата компетентност в областта на миниатюрната мехатроника (управлявани от компютър електромеханични подсистеми) ни позволява да разработваме продукти с големи предимства за нашите клиенти.

Пример за това е уникалната система за дистанционно конфигуриране за нашите мрежови камери – PTRZ.

След като бъде монтирана и свързана към мрежа, позицията и зрителният ъгъл на камерата могат да се контролират електронно чрез помощната процедура Camera Angle Setting Tool. Насочването на камерата може да се променя интуитивно чрез бутоните за въртене/накланяне, плъзгачите за корекция на ъгъла и вариото, които се извеждат в прозореца за настройка. Това позволява само един човек да извърши конфигурирането, спестявайки както време, така и пари.