За офиса

Свеждане до минимум да проектните разходи

Minimising Project Costs_Billboard

Широк зрителен ъгъл

Широкият зрителен ъгъл улеснява наблюдението на обширни райони с по-малко камери. Оптималната конфигурация от висококачествени асферични оптични елементи не само доставя повече светлина до сензора на камерата за постигане на по-ясни изображения с висока резолюция, но също така намалява традиционния ефект "рибешко око".

"Една от целите на инженерното решение на Canon е нашите камери да имат най-широкия възможен зрителен ъгъл, за да се сведе до минимум броят камери, които трябва да инсталираме за всеки проект или обект. Това не само спестява разходи за системата, но и намалява изискванията за честотна лента и съхранение."

Отдалечено PTRZ конфигуриране на фиксирани куполни камери на Canon

След като бъде монтирана и свързана към мрежа, позицията и зрителният ъгъл на камерата могат да се контролират електронно чрез помощната процедура Camera Angle Setting Tool. Интуитивните контроли за въртене, накланяне, ротация, варио и фокусиране позволяват един човек да конфигурира камерата от разстояние, спестявайки време и пари.

"PTRZ е уникална функция на фиксираните куполни камери на Canon. Използването на този инструмент може да спести на интегратора време и пари в процеса на монтаж на проекта."

Вграден анализ

Интелигентен анализ на сцената може да помогне на операторите да идентифицират алармени ситуации. До 15 зони могат да бъдат избрани за анализ, използвайки разпознаване на: движещ се обект, изоставен обект, отстранен обект, интервенция върху камерата, преминаване на линия и нарушител. Функцията за свързани събития позволява логическо комбиниране на видеоалармите за осигуряване на условно активиране на аларми. Функциите за разпознаване на ниво на звука и писъци осигуряват по-голяма гъвкавост и след активиране на аларма камерите започват да записват, прехвърлят изображения към отдалечен сървър или дори изпращат предупреждение по имейл.

"Всички камери на Canon имат вградена функция за анализ. Това осигурява по-голяма гъвкавост при използване в проекти с произволна степен на сложност".

Разпознаване на нарушител

Разпознаване на изоставен обект

Разпознаване на движение

Разпознаване на отстранен обект

Разпознаване на интервенция върху камерата

Разпознаване на преминаване на линия

Подобрена сигурност

Осигуряването на интегритета на видеоданните в мрежата е жизненоважно при приложения с високо ниво на сигурност. Усъвършенстваните протоколи за сигурност IEEE 802.1X и IPSec осигуряват криптиране на преноса и защита на индивидуалните пакети с цел гарантиране на поверителността на заснетия видеоматериал.

Автоматично проследяване

За разлика от стандартните решения функцията за автоматично проследяване на Canon ефективно комбинира технологията за интелигентно разпознаване на движещи се обекти с функцията за PTZ контрол на камерата, за да поддържа следените обекти в средата на екрана. Автоматичното варио също така поддържа постоянен размер на обекта в кадъра без значение къде се намира. Настройките за лимит за време и връщане към позиции за разпознаване позволяват на камерата да прихване и проследи своята цел почти без човешка намеса.

Висока скорост, прецизност и контрол

PTZ механизмите от висок клас на Canon използват нашите последни иновации в конструкцията на двигателя, за да осигурят за нашите PTZ камери най-бързата и точна реакция, позната до момента. Отличните стъпкови двигатели, функцията за 360⁰ безконечно въртене със скорост 450⁰/s и възможностите за автоматично преобръщане позволяват на операторите лесно да проследяват своите обекти и да наблюдават ситуации по време на разследване.

Управление на честотна лента (ADSR)

Технологията на Canon за намаляване на размера на данните според зоната от сцената (ADSR) е ефективен инструмент за контрол на честотната лента. Операторите могат да определят до осем зони за най-високо качество на изображението и ADSR прилага по-високо ниво на компресия към останалите, по-маловажни околни зони. Този гъвкав подход позволява управление на използването на честотната лента, като същевременно заснема детайли в зони от сцената, където това е най-необходимо.

Запис в SD карта (Onvif профил G)

Възможността за търсене и възпроизвеждане на видеозаписи от поставения в камерата запаметяващ носител добавя по-висока гъвкавост към всяко решение за наблюдение.

Съвместимостта със спецификацията "ONVIF профил G" стандартизира комуникациите и позволява на нашите съвместими VMS решения да използват и управляват тази функция за още по-голям ефект.

Защита от атмосферни влияния (NEMA250 тип 4X)

Камери за работа на открито, удовлетворяващи изискванията на NEMA 4X, осигуряват високо ниво на защита срещу атмосферни влияния в крайбрежни и корозивни химически среди.

Тези здрави и издръжливи камери са с разширен диапазон на работната температура (-50⁰C – +55⁰C), предлагайки надеждно стартиране дори при температури от -30⁰C.

Водоустойчивост (IP66)

При нужда от защита от атмосферни влияния сертифицираните по IP66 камери за работа на открито предлагат високо ниво на защита от прах и вода. Дали срещу внезапен проливен дъжд, или водна струя за миене на района – камерата е подходящо защитена.

Защита от вандализъм (IK10)

Съвместими с европейския стандарт EN 62262, сертифицираните по IK10 камери предлагат високо ниво на защита срещу удари. Поликарбонатните куполи, механизмите за прибиране на обективите и здравите външни корпуси гарантират, че тези камери издържат на всякакви атаки и вандализъм.