За офиса

Работа при всякакви светлинни условия
Условия

Imaging Across All Lighting Conditions_Billboard

Водещи в класа характеристики при слаба светлина

Характеристиките и цветовото възпроизвеждане при слаба светлина на нашите мрежови камери са специално подобрени, така че достоверно да заснемат сцената както през деня, така и през нощта. Затова нашите камери осигуряват образ с достоверни цветове дори при слаба светлина, запазвайки добър баланс между шум, разделителна способност и баланс на цвета.

"Без значение коя мрежова камера на Canon ще изберете, можете да сте сигурни, че тя ще осигури най-добрите резултати при слаба светлина."

Работа при трудни светлинни условия

Неблагоприятните ефекти от силен контражур, прах или мъгла могат да бъдат пагубни при липса на ефективно управление или компенсация. Патентованите алгоритми за обработка на изображения на Canon осигуряват най-доброто качество на изображението без значение от светлинните условия.

Автоматичен интелигентен контрол на тъмните зони (Auto-SSC)

Докато конкурентните камери заснемат поредица от изображения с различна скорост на затвора и ги обединяват в едно, за да се справят със сцени с ярко осветен фон, автоматичният интелигентен контрол на тъмните зони (SSC) на Canon прави мигновени корекции в реално време с цел подобряване на видимостта на обектите на преден план. Прекият ефект от това е, че ярките зони си остават ярки и се изсветляват само по-тъмните зони, а трудно различимите силуети започват ясно да се виждат.

"При силен контражур или слаба светлина патентованият алгоритъм Auto-SSC на Canon се намесва, за да гарантира, че ще получите най-доброто качество на изображението."

Компенсация на мъгла

Haze Comp Image

Функцията за компенсация на мъгла регулира контраста на изображението за по-лесно наблюдение на среди с мъгла или смог. Тя може също да подобри наблюдението на отдалечени сцени, заснети при голямо увеличение. Нивото на компенсация може да бъде с настройка "Високо", "Средно" или "Ниско" или да се зададе ръчно с цел постигане на оптимални резултати.

Заснемане в цвят

Процесорът за обработка на изображения DIGIC DVIII – използван също и в професионалните кинокамери Cinema EOS на Canon – осигурява изключително качество на видеото, нисък шум, гладки градации и ярки и прецизни цветовете – независимо от източника на светлина.

"Това означава, че всички наши цветове са като истинските без значение от източника на светлина."

Заснемане с инфрачервено осветление

При слаба или липсваща светлина обикновено се използва невидимо инфрачервено осветление, за да се освети сцената и да позволи на камерата да заснеме черно-бели изображения.

Технологията Super UD (Ultra Low Dispersion) на обективите Canon и инфрачервените антирефлексни покрития подобряват чувствителността и контролират отблясъците, за да сведат до минимум загубата на фокус, характерна за инфрачервеното снимане. Заснемането на ясни и резки изображения изисква по-малко обработка, спестявайки честотна лента и разходи за съхранение.

Камерите с вградено инфрачервено LED осветление използват две LED матрици, за да осветят сцената равномерно. Без значение колко близо или далеч е обектът или колко близо е до периферията – изображението е правилно експонирано и с висока детайлност, което осигурява видеозаписи с убедителни доказателства.

Заснемане на разстояние

Оптичните елементи High UD (Ultra Low-Dispersion) с висок коефициент на пречупване намаляват хроматичната аберация, наблюдавана при телеобективите, свеждат до минимум вдлъбнатото и изпъкналото изкривяване и осигуряват реалистични изображения с висока разделителна способност в цялото изображение и в целия диапазон на вариото.

PTZ камерите от серия VB-R с 30x варио позволяват на операторите да следят и записват обекти на всякакво разстояние в диапазона на вариото – от безкрайност до минимално разстояние до обекта 2 m (6,6 ft).