Висока скорост – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14 – 16 кадъра в секунда

Бъдете майстор в улавяне на действието с високоскоростно снимане.

14 кад./сек. с пълно AF/AE проследяване, 16 кад./сек. при снимане в режим Live View

За професионалните фотографи никога няма втори шанс. Ето защо от изключително значение за тях е да увеличат шансовете си за заснемане на важните моменти, като например радостта от отбелязването на гол или пресичането на финалната линия, с голяма прецизност и с изключителна рязкост. Инженерите на Canon са наясно с това и успяха да осигурят максимална честота на задвижване на огледалото от 14 кад./сек.1 при пълно AF/AE проследяване.

Снимането в режим Live View повишава още повече производителността, като дава възможност за заснемане на серия от снимки с честота 16 кад./сек.1, когато фокусът и експонацията са фиксирани на първата снимка. Тази кадрова честота е по-висока от предходната максимална честота с фиксирано огледало при EOS-1D X и осигурява допълнително предимство – възможността сцената да се наблюдава в режим Live View, докато се заснема.

1Максимална честота при високоскоростно заснемане на серия от снимки с напълно заредена батерия LP-E19, 1/1000 s. или по-висока скорост на затвора, ISO 51 200 или по-ниска и макс. отвор на диафрагмата (в зависимост от обектива)

eos-1d-x

Два "DIGIC 6+" процесора

С цел да се осигури високоскоростно четене на данните от 20,2-мегапикселовия CMOS сензор, EOS-1D X Mark II използва междинна обработваща електронна схема в комбинация два "DIGIC 6+" процесора за високоскоростна обработка на сигнала. Изключителната мощност на тези процесори позволява да се увеличи динамичния диапазон, да се подобри редуцирането на шума в ниския и във високия диапазон на ISO, да се заснемат изображения с естествените тонове на кожата, с които е известна марката Canon, да се прилагат различни корекции на обектива в реално време към JPEG изображения дори когато се снима с прибл. 16 кад./сек. в режим Live View и да се записва видео в DCI 4K до 60 кад./сек. или във Full HD до 120 кад./сек.

Технология за бързо връщане на огледалото

За да се постигнат типичните за EOS-1D X Mark II високи кадрови честоти и да се осигури бърз и точен AF, от изключително значение е отскачането на огледалото да е практически равно на нула и връщането на огледалото в неговата позиция да става възможно най-бързо и прецизно. За да се постигне това, EOS-1D X Mark II разполага със система от два мотора с висок въртящ момент, които задвижват механизмите на огледалото и затвора. Това позволява висока скорост, но също така изолира двете системи, за да не си влияят една на друга. Моторът за задвижване на огледалото и моторът за подготвяне на затвора имат подвижна опора от еластичен материал. Това намалява работния шум и гарантира минимални вибрации при снимане.

eos-1d-x

CFast 2.0™ карти памет

EOS-1D X Mark II е първият EOS фотоапарат, който разполага със слот за CFast 2.0™ карта освен слота за CompactFlash карта. CFast 2.0™ е сходна по размер с CompactFlash, но има скрити контакти, което прави картата по-здрава и намалява вероятността от възникването на проблеми с огънати клеми. CFast 2.0™ понастоящем има скорост на запис до 440 MB/s, която е три пъти по-висока от тази на най-бързата CompactFlash карта (150 MB/s). Такива високи скорости на запис дават възможност за заснемане на серия от 170 снимки в RAW формат с пълна разделителна способност. Наред с това поддръжката на exFAT формат2 премахва ограничението от 4 GB за размер на файла, което прави ненужно обединяването на файлове при запис на видео.

2За поддръжка на предишния FAT32 формат на CF карти с капацитет 128 GB или по-малък ограничението от 4 GB за размер на файла продължава да е валидно.

eos-1d-x

Сензорен LCD екран с висока разделителна способност

Висококачествените снимки, заснети с EOS-1D X Mark II, трябва да могат да се виждат на висококачествен LCD дисплей в момента на тяхното заснемане. За да стане това възможно, EOS-1D X Mark II е снабден с Clear View LCD II със съотношение 3:2 и непроменен диагонал на екрана от 3,2 инча. Плътността на пикселите на екрана е увеличена около 1,25 пъти, като броят на точките е увеличен на 1,62 милиона в сравнение с екрана на EOS-1D X.

Капацитивният сензорен екран позволява лесно избиране или превключване на AF точки и увеличаване на изображението при снимане в режим Live View или запис на видео.

Интелигентен визьор II

eos-1d-x

Като професионален фотограф последното нещо, което искате да направите, е да изгубите поглед над действието. Времето, когато не гледате през визьора, крие рискове от изпускане на важен момент и поради тази причина инженерите на Canon се вслушаха внимателно в съветите на EOS общността и осигуриха повече информация във визьора на EOS-1D X Mark II, която може да се персонализира според нуждите на фотографа. Вече лесно можете да променяте настройките и да проверявате състоянието на фотоапарата, без да сваляте окото си от визьора.

Можете да проверявате и променяте всички настройки във визьора, включително режима на снимане, режима на мерене, баланса на бялото и метода на снимане и ще бъдете уведомявани при разпознаване на пулсираща светлина.

Приблизително 100-процентовият изглед през визьора гарантира, че можете да видите целия кадър, който заснемате, докато 20-милиметровото отстояние на окото осигурява изглед в дълбочина на действието пред фотоапарата, улеснявайки композирането на сцената по желания начин.

Електронен хоризонт с две оси

eos-1d-x

Използването на електронен хоризонт с две оси помага на фотографа да поддържа хоризонтална позиция фотоапарата по време на снимане – това е предимство, когато искате да постигнете прецизен хоризонт или когато снимате архитектурни обекти. Както накланянето (напред-назад) така и завъртането (наляво-надясно) се разпознава през стъпки от 1˚, а хоризонтът се показва както във визьора (над точките за фокусиране), така и на LCD дисплея, което е полезно през нощта, когато индикациите се виждат трудно във визьора.

Потребителски екран за бърз контрол

Всеки фотограф работи по различен начин и има специфични изисквания, когато става дума за проверка и промяна на информацията и параметрите на снимането. За да се улесни процеса на работа, вече е възможно бързо и лесно да променяте вида, размера и позицията на иконите на потребителския екран за бърз контрол на фотоапарата, за да може откриването на предпочитаните настройки да е лесно.

eos-1d-x

Повишена издръжливост и надеждност

Като професионален модел от най-висок клас EOS-1D X Mark II е две стъпки пред другите модели EOS DSLR по отношение на конструкционните и тестовите стандарти. Затворът на EOS-1D X Mark II е с работна издръжливост от около 400 000 цикъла, а огледалото и съответните контроли са конструирани така, че да отговарят на изискванията за такова високо ниво на производителност.

Не само че вътрешните задвижващи механизми са конструирани и тествани за цялостна издръжливост на професионален модел, но дори бутоните и контролите, използвани от фотографа, са тествани за същото ниво на издръжливост.

Конструкция от магнезиева сплав, изключителна устойчивост на атмосферни влияния

Като запазва традициите на предходните модели от серията EOS-1, EOS-1D X Mark II е предназначен за продължителна професионална употреба в сурови условия. Той използва същата прахоустойчива и водоустойчива конструкция както EOS-1D X, като разполага с общо 76 уплътнения около бутоните и връзките на корпуса, за да не допусне попадането на вода и прах във вътрешността на фотоапарата. Когато се използва с обективи EF от серията L на Canon и светкавица Speedlite 600EX-RT, защитата от атмосферни влияния се осъществява чрез гумени уплътнения около точките на свързване. Комбинацията от корпус от магнезиева сплав и усилена рама прави фотоапарата здрав, издръжлив и готов за професионална работа при тежки условия.

eos-1d-x
eos-1d-x

Разсейване на топлината

При продължителен запис на видео или заснемане на високоскоростна серия от снимки без почивка CMOS сензорът и двата "DIGIC 6+" процесора обработват огромно количество данни, което генерира значително количество топлина. Тази топлина се прехвърля от сензора и процесорите към горната част на гнездото за батерията и се разсейва чрез специална охладителна тръба, което гарантира, че фотоапаратът е винаги готов за употреба.

Системата за разсейване на топлината на EOS-1D X Mark II, заедно с мощните процесори, позволява непрекъснат запис на 4K видео до 29 min 59 s.