4K видео – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

4K 60p запис на видео

Приковете вниманието на аудиторията си със супервисока резолюция.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF е технология за базиран на сензор автофокус (AF) с разпознаване на фазова разлика, проектирана да предостави равномерно и високоефективно проследяване на фокуса при запис на видео и бързо автоматично фокусиране при заснемане на снимки в режим Live View. Тази технология, разработена от Canon, е идеална за създаване на професионални ефекти с "дърпане на фокуса" и прецизно фокусиране на обекти, които се движат към фотографа, докато фонът остава разфокусиран – отличителна характеристика на видеото, заснето с EOS.

Скоростта на фокусиране е удвоена от петте стъпки, с които разполага EOS 7D Mark II, на десет стъпки при EOS-1D X MARK II, което позволява по-бързи и по-равномерни преходи на фокуса. Сега технологията покрива приблиз. 80 процента от площта на сензора и работи с обективи EF при всички условия на снимане и при всички настройки за качеството и резолюция на видеото.

Невероятно 4K 60p видео с EOS

Традицията на Canon в областта на DSLR видеото достига най-високия си връх при EOS-1D X Mark II, давайки възможност на кинотворците и репортерите да заснемат историите си със зашеметяваща 4K разделителна способност и при най-разнообразни кадрови честоти. 4K видеото се записва вътрешно в стандарт DCI 4K при 4096 x 2160 (съотношение 17:9) с реалната разделителна способност на сензора за постигане на изключителна рязкост и качество.

Богатият избор от кадрови честоти – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 или 59,94 fps, дава гъвкавост на 4K работния процес. Макар и да се твърди, че фокусирането в 4K е трудно, то става лесно и прецизно с EOS-1D X Mark II с Dual Pixel CMOS AF. Карта памет CFast 2.0™ се препоръчва за вътрешен запис, като EOS-1D X Mark II може да записва до 29 min 59 s непрекъснато 4K видео при всяка избрана кадрова честота.

eos-1d-x

Извличане на 8,8 MP кадър от 4K видео

Видео, записано във формат 4K, дори при 60 fps, може да бъде използвано за извличане на изображения с висока разделителна способност от 8,8 мегапиксела. Потребителят може да възпроизведе видеозаписа на дисплея на фотоапарата и да извлече желания кадър. Това е идеално при динамични обекти, които изискват запис с много висока кадрова честота, или за фотографите, които трябва да предоставят на клиентите както снимки, така и видео с висока разделителна способност.

120p видео с висока кадрова честота

Наред със способността на EOS-1D X Mark II да записва във формат 4K, той може да прави това и във формат Full HD при 120P или 100P. Макар че много фотоапарати, които записват видео при висока кадрова честота, фиксират фокуса, EOS-1D X Mark II разполага с Dual Pixel CMOS AF за автоматично фокусиране дори при кадрови честоти 120P/100P.

Видеото с висока кадрова честота се записва като видео със забавен каданс с ¼ скорост на възпроизвеждане и без звук, при което кода за прогреса на времето отброява 4 секунди за всяка секунда на запис, като максималното време на запис е 7 минути и 29 секунди.

eos-1d-x

HDMI изход

Чисто, некомпресирано Full HD видео във формат 4:2:2 8 бита може да бъде записано от външно устройство през HDMI изхода1. Тъй като през HDMI изхода може да се извежда и звук, прослушване и запис на звук чрез външно устройство също са възможни.

Наред с това към HDMI порта може да се свърже и външен монитор за наблюдение на записа на видео, на който може да се показва или да не се показва информация за настройките на видеото. Може да се разреши също и едновременното показване на LCD екрана на фотоапарата и на външния монитор чрез HDMI за по-лесно наблюдение.

14K HDMI изход не се поддържа.

Порт за слушалки и линеен вход

Към порта за микрофон може да бъде свързан външен микрофон за стерео аудиозапис, а портът за слушалки позволява да се проверява нивото на звука по време на запис.

С поддръжка на широк набор от кадрови честоти, формати на запис и видеоаксесоари EOS-1D X Mark II осигурява характеристики за професионален запис на видео, които далеч надхвърлят тези на EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Дистанционно заснемане на видео

Благодарение на WiFi мрежовата карта WFT-E8 може да се използва смарт устройство, като например телефон или таблет, за старт/стоп на записа на видео чрез приложението Canon Camera Connect (iOS и Android). След като записът на видео стартира, той ще продължи дори ако връзката между фотоапарата и смарт устройството се прекъсне, например когато се снима с дрон. WFT Server вече е съвместим със запис на видео и предлага повече контроли в сравнение с приложението Camera Connect.