Canon EOS 1200D

Възползвайте се от всяка възможност

От рождени дни до ваканционни приключения – можете да се доверите на EOS 1200D, за да постигнете изключителни резултати. Идеален за начинаещи потребители на DSLR фотоапарати, EOS 1200D обединява заснемащата система от световна класа на Canon и множество интуитивни и лесни за използване контроли.

Заедно с приложението EOS Companion на Canon заснемането на изображения, които ще съхранят спомените ви, е по-лесно и по-забавно от всякога.

Съхранявайте специалните моменти от живота чрез висококачествени снимки и видео

Заснемайте красиви 18-мегапикселови снимки с богата детайлност и естествени цветове и уловете настроението на всяко събитие. Изрязвайте, ротирайте и композирайте повторно изображения без компромис в качеството и ги отпечатвайте във формат до A2 – идеален, за да го поставите в рамка у дома. Full HD видеозаписите са с професионално качество, което си личи при възпроизвеждане чрез домашния HD телевизор.

Уловете детайлите и атмосферата дори на тъмно

Когато светлината е оскъдна, EOS 1200D повишава светлочувствителността си – така снимките запазват рязкостта си и се намалява нуждата от използване на светкавица. Снимането без светкавица е чудесен начин за улавяне на специфичната за дадена сцена атмосфера, запазване на дискретност и постигане на естествени изражения на лицата на хора.

Приложение Canon Photo Companion

Canon Photo Companion App

Най-добрият партньор на всеки разказвач на истории чрез снимки – приложението Photo Companion ви дава достъп до персонализирани и експертни познания и съдържание, когато най-много имате нужда от тях – за да можете наистина да вдъхнете живот на историите си.

Вижте още

 Изтеглете приложението Canon Photo Companion от itunes
Изтеглете приложението Canon Photo Companion за android

Снимайте с подходящите настройки чрез интелигентния автоматичен режим за сцена

Когато композирате снимка чрез EOS 1200D, фотоапаратът анализира яркостта, цветовете на сцената, наличието на движение и лицата. Данните се използват за задаване на най-подходящите настройки на фотоапарата за конкретната сцена – била тя пейзаж с много детайли, или бързи действия.

Уловете света около вас с прекрасно Full HD качество

EOS Movie

С EOS 1200D е точно толкова лесно да се записва видео, колкото и да се заснемат снимки. Просто изберете режим за запис на видео от програматора на фотоапарата и натиснете бутона за старт/стоп, за да записвате Full HD видео на гледките и звуците около вас и да изследвате нови творчески подходи.

Video Snapshot

Създавайте лесно кратки истории чрез режима "Кратка видеосцена", който записва кратки сцени с продължителност 2, 4 или 8 секунди, които могат да се възпроизвеждат заедно в общ видеозапис чрез фотоапарат или компютър.

Съхранете по-добре спомените си и бъдете креативни чрез творческите филтри

Разказвайте истории, съхранявайте спомени и създавайте мечти – EOS 1200D ви дава възможност да изразите цялата си творческа сила в снимките си. Акцентирайте върху основния обект в снимката, като го откроите върху мек и разфокусиран фон – специфично за DSLR фотографията средство.

Използвайте един от петте творчески филтъра, за да добавите индивидуален стил към снимката – от "Зърнисто черно-бяло изображение" до "Фотоапарат играчка" и ефект "Рибешко око".

  • Toy Camera
  • Soft Focus
  • Fisheye
  • Monochrome

Следващите ви стъпки

EOS 1200D е част от системата EOS – система от фотоапарати, обективи и аксесоари, на които се доверяват както любители, така и професионални фотографи от целия свят. Когато сте готови да направите следващите си стъпки във фотографията, ще откриете обективи, които могат да приближават отдалечени обекти, да улавят по-широки сцени и да добавят въздействие към портретите ви.

Добавете въздействие

Get impact

Компактни обективи, които разфокусират фона на портретите, за да изпъкне основният обект.

Уловете по-широка сцена

Get more in

Широкоъгълен вариообектив, който улавя по-голяма част от пейзажа.

Приближете се

Get closer

Вариотелеобектив, който приближава дискретно обектите, за да снимате от голямо разстояние.

More photos

Спецификации на продукта

Разделителна способностПрибл. 18,0 мегапиксела за разпечатки до формат A2+
Тип сензорAPS-C Canon CMOS сензор, прибл. 22,3 mm x 14,9 mm
Снимане в серия (прибл.)Макс. 3fps за приблиз. 69 JPEG изображения¹, 6 изображения RAW²³
ПроцесорПроцесор DIGIC 4
LCD7,5 cm (3,0”) TFT, Приблиз. 460k пиксела
Оптичен визьорЯрък визьор с прибл. 95% покритие, 0,80x, 21 mm. Пентаогледало
Диапазон на скоростта на затвора30 - 1/4000, Неограничена експонация (Пълен диапазон на скоростта на затвора. Достъпният диапазон се различава в зависимост от режима на снимане.)
Shooting modesTranslated in BulgarianИнтелигентен автоматичен режим за Сцена, Без светкавица, Творчески автоматичен, Портретна снимка, Пейзажна снимка, Близък план, Спортна сцена, Нощен портрет, Видео, Програма AE , AE с приоритет на скорост, AE с приоритет на бленда, Ръчен
Опции за измерване3
ISO чувствителностАВТО (100-6400), 100-6400 през стъпка от 1
Диапазонът на ISO светлочувствителност може да бъде разширен до H: 12800
При запис на видео: Авто (100-6400), 100-6400 (през цяла стъпка)
AF система / точки на LCD дисплея9 AF точки (при f/5,6 – централна кръстовидна AF точка)
EOS видеоMOV (видео: H.264, звук: линеен PCM, нивото на записвания звук може да се настройва ръчно от потребителя)
1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 fps)
1280 x 720 (59,94, 50 fps)
640 x 480 (30, 25 fps)
Вградена светкавицаДа
HDMI mini изходДа
Memory card:SD карта, SDHC карта или SDXC карта
Размери (Ш x В x Д)129,6 x 99,7 x 77,9 mm
Тегло (само тялото), тестов стандарт на CIPA, включително батерията и картата паметApprox. 480g

¹ Висока резолюция/Фина компресия (Качество 8)

² Съгласно тестовите условия на Canon, JPEG, ISO 100, Стандартен стил на снимката. Различава се в зависимост от обекта, марката и капацитета на картата памет, качеството на запис на изображението, ISO светлочувствителността, метода на снимане, стила на снимката, потребителските функции и др.

³ Максималният брой кадри/секунда и капацитетът на буфера може да се намалят зависимост от настройките на фотоапарата и нивото на светлината