Информация за съвместимост на цифрови компактни фотоапарати Canon, поддържащи Wi-Fi връзка

Цифровите компактни фотоапарати Canon с Wi-Fi¹ технология предлагат много начини за свързване и споделяне на снимки и видео с други устройства и през интернет. На тази страница са посочени необходимите спецификации за всеки тип свързване и също така е поместена важна информация за използването на Wi-Fi функцията.

Таблица за Wi-Fi съвместимост

Функция Използване на директна връзка
(например при свързване на открито)
Използване на Wi-Fi точка за достъп
(например при свързване към домашна Wi-Fi мрежа)
Изпращане на изображения към друг фотоапарат Canon,
поддържащ Wi-Fi връзка
Налично при всички модели на Canon с Wi-Fi
Не е налично

Свържете се и споделяйте изображения със смартфони или таблети, добавяйте GPS данни или снимайте отдалечено чрез мобилно устройство с помощта на безплатното приложение Canon CameraWindow. За информация за съвместимост вижте връзките по-долу:Налично със:


Мобилни устройства с Apple iOS


Мобилни устройства с Android*

Налично със:


Мобилни устройства с Apple iOS


Мобилни устройства с Android

Споделяне към онлайн услуги:
Facebook™
Twitter™

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
Имейл
CiG онлайн албум

(Споделянето онлайн изисква достъп до image.canon)

Когато свързвате фотоапарата с мобилно устройство, поддържащо технологията Wi-Fi Tethering/ Mobile Hot-Spot AP

(мобилните устройства трябва да имат достъп до мобилна мрежа за данни. Може да е необходимо заплащане на допълнителни такси.)

Налично при всички модели на Canon с Wi-Fi

Резервни копия на изображения в: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
компютър

(Функцията за създаване на резервни копия изисква достъп до image.canon)

Когато свързвате фотоапарата** с мобилно устройство, поддържащо технологията Wi-Fi Tethering/ Mobile Hot-Spot AP

(мобилните устройства трябва да имат достъп до мобилна мрежа за данни. Може да е необходимо заплащане на допълнителни такси.)

Налично**

Свързване към компютър, поддържащ Wi-Fi връзка Не е налично

Налично

Отпечатване на снимки директно от принтер, съвместим с PictBridge via Wireless LAN Налично*


Налично*

* Не е налично за IXUS 510 HS и IXUS 240 HS.
* Не е налично за PowerShot S110, IXUS 510 HS и IXUS 240 HS.

Допълнителна информация

Свързвания

Директната Wi-Fi връзка използва фотоапарата като точка за достъп, към която може да се свърже крайното устройство. Това позволява на фотоапарата да се свързва с други Wi-Fi устройства, дори когато не е налична външна Wi-Fi точка за достъп.

Когато не се използва директна Wi-Fi връзка, фотоапаратът трябва да бъде свързан към Wi-Fi точка за достъп (например домашен безжичен LAN интернет маршрутизатор), за да може да комуникира с други Wi-Fi устройства.

Въпреки че тези фотоапарати поддържат свързване с Wi-Fi точка за достъп, те не могат да се използват в безжични мрежи от типа на обществени безжични мрежи, които изискват използване на уеб браузър за удостоверяване.

Употребата на безжични връзки за данни (включително Wi-Fi) може да е забранена в някои държави или региони. Използването на Wi-Fi функция трябва да съответства на законите и разпоредбите на държавата и региона, в които се използва, включително всички ограничения за използването на електронни устройства.

Възможно е да изпратите до 50 изображения наведнъж. Ако не е необходимо да прехвърляте изображение в пълната му резолюция, можете да използвате опцията за автоматично намаляване на резолюцията. Можете да прехвърляте и видеозаписи, при условие че общата продължителност на записа е под 2 минути.

Смартфони и таблети

Има два начина, по които можете да споделяте изображения от тези фотоапарати чрез смартфони/таблети:
A) Изберете изображенията, които искате да споделите, като използвате екрана с менюто на фотоапарата, и ги копирайте във фотогалерията на смартфона или
B) Използвайте приложението CameraWindow на Canon за преглед на съдържанието на фотоапарата от екрана на смартфона и изберете изображенията за съхранение във фотогалерията на смартфона или за публикуване онлайн (само за Android).

Приложението CameraWindow на Canon трябва да бъде инсталирано, за да свържете фотоапарата към смартфон. За да изтеглите приложението и за да проверите съвместимостта на устройството, моля посетете:

За смартфон с Android, който поддържа технологията NFC (OS версия 4.0 или по-нова), активирането на NFC и доближаването на смартфона към логото N-Mark (NFC) на фотоапарата ще стартира Google Play на смартфона. След като се отвори страницата за изтегляне на CameraWindow,
изтеглете и инсталирайте приложението. След инсталирането NFC може да се използва за стартиране на приложението.

GPS чрез мобилно устройство

Възможно е да добавяте геолокационни данни към своите снимки, заснети с компактен фотоапарат Canon, поддържащ функцията "GPS чрез мобилно устройство". За да използвате тази функция, трябва да разполагате със смартфон или таблет с GPS модул и приложението CameraWindow на Canon. Смартфонът/таблетът може да се използва за запаметяване на геолокационни данни за маршрута, докато снимате с фотоапарата. След като завършите снимането, можете да синхронизирате запаметените чрез смартфона местоположения с изображенията във фотоапарата чрез Wi-Fi връзка.

Отдалечено снимане от смартфон

Можете да управлявате безжично фотоапарата чрез смартфона от разстояние до 5m, което ви помага да влезете в групова снимка с приятелите и семейството си или да снимате дивата природа. Просто свържете фотоапарата към смартфона чрез Wi-Fi и управлявайте спусъка, вариото, светкавицата и самоснимачката с помощта на специалното приложение и наблюдение на образа от фотоапарата в реално време.

Публикуване в интернет от фотоапарата

Когато е свързан към мобилно устройство:
Някои мобилни устройства, включително смартфони, поддържат функциите Wi-Fi Tethering или Mobile hot-spot Access Point. Това им позволява да споделят мобилна връзка за данни с други устройства, включително фотоапарати Canon, поддържащи Wi-Fi връзка. Функционалността на фотоапарата за прехвърляне на изображения при използване на споделена мрежова връзка е идентична с тази при свързване към стандартна Wi-Fi точка за достъп (вижте по-долу) Използването на споделена мрежова връзка може да причини налагане на допълнителни такси от вашия доставчик на мобилни данни.

При връзка към Wi-Fi точка за достъп:
За да можете да публикувате изображения в уеб-услуги чрез фотоапарата, са ви необходими връзка към Wi-Fi точка за достъп и image.canon. Изображенията се съхраняват във вашия онлайн албум image.canon и към вашия профил във Facebook или Twitter или в тялото на имейл съобщението ви се добавя връзка към всеки нов албум.
Когато споделяте във Facebook, може да укажете дали снимката да се запамети само във Facebook, само в image.canon или и в двата профила.
Ако услугата е YouTube, видеозаписът ще се прехвърли директно в профила ви в YouTube.
Изображенията могат също да бъдат изпращани към вашите профили във irista, Flickr и Google Drive.

image.canon

image.canon е онлайн услуга за споделяне на снимки и видео. Осигуряването на до 10 GB пространство е идеално решение за съхраняване на множество снимки, дори с висока резолюция. Удобният интерфейс позволява на потребителите да търсят изображения, да създават комбинирани албуми със снимки и видео, които могат да получават коментари от приятели, и да споделят албумите директно чрез имейл и в социални мрежи. Фотоапаратите Canon с Wi-Fi връзка използват image.canon за достъп до различни уеб услуги, например социални мрежи и имейл директно от фотоапарата.

Създаване на резервни копия на изображенията онлайн или в компютър (Синхронизация на изображения / Изпращане през сървър)

Необходим ви е акаунт в image.canon, за да създавате резервни копия на изображения с помощта на функцията "Синхронизация на изображения" или "Изпращане през сървър". За избрани изображения могат да бъдат създавани резервни копия онлайн (с използване на irista, image.canon, Flickr и Google Drive) и в предназначен за целта компютър.

Свързване към компютър/принтер

Възможно е да свържете фотоапарата безжично към компютър, когато те са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа (например домашен Wi-Fi маршрутизатор). Софтуерът CameraWindow DC трябва да бъде инсталиран на компютъра преди свързването.

Отпечатване от фотоапарата

Снимките могат да бъдат отпечатани безжично от фотоапарата на принтери, съвместими с PictBridge via Wireless LAN, включително избрани принтери SELPHY и PIXMA на Canon.


- Wi-Fi е търговско наименование, обозначаващо сертифициране за взаимна съвместимост на безжични LAN устройства.
- Съвместимите безжични LAN стандартни са IEEE802.11 b, g и n (само честота 2,4 GHz). Инфраструктурен режим (съвместим с WPS), режим Ad hoc. Сигурност: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
- Информацията на тази страница не се отнася за безжичния фотоапарат Canon Digital IXUS, пуснат на пазара през 2005 г.
Марката FLICKR е регистрирана запазена марка на Yahoo! Inc.