Джобен фотоапарат за професионалисти

PowerShot G7 X е проектиран специално за онези, които търсят безкомпромисно качество на изображенията от джобен фотоапарат. От финия метален корпус до впечатляващото качество на изображенията – всичко в него напомня първокласните характеристики на G серията на Canon.

Изключително качество при всякаква светлина

Снимайте с красиво разфокусиране на фона и изключителни детайли с вариообектива с голям отвор на диафрагмата (f/1.8-2.8) и сензор тип 1.0. Усъвършенствайте снимането при слаба светлина със системата HS и процесора DIGIC 6.

Обектив

Уловете ясни детайли дори в най-трудните ситуации благодарение на обектива с голям отвор на диафрагмата (f/1.8-2.8), през който до сензора достига много светлина. Със своето 4,2x оптично увеличение (24–100mm) той е идеален както за заснемане с широк ъгъл, така и за близък план. Заснемайте изумителни портретни снимки с красива перспектива и разфокусиране на фона, използвайки широк отвор на диафрагма при пълно телеувеличение.

Красиво "боке"

Терминът "боке" произлиза от японска дума, означаваща разфокусирани части от изображение. В PowerShot G7 X се използва диафрагма с девет елемента за гладко разфокусиране на фона и почти кръгли разфокусирани светли зони. Създайте красиви бликпове с 18 лъча в сцени с много ярки светлини.

Сензор

Направете изключителни снимки при слаба светлина и красиво разфокусиране на фона. CMOS сензорът тип 1.0 осигурява подобрена работа при слаба светлина във фотоапарат с компактни размери. Неговата светлочувствителна площ е почти 3 пъти по-голяма от тази на сензорите тип 1/1.7 и така осигурява повишена светлочувствителност, намален шум (особено при високо ISO) и по-широк динамичен диапазон. Също така позволява по-голяма творческа гъвкавост с по-малка дълбочина на рязкост за професионално изглеждащ разфокусиран фон.

HS система

Независимо дали снимате през деня или през нощта, снимките ви ще улавят сцената точно така, както си я спомняте. Системата HS на Canon – с DIGIC 6 и голям (тип 1.0) 20,2 MP CMOS сензор – ви осигурява изключително качество на изображенията и отлични резултати при слаба светлина. Затова е лесно да се улови истинската атмосфера на момента без светкавица или статив.

Ясни резултати всеки път

Благодарение на интелигентния оптичен стабилизатор на образа вече няма да се тревожите, че заклащането на фотоапарата ще доведе до размазване на снимките. Този фотоапарат се адаптира автоматично и осигурява ясни и детайлни снимки и видео дори ако снимате при максимално увеличение или без статив при слаба светлина. Наред с това, вашите видеозаписи ще бъдат забележително стабилни благодарение на стабилизатора на образа по 5 оси за видео.

31-точковият автоматичен фокус осигурява точно фокусиране

Уловете действието с високоскоростната 31-точкова AF система. Точките покриват широка площ от кадъра с индикация за потвърждение на избраните AF точки.

Професионален контрол

Бърз достъп до разширени контроли и настройки чрез специалния селектор за компенсация на експонацията, пръстена за управление на обектива и персонализируемите бутони. Използвайте пълен ръчен контрол и RAW с поддръжка на множество съотношения на изображението, за да заснемете точно снимката, която желаете. Вграденият ND филтър разширява възможностите за снимане, например снимане на дневна светлина с ниска скорост на затвора.

Пръстен за управление на обектива

Пръстен за управление на обектива

Пръстенът за управление на обектива се използва лесно при компизиране на снимката и може да се програмира, за да настройва отвора на диафрагмата, фокуса и много други функции.

Контроли за управление с възможност за персонализиране

Контроли за управление с възможност за персонализиране

Възможността за персонализиране на контролите прави работата с PowerShot G7 X инстинктивна и естествена, за да можете да се съсредоточите в своята креативност.

Вграден ND филтър

Вграден ND филтър

Може да се използва вграден филтър за неутрална наситеност (ND) за намаляване на яркостта на сцената, което дава възможност за използване на продължителна експонация за заснемане на следи от движението на обектите.

Интуитивен сензорен дисплей

Насладете се на отлично възпроизвеждане и гъвкаво композиране. Висококачествен подвижен сензорен LCD дисплей с резолюция 1040k пиксела използва sRGB настройка за отлична точност на цветовете, яснота на изображението и контраст. Сензорният интерфейс позволява по-интуитивно управление и добавя редица полезни функции, като например "AF с докосване".

Записвайте видео със свой стил

Лесно е да запишете страхотно видео. С едно натискане на бутон можете да заснемете гладко и реалистично Full HD 60p видео със стереозвук в популярния формат MP4. Фокусирайте прецизно чрез функцията "MF подчертаване на контури" и изследвайте своята креативност чрез ръчен контрол при запис на видео.

Контролирайте скоростта на затвора

Контролирайте скоростта на затвора

Променяйте начина, по който изглеждат движещите се обекти при запис на видео, като променяте скоростта на затвора.

Вижте видео

Ръчен контрол на отвора на диафрагмата

Ръчен контрол на отвора на диафрагмата

Променяйте дълбочината на рязкост в реално време при запис на видео, като регулирате отвора на диафрагмата, докато снимате.

Вижте видео

Ръчен фокус с подчертаване на контури

Ръчен фокус с подчертаване на контури

Фокусирайте ръчно с увереност. Функцията за подчертаване на контурите показва зоните от изображението, които са на фокус.

Вижте видео

Wi-Fi комуникация

Wi-Fi комуникация

Свържете се чрез Wi-Fi

Насладете се на свободата на Wi-Fi комуникацията. Прехвърляйте снимки и видео в социалните мрежи – направо от фотоапарата. Или ги прехвърлете в своя смартфон или таблет чрез NFC и бутона за свързване с мобилни устройства. Използвайте приложението CameraWindow на Canon, за да добавяте геолокационни данни към изображенията и управлявайте фотоапарата от своя смартфон. Насладете се на удобно архивиране в компютъра или в облака с Image Sync.

Лесно свързване със смарт устройства

Лесно свързване със смарт устройства

Качвайте изображения от мястото на снимането или ги съхранявайте в преносими устройства с безплатното приложение CameraWindow на Canon, което ви позволява лесно да свързвате своя фотоапарат към смартфони и таблети. Специалният бутон за свързване с мобилни устройства и технологията NFC са допълнително удобство.

Направете резервни копия на своите снимки

Направете резервни копия на своите снимки

Функцията Image Sync позволява лесно и удобно създаване на резервни копия на снимки в облака или в компютъра ви. Тя открива оптималната връзка за създаване на резервно копие през безжична мрежа или компютър с достъп до интернет. Когато изображенията се прехвърлят в irista, CANON iMAGE GATEWAY, Flickr, Google Drive или в компютър, те се синхронизират автоматично без намесата на потребителя.

Отдалечено безжично снимане чрез Wi-Fi

Отдалечено безжично снимане чрез Wi-Fi

Способността на PowerShot G7 X за свързване чрез Wi-Fi улеснява отдалеченото снимане. Чрез приложението CameraWindow на Canon PowerShot G7 X можете да управлявате фотоапарата от разстояние до 5 m и да заснемате изображения с едно докосване. Изображението се появява директно на екрана на смартфона или таблета – идеално за включване на фотографа в групови снимки или за снимки на диви животни, които не трябва да се доближават.

Лесна креативност

Улавяйте лесно удивителни изображения. Снимайте удивителни звездни нощни сцени, следите от движението на звездите или създавайте ускорени филми на звездите с помощта на режима "Звезди". Използвайте режима HDR, за да заснемете висококонтрастни сцени без статив, или "Разфокусиране на фона", за да постигнете красиво разфокусиране на фона в SLR стил. Създавайте лесно забавен видеопреглед на снимачния ден с HD (720p) качество с режим "Хибриден Авто".

PowerShot-G7-X_Set4_HDR_toggle_on.jpg PowerShot-G7-X_Set4_HDR_toggle_off.jpg

апостроф

PowerShot G7 X е конструиран според взискателни стандарти. Той вдъхва доверие от първия път, когато го вземете в ръка. Вниманието към детайлите е във всичко – от деликатната конструкция на контролите за управление на фотоапарата до изискания му метален корпус. Програматорът, изработен изцяло от алуминий, е декориран с тънка червена линия – символ на взискателните стандарти, които са характерни за цялата серия G на PowerShot.

Кеничи Нишимура. Проектант на PowerShot G7 X, Canon Inc.

Режим "Звезди"

Звездна нощна сцена

Звезден портрет

Следи от движението на звездите

Ускорено видео на звезди

Joel Santos, пътешественик на Canon, се запознава с PowerShot G7 X

Спецификации

f/1.8-2.8 zoom lens

Wide aperture throughout zoom range

1.0 type CMOS

Large sensor for premium results

20.2 mega pixels CMOS

20.2 Megapixel CMOS

HS System

Great low-light shots

Digic 6

Powerful DIGIC processing

24mm wide and 4.2x zoom

4.2x optical zoom with wide-angle

Wi-Fi certified

Share and backup images wirelessly

Fulld HD 60p Recording

Smoother 1080p movies

Manual movie

Aperture, shutter and ISO control in movies

ND Filter

Neutral Density Filter

High dynamic range

Capture HDR without a tripod

Remote shooting

Control the camera with a smartphone

View full specification