Фалшификати на батерии

Предупреждения относно фалшификати на литиево-йонни батерии и зарядни устройства.

Предупреждението се отнася за следните продуктови групи на Canon:

  • Цифрови компактни фотоапарати
  • Цифрови SLR фотоапарати
  • Цифрови видеокамери

Наскоро беше потвърдена информацията, че на пазара се разпространяват фалшификати на литиево-йонни батерии и зарядни устройства за цифрови компактни фотоапарати, цифрови SLR фотоапарати и цифрови видеокамери на Canon, в частност в аукционни уеб сайтове.

В много от случаите фалшификатите не притежават характеристиките за безопасност, които се изискват от съответните стандарти за качество. В резултат на това същите могат да причинят редица проблеми, ако бъдат използвани или зареждани:

  • Повреда на продукта
  • Отделяне на повече от нормалното количество топлина 
  • Пробиване и изтичане, избухване или пожар 
  • Наранявания на потребителя, като изгаряния или ослепяване

С цел да гарантира безопасността, Canon се обръща към своите клиенти с молба да не използват и да не купуват по невнимание неоригинални продукти в магазини или онлайн.

Моля, вземете предвид, че Canon не поема отговорност за неизправности или злополуки, причинени от употребата на неоригинални литиево-йонни батерии и зарядни устройства, включително фалшификати.

Canon истински цени вашата лоялност по отношение на оригиналните продукти Canon.

Пример за фалшификат
(Наименование на оригиналния продукт: Батерия BP-511)Как да разберем дали продуктът е оригинален?


Освен видимите признаци, споменати тук, лесно можете да видите дали батерията е оригинална, като проверите уникалната холограма, която се поставя върху опаковките на оригиналните батерии на Canon. На холограмата трябва да се вижда думата 'Canon' в хоризонтални ленти. Между тези ленти трябва има спираловиден елемент, върху който е отпечатана думата 'Genuine.' Наред с това цветът на холограмата се променя от златист към зеленикав, когато променяте ориентацията й от изглед отпред към хоризонтална позиция. Ако цветът не се промени по този начин, холограмата е фалшива. Винаги проверявайте за фалшиви холограми.


За повече информация, относно фалшиви батерии, моля вижте “Notice Concerning Counterfeit Battery Packs” (Съобщение относно фалшивите батерии) на CIPA (Camera & Imaging Products Association) на адрес http://www.cipa.jp/battery/index_e.html