XF105

Уникалната XF105 е най-компактната видеокамера на Canon, която работи с кодек с MPEG-2 компресия, 50Mbps скорост на запис, 4:2:2 цветово семплиране и Full HD качество. Възможностите за свързване за работа в студио, професионалният звук и богатите възможности за персонализиране правят тази видеокамера наистина универсална.

Ползи

  • MPEG-2 MXF запис в 2 CF мемори карти със скорост на запис 50 Mbps (4:2:2)
  • Лека, компактна конструкция; XLR входове
  • HD видеообектив на Canon с 10x увеличение
  • 1/3 тип Full HD Canon CMOS сензор
  • HD-SDI, Времеви код, Genlock порт; помощни функции за 3D запис
  • 8,8 cm (3,5’’) 920k пиксела LCD дисплей; 0,6 cm (0,24”), 260k пиксела електронен визьор
  • Широк диапазон от кадрови честоти

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon XF105

MPEG-2 компресия и 50Mbps скорост на запис (4:2:2)


XF105 записва файлове в MPEG-2 MXF (Media eXchange Format) формат с резолюция до 1920 x 1080 Full HD и скорост на запис 50Mbps (4:2:2) в CompactFlash (CF) мемори карти – широко разпространени и на добра цена. Функцията за запис с превключване на памет позволява да записвате видео без прекъсване, а функцията "Double Slot Recording" позволява да запаметите видеозаписа в двете мемори карти едновременно.

Лека компактна конструкция; XLR входове


Предлагайки невероятна функционалност в компактен размер, здравата и лека конструкция на видеокамерата осигурява изключителна гъвкавост. Звукът (Linear РСМ) се записва чрез два ХLR входа или чрез стерео микрофон, монтиран отпред.

HD видеообектив на Canon с 10x увеличение


Използвайки експертния опит на Canon в областта на телевизионните обективи, XF105 е оборудвана с високоскоростен HD обектив с широк ъгъл (f1,8-f2,8, 30,4 mm) на Canon с вграден контролен пръстен за настройване на вариото, фокуса или отвора на диафрагмата. Усъвършенстваната система на оптичния стабилизатор на образа редуцира хроматичната аберация, осигурява висока рязкост и позволява постигане на по-компактен размер на обектива.

1/3 тип Full HD Canon CMOS сензор


2,07MP Full HD CMOS сензор – проектиран и произведен от Canon - заснема Full HD видео с реална 1920x1080 разделителна способност. Сензорът работи с Байер цветови филтър за висока чувствителност и широк динамичен диапазон. Технологията за високоскоростно четене на данни намалява до минимум риска от появата на "ефекта на линейно сканиращ затвор" (изкривяване в картината), който възниква при видеокамерите със CMOS сензори.

HD-SDI, Времеви код, Genlock; 3D помощни функции


HD-SDI изходът е стандарт в индустрията и поддържа некомпресиран Full HD сигнал с вграден звук и времеви код. Комбинацията от Genlock In вход и Timecode In/Out вход/изход позволява използването на XF105 при записи чрез група от няколко видеокамери. Функцията "Genlock" и помощните функции за 3D запис ("OIS Axis Shift" и "Focal Length Guide") помагат на оператора при стереоскопични 3D записи на видео с две видеокамери.

8,8 cm (3,5’’) 920k пиксела LCD дисплей; 0,6 cm (0,24”), 260k пиксела електронен визьор


И двете видеокамери предлагат голям, странично монтиран LCD дисплей. Този 8,8 cm (3,5”) дисплей гарантира висока рязкост, резолюция от 920k пиксела, вграден осцилоскоп и функция "Edge focus" за по-лесно настройване на картината. Видеокамерата е оборудвана и с 0,61cm (0,25’’), 260k пиксела електронен визьор със 100% покритие.

Широк диапазон от кадрови честоти


Достъпен е широк диапазон от кадрови честоти, от 12 до 50 fps. Това дава възможност на оператора да променя кадровата честота, за да разполага с повече творческа гъвкавост.

Поддръжка от програмата CPS*


Ексклузивната CPS поддръжка на видеокамерите на Canon осигурява приоритетно сервизиране, което гарантира кратко време за ремонт.

* За допълнителна информация в кои страни е активна програмата CPS, моля посетете http://www.canon-europe.com/cps

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon XF105, неговите функции и какво може да прави.

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Вдъхновение, обучение, продуктова информация и актуални новини за професионалните фотографи и видео-фотографи, снимащи с оборудване на Canon, а също така и за напреднали ентусиасти по целия свят.

Посетете Canon Professional Network