XF100

XF100 е най-компактната видеокамера на Canon, която работи с кодек с MPEG-2 формат на файла, 50Mbps скорост на запис, 4:2:2 цветово семплиране и Full HD качество. Записът в CF карта, професионалният звук и богатите възможности за персонализиране осигуряват изключителна гъвкавост.

Ползи

  • MPEG-2 MXF запис в две CF мемори карти със скорост до 50 Mbps (4:2:2)
  • Лека компактна конструкция; XLR входове
  • HD видеообектив на Canon с 10x увеличение
  • 1/3 тип Full HD Canon CMOS сензор
  • Помощни функции за 3D запис; Снимане с инфрачервена светлина
  • 8,8 cm (3,5’’) 920k пиксела LCD сензор; 0,6 cm (0,24”), 260k пиксела електронен визьор
  • Широк диапазон от кадрови честоти

Подробни характеристики

Разгледайте по-подробно Canon XF100

MPEG-2 компресия и 50Mbps скорост на запис (4:2:2)


XF100 записва MPEG-2 MXF (Media eXchange Format) файлове с до 1920 x 1080 Full HD резолюция и скорост на запис 50Mbps (4:2:2) в CompactFlash (CF) мемори карти – широко разпространени и на достъпна цена. Функцията за запис с превключване на памет позволява да записвате видео без прекъсване, а функцията "Double Slot Recording" осигурява запис на видео в двете мемори карти едновременно.

Лека, компактна конструкция; XLR входове


Предлагайки невероятна функционалност в компактен размер, здравата и лека конструкция осигурява изключителна универсалност. Звукът (Linear РСМ) се записва чрез два ХLR входа или чрез стерео микрофон, монтиран отпред.

HD видеообектив на Canon с 10x увеличение


Използвайки експертния опит на Canon в областта на телевизионните обективи, XF100 е оборудвана с високоскоростен HD видео обектив с широк ъгъл (f1,8-f2,8, 30,4mm) на Canon с вграден контролен пръстен за настройване на вариото, фокуса или отвора на диафрагмата. Усъвършенстваната система на оптичния стабилизатор на образа намалява хроматичната аберация, осигурява висока рязкост и позволява постигане на по-компактен размер на обектива.

1/3 тип Full HD Canon CMOS сензор


2,07MP Full HD CMOS сензор – проектиран и произведен от Canon - заснема Full HD видео с реална 1920x1080 резолюция. Сензорът е оборудван Байер цветови филтър за висока чувствителност и широк динамичен диапазон. Технологията за високоскоростно четене на данни намалява до минимум риска от появата на "ефекта на линейно сканиращ затвор" (изкривяване на картината), който възниква при видеокамери със CMOS сензори.

Помощни функции за 3D запис; Снимане с инфрачервена светлина


XF100 предлага помощни функции за 3D записи ("OIS Axis Shift " и " Focal Length Guide"), които помагат на оператора при стереоскопични 3D записи с използване на две видеокамери. С два пъти по-висока IR чувствителност в сравнение с предходните модели, тази видеокамера е подходяща и за снимане при ниска осветеност с използване на новия режим за запис с инфрачервена светлина и вградена IR лампа. Има опция за зелен и бял цвят в IR записите, за да са подходящи за различни проекти.

8,8 cm (3,5’’) 920k пиксела LCD; 0,6 cm (0,24”), 260k пиксела електронен визьор


И двете видеокамери са оборудвани с голям, странично монтиран LCD дисплей. Този 8,8 cm (3,5”) дисплей осигурява висока рязкост и резолюция от 920k пиксела, вграден осцилоскоп и функция "Edge Focus" за по-лесно настройване на картината. Видеокамерата притежава и 0,61 cm (0,24’’), 260k пиксела електронен визьор със 100% покритие.

Широк диапазон от кадрови честоти


Видеокамерата поддържа широк диапазон от кадрови честоти, от 12 до 50 fps. Това дава възможност на оператора да променя кадровата честота, за да разполага с повече творческа гъвкавост.

Поддръжка от програмата CPS*


Ексклузивната CPS поддръжка за видеокамери на Canon осигурява приоритетно сервизиране, което гарантира кратко време за ремонт.

* За повече информация относно държавите, в които е активна програмата CPS, моля посетете

  • http://www.canon-europe.com/cps

Спецификации на продукта

Научете повече за Canon XF100, неговите функции и какво може да прави.

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Вдъхновение, обучение, продуктова информация и актуални новини за професионалните фотографи и видео-фотографи, снимащи с оборудване на Canon, а също така и за напреднали ентусиасти по целия свят.

Посетете Canon Professional Network