Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM, сравнен със…

… смартфони, компактни фотоапарати и бинокли.
CANON POWERSHOT ZOOM

PowerShot ZOOM е чисто нов стил фотоапарат от Canon, който включва мощен голям обектив в малък корпус, който предлага нови начини за доближаване на вашите любими обекти и заснемане на повече детайли в сравнение с повечето смартфони.

Снабден със стъпково мащабиране от 100 mm, 400 mm и 800 mm¹ в корпус, който е не по-голям от компютърна мишка, PowerShot ZOOM предлага уникално изживяване при снимане. Неговият малък размер му позволява да бъде по-удобен за хващане в сравнение със смартфон и същевременно с това е в състояние да заснема богати, детайлни изображения и Full HD видеоклипове на отдалечени обекти. С превъзходна Wi-Fi и Bluetooth свързаност, удобно зареждане чрез USB-C, мощна стабилизация на изображенията и впечатляващо 10 fps непрекъснато снимане, той е идеален за заснемане на семейни забавления, спортни събития и дива природа с безпроблемна автоматична работа.

Изображения, заснети с PowerShot ZOOM

Изображения, заснети с PowerShot ZOOM

Изображения, заснети с PowerShot ZOOM

Оригинална мощ от дълъг обектив в малък корпус с джобен размер

PowerShot ZOOM е повече като джобен размер телескоп и прави снимки и Full HD видео с помощта на стъпково мащабиране, което се състои от две оптични фокусни разстояния – 100 mm или 400 mm – с 2x цифров конвертор, който може да ви доближи на още 800 mm. Мигновеното превключване между едно от мащабиранията се извършва с натискането на един бутон в реално време, така че да можете да видите отдалечените обекти по-близко без да се налага да отделяте очи от изключително чистия визьор, което е по-полезно при ярка дневна светлина, тъй като няма отблясъци върху екрана, за разлика от телефоните.

Така че оставете телефона в джоба си следващия път, когато искате да заснемате отдалечени обекти. Смартфоните, въпреки че са способни на страхотни резултати на близко разстояние, често правят компромиси, когато става въпрос за заснемане на изображения на голямо разстояние. Някои смартфони може да рекламират способности за голямо увеличение, но поради техния тънък размер се използва комбинация от алтернативни технологии, като цифрово увеличение, хибридно увеличение и сгъваем оптичен дизайн за заснемане на изображения и видеоклипове от разстояние. Това означава, че стабилизацията на изображения е ограничена и повечето пъти не се предоставя качеството на изображение, което се постига със специализиран фотоапарат, който включва оригиналните обективи на Canon.

PowerShot Zoom може да се използва удобно и с една ръка. Не е необходимо да решавате кое приложение за запис да изберете на вашия смартфон, както и бъркотията с използването на два пръста за намаляване на мащаба, за да кадрирате своя обект и да рискувате да пропуснете момента; PowerShot ZOOM отстранява всички тези проблеми, като работи мигновено, за да заснеме всеки мимолетен миг.

Точно както държите смартфона в джоба си, така можете да държите и PowerShot ZOOM, тъй като той е лек и малък, така че няма да ви тежи като един нормален фотоапарат. А когато го извадите, дръжте го около китката си с включения ремък за китка за удобно държане в ръка. А когато сте готови да споделяте, свържете се лесно с приложението Canon Connect.

CANON POWERSHOT ZOOM

Изображенията се изтеглят с помощта на приложението Camera Connect на Canon на съвместим смартфон за по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за споделяне на изображения в социалните мрежи.

Една по-малка, по-лека и по-проста алтернатива на компактен фотоапарат с увеличение

Туристическите фотоапарати с увеличение предлагат много мощен телефото обсег и със сигурност осигуряват страхотно качество на изображението, но техният по-голям размер и по-голямо тегло означава, че не са практични – и много от тях няма да се поберат в джоба. Когато се разхождате навън и не желаете да носите излишен комплект с вас или ако имате нужда от нещо красиво и дискретно, но в същото време да ви доближава до момента, който искате да заснемете, PowerShot ZOOM е точният избор, защото е бърз и може мигновено да увеличи за заснемане на отдалечени обекти и детайли с лекота. Просто го включете, кадрирайте и снимайте, благодарение на простите менюта и оформление на бутоните.

CANON POWERSHOT ZOOM

Скоростта е това, което отличава PowerShot ZOOM. Тъй като е напълно автоматичен, това означава, че можете да го насочите и да снимате, без да се налага да избирате най-добрите настройки. Мощният процесор DIGIC 8 на фотоапарата мисли вместо вас, като ви предоставя свободата да се наслаждавате на момента и да уловите изключително детайлни изображения и Full HD видеоклипове чрез неговия 12-мегапикселов CMOS сензор. А благодарение на непрекъснатата кадрова честота от 10fps, той е идеален за заснемане на животни или деца, които играят, без да ги безпокоите, независимо дали са в парка или у дома.

Мощен колкото бинокъл, но доста по-универсален

Независимо дали възнамерявате да закупите един от невероятните бинокли на Canon със стабилизация на изображението, PowerShot ZOOM предлага подобен телефото обсег с опции за записване на снимки и Full HD видео и допълнителни страхотни функции, които го правят изключително важен другар, когато сте на открито. Например можете да свържете своя телефон към изображения с геолокация, които сте заснели по време на вашето приключение на открито, и дори можете да споделите изгледа на живо, така че и други да могат да видят това, което вие виждате, което ви позволява да се насладите на момента и да снимате детайлни изображения. Освен това можете също да споделяте своите спомени на място. Идеален избор за училищни спортни мероприятия, любители на дивата природа и за записване на мимолетни мигове на птици и градинска дива природа, фотоапаратът може да се похвали със скорост и лекота плюс други различни увеличения, които можете да превключвате мигновено, както и много бързо време на зареждане, за да можете просто да вземете и да снимате, когато моментът настъпи.

PowerShot ZOOM
Мъж, който свързва и споделя изображения, направени с Canon PowerShot ZOOM, с мобилния си телефон

Заключение

Както вече сте разбрали, PowerShot ZOOM може да постигне по-високо качество от разстояние в сравнение с повечето смартфони и да снима, докато сте навън, за разлика от биноклите. Той се свързва към вашия телефон и ви доближава по-близко до обекта по един нов и вълнуващ начин, което ви позволява да изживеете момента и едновременно с това да го заснемете. Благодарение на лесните за използване функции и мигновено зареждане той е идеалният джобен телескоп, който винаги е на разположение.

Резюме на предимствата

• 3-стъпковото мащабиране със страхотно оптично увеличение ще ви позволи да заснемете моментите дори от стотици метри.
• Записвайте с Full HD или правете 12 MP снимки, за да получите страхотни резултати благодарение на 4-осев оптичен стабилизатор на образа и по-малка умора на очите с Усилен IS, използвайки 2,36 MP визьор.
• Снимайте дивата природа по динамични начини благодарение на снимки в серия с честота от 10 fps, като например заснемане на птици за показване на крилата в полет.
• С малък размер, USB-C зареждане и доста дълго време на работа той е идеален за носене в джоба или на китката за онези моменти със семейството или в дивата природа, които не трябва да се изпускат.
• С пълно автоматично управление фотоапаратът разгръща изгледа ви с красива опростеност. Виждайте ясно през ярък визьор и лесно променяйте основни настройки в опростеното меню.
• Споделете изгледа на живо от фотоапарата и запазете спомените чрез приложението Canon Camera Connect. Свържете се с Wi-Fi и добавете геолокационни данни за изображенията си чрез Bluetooth®4 връзка към вашия смартфон.

Свързани продукти

  1. Посочените фокусни разстояния са еквивалентни на 35 mm.
  2. Увеличението е 1,2x/4,8x/9,6x съответно при 100/400/800 mm, посочените тук фокусни разстояния са еквивалентни на 35 mm, а 800 mm е 2x цифрово увеличение на 400 mm оптично фокусно разстояние
  3. Към фотоапарата не се предоставя зарядно устройство. Минималното изискване за зареждане е източник на захранване, съвместим с USB PD, осигуряващ минимално 5 V, 1,5 A с USB Type-C изход и използващ доставения USB Type-C към Type-C кабел. Когато снимате видео или снимки, захранването се подава само към фотоапарата, без да се зарежда вътрешната батерия. Времето на зареждане с Canon PD-E1 е прибл. 1 час 50 мин
  4. Оборудван с технологията Bluetooth® с ниска консумация на енергия. Знакът и логото на Bluetooth® са регистрирани търговски марки на Bluetooth SIG, Inc. и всяко използване на тези марки от Canon Europe Ltd. е по лиценз. Другите запазени марки и търговски наименования са собственост на съответните им притежатели. Wi-Fi® е регистрирана търговска марка на Wi-Fi Alliance.
    Знакът и логото на Bluetooth® са регистрирани запазени марки на Bluetooth SIG, Inc. и всяко използване на тези марки от Canon Inc. е по лиценз. Другите запазени марки и търговски наименования са собственост на съответните им притежатели.