4K vs HD page

4K видео или Full HD?
Обяснение на опциите Ви

Открийте разликите между 4K и Full HD видео – така можете да изберете точното за Вас устройство.

Информиран избор

От разделителната способност до съхранението на данни, редактиране и възпроизвеждане – всичко, което трябва да знаете за 4K и Full HD видео.

Резолюция на образа

4K видео – известно още като 4K UHD – предлага 4 пъти разделителната способност на 1080p Full HD, при 3840 x 2160 пиксела. Това означава, че можете да уловите поразителни детайли при 4K в сравнение с Full HD видео, които почти можете да докоснете.

Image resolution

Заснемане и предаване на данни

4K видео заснема повече данни, така че за същото време на запис ще Ви трябват по-големи карти памет с високи скорости на прехвърляне и по-бърза интернет връзка за поточно предаване. Full HD Ви дава по-малки размери на файловете, идеални за лесно качване и поточно предаване на онлайн съдържание.

Data capture and streaming

Съхранение и редактиране

Съхранението на допълнителни данни при снимане в 4K може да изисква по-голям твърд диск, при снимане в 4K също се препоръчва да имате по-мощен компютър, за да гарантирате гладко редактиране.

Storage and editing

Творчество

С 4K можете да се радвате на творческата свобода да приближавате, да правите панорами и да изрязвате Вашите кадри до 200% и все пак да направите филмите си с Full HD разделителна способност, което го прави идеално за видео ентусиасти, правещи филми и творчески кадри.

Creativity

Гъвкавост

Фотоапаратите на Canon, които заснемат в 4K, могат също да записват във Full HD – така можете да изберете правилната разделителна способност на филма за всеки творчески проект.

Versatility

Възпроизвеждане

Можете да се радвате на пълния ефект и невероятните детайли на 4K филмиране на 4K телевизор. Дори и да нямате 4K телевизор точно сега, избирането на 4K записващо устройство ще гарантира, че сте готови да изпитате невероятните детайли на 4K веднага след надстройката.

Blocks Playback

Нуждаете се от още помощ?

Научете повече за видеокамерите от серия LEGRIA HF-G и сравнете опциите за записване „всичко в едно“ и със сменяеми обективи.