Употреба – Пестене на ресурси и пестене на пари

Клиентите ни пестят ресурси и пари и намаляват въздействието си върху околната среда с помощта на нашите продукти, услуги и решения. Нововъведенията и подобренията означават, че нашите продукти използват по-малко енергия и по-малко хартия, когато клиентите използват достъпните функции. Така се пестят ресурси и се намаляват емисиите на въглероден диоксид – от многофункционалните устройства до офис калкулаторите.

По силата на доброволното споразумение на Европейския съюз за екологичната работа на оборудване за обработка на изображения, подписано от Canon, имаме сериозни ангажименти относно икономията на енергия и хартия.

Енергоспестяващ

Пестене на ресурси

Спестяване на емисии на въглероден диоксид

Спестяване на време

Енергоспестяващ

По-голямата част от продуктите на Canon попадат в обхвата на програмата Energy Star®. Това означава, че типичната им консумация на електроенергия (TEC) е сред най-ефективните. Получавали сме множество награди за "Изключителни постижения" за енергийна ефективност на устройствата ни от лабораториите Buyers Laboratory LLC (BLI), включително и "Гама A4 MFP на годината" от техните зимни награди за 2014 г., както и индивидуални награди. Открийте повече информация тук.

Редица от продуктите на Canon са отговарят на изискванията и на доброволната схема Син ангел (Der Blaue Engel), която работи в Германия. Това се отнася за стандартните конфигурации на устройствата. Националното представителство на Canon във вашата държава може да ви посъветва, ако имате конкретни изисквания.

Технологията на Canon за on-demand фиксиране (фиксиране на тонера към хартията) също пести енергия. Нашата гама imageRUNNER ADVANCE използва специално фиксиращо покритие и керамичен нагревател, който загрява незабавно и осигурява по-бързо възстановяване от режим на покой, бърз печат на първата страница и драстично намаляване на консумацията на енергия – до 80% по-малко за някои модели в сравнение с традиционните системи с фиксираща ролката.

Моделите PIXMA отговарят 100% на изискванията Energy Star®, като показват едни от най-ниските стойности в режим на покой.

Някои от гамата ни от калкулатори работят изцяло със слънчево захранване, а други имат функция за автоматично изключване, за да пестят енергията на батерията.

  Горе

Пестене на ресурси

Picture_orange banner_UseНашите продукти, услуги и решения помагат на клиентите да пестят ресурси по много начини. Услугата "Managed Print Service" идентифицира икономиите, които клиентите могат да правят в средата си за печат, а услугите "Cannon Business Services" преминават отвъд услугите за управление на печата и документите и се съсредоточават върху управлението на информация и носители и върху цифровите работни процеси в множество канали.

Хартия: Функциите на продуктите и софтуерните решения помагат на клиентите ни да управляват нуждите си от печат, като същевременно пестят ресурси.

  • С дуплекс печата (двустранен), зададен по подразбиране, се спестява до 50% хартия. По силата на Доброволното споразумение на Европейския съюз (EUVA), подписано от Canon, дуплекс печатът е зададен по подразбиран за всички устройства с тази функция от 1 януари 2012 г.
  • Отпечатването на две или повече страници от едната страна на листа (печат 2 в 1, 4 в 1, N на страница) спестява още повече хартия. По силата на EUVA печатът N-на-страница е стандартна функция.
  • Със задаването на черно-бял печат по подразбиране се избягва хабенето на мастила и тонери.
  • Използването на защитен печат (когато собственикът на документа се идентифициран при принтера) спира натрупването на похабени разпечатки в принтера, включително поверителни документи, и подобрява сигурността на информацията.
  • Цифровото споделяне на документи, без да се отпечатва всичко, спестява още повече хартия. Научете за решенията за документи на Canon.
  • Някои устройства Canon PIXMA имат еко настройка, която показва на потребителите колко хартия, енергия и CO2 ще спестят при правилни настройки за печат.

Следваме отговорна политика за снабдяване с хартия и разполагаме с възможност за проследяване на цялата ни мрежа за разпространение на хартия. Сертифицираните и рециклирани хартии съставляват 86% от общите продажби на хартия през 2013 г., а някои държави предлагат на клиентите си хартия с неутрални стойности на въглеродни емисии. Доставките ни на хартия са в съответствие с европейския Регламент за дървения материал.

Мастило: Отделните резервоари с мастило на моделите PIXMA означават по-малко изхабено мастило, тъй като всеки резервоар може да бъде сменен отделно. Както PIXMA, така и някои от широкоформатните ни принтери (LFP) използват мастила на водна основа. Тъй като не съдържат разтворители, те имат по-малко въздействие върху околната среда. Резервоарите с мастило за LFP притежават и вторичен резервоар, който гарантира, че касетата с мастило се използва напълно, преди да бъде сменена, и има икономичен режим за разпечатки, неизискващи високо качество на цветовете, чрез който се спестява средно около 20% мастило.

Научете повече за нашите модели PIXMA и широкоформатните ни принтери.

Тонер: Лазерните ни тонер касети могат да бъдат рециклирани напълно, като постоянно се използват повторно ресурси за максимална ефективност. Разберете повече за нашата програма за рециклиране на лазерни тонер касети, която е в съответствие с ОЕЕО и работи в 18 европейски държави, както и относно това как да рециклирате използваните си тонер касети. Изпълняваме и  програма за събиране на патроните от мастиленоструйни принтери в Европа в 15 държави.

Фабрично възстановени нови модели (ФВНМ): Разберете как Canon създава фабрично възстановени нови модели, за да вдъхне втори живот на мултифункционалните принтери. 

Разгледайте нашата брошура за ФВНМ.

Вижте нашето видео за ФВНМ.

Научете за задълженията на Canon относно продуктите в края на жизнения им цикъл.
Вижте определението на Canon за фабрично възстановени нови модели.

  Горе

Спестяване на емисии на въглероден диоксид

По-ефективният печат чрез използване на по-малко енергия и персонализиране на опциите за печат означава по-малко CO2 емисии. В Австрия Canon отиде дори още по-далеч, като предлага въглеродно неутрален печат на клиентите, купуващи или наемащи ново устройство imageRUNNER ADVANCE. Офертата включва компенсиране на всички CO2 емисии от печата и обслужването. Научете за въглеродно неутралния печат на Canon в Австрия.

  Горе

Спестяване на време

След инсталацията нашата услуга за е-поддръжка означава, че клиентите могат да получат по-бързо отстраняване на проблем, тъй като устройството им може да бъде поддържано дистанционно. Това спестява също така емисии на CO2 от посещението на техника.

  Горе

spacer
					image
Околна среда
Продукти
Рециклиране
Операции
ISO 14001
Речник
Устойчивост
Околна среда
Общество
Бизнес
Награди
Доклади за устойчивост
Canon Europe sustainability report